Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda temsilcimiz VakıfBank dünya ikincisi oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonasında temsilcimiz VakıfBank dünya ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 15:37

2022 Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda İtalyan ekibi Imoco Volley Conegliano takımına setlerde 3-1 kaybeden VakınBank, dünya ikincisi oldu.

Haberin Devamı

FIVB) Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda altıncı finaline Imoco Volley Conegliano karşısında çıkan temsilcimiz VakıfBank, sahadan 3-1'lik mağlubiyetle ayrılarak ikinci oldu.

Karşılaşmayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, CEV Başkanı Aleksandar Boricic, CEV Başkan Vekili Renato Arena, FIVB Genel Direktörü Fabio Azevedo, Bulgaristan Voleybol Federasyonu Başkanı Lubomir Ganev, Sırbistan Voleybol Federasyonu Başkanı Dula Mester de tribünden izledi.

Mücadelenin ardından düzenlenen törende FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda şampiyon olan Prosecco Doc Imoco Conegliano ile ikinci sırada tamamlayan VakıfBank’a kupa ve madalyaları takdim edildi.

VAKIFBANK KUPAYI 4 KEZ KAZANMIŞTI

Haberin Devamı

VakıfBank şuana kadar Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda 5 kez final oynarken, bu maçların 4’ünde sahadan şampiyonlukla ayrıldı.

Turnuvayı en çok kazanan takım olan VakıfBank, 2019’un şampiyonu Imoco Volley Conegliano karşısında Kulüpler Dünya Şampiyonası’ndaki 5’inci altın madalyasını kazanmak için sahadaydı.

VakıfBank ile Imoco Volley Conegliano geçen sezonda finalde rakip olurken mücadeleyi temsilcimiz kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!