Türkiye Lüksemburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? İşte milli maç öncesi canlı yayın bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Lüksemburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda İşte milli maç öncesi canlı yayın bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2022 11:22

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'ta lider durumda bulunan A Milli Futbol Takımı, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk edeceği Lüksemburg maçının hazırlıklarına başladı. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanan milliler, akşam yaptığı antrenmanla hazırlıklara start verdi. Peki, Şimdi gözler maç saatine çevrildi... Türkiye-Lüksemburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Haberin Devamı

1984'ten bu yana Lüksemburg'u ilk kez konuk etmeye hazırlanan Türkiye, seyircisi önünde rakibiyle oynadığı iki maçı da gol yemeden kazandı. A Milli Takım ile oynadığı ilk maçı kazanan Lüksemburg, daha sonraki yedi karşılaşmanın tamamını kaybetti ve Türkiye'ye karşı en uzun mağlubiyet serisi yaşayan ülke konumunda. Oynadığı son dört maçı kazanan A Milli Takım, 2019'dan bu yana ilk kez üst üste beş galibiyet almak istiyor. Bu süreçte kalesini gole kapatan Türkiye, hem tarihinde ilk kez üst üste beş maçını gol yemeden kazanmak hem de Uluslar Ligi'nde bunu başaran ilk takım olmak istiyor.

2022/23 Uluslar Ligi sezonunda oynadığı dört maçın sadece birini kaybeden Lüksemburg, tek mağlubiyetini Türkiye'yi konuk ettiği karşılaşmada 2-0'lık skorla aldı. Uluslar Ligi'nde çıktığı ilk sekiz maçta çektiği 38 isabetli şutun yedisini gole çevirebilen Türkiye (yüzde 18; 1G 3B 4M), daha sonraki altı karşılaşmada bulduğu 54 isabetin 17'inde fileleri havalandırdı (yüzde 31) ve bu süreçte beş galibiyet aldı. Deplasmanda oynadığı son iki maçı kazanan Lüksemburg, tarihinde üst üste üç dış saha galibiyeti alamadı.

Haberin Devamı

Bu sezon Uluslar Ligi'nde en fazla isabetli şut çeken, gol beklentisi yakalayan ve net gol pozisyonuna giren takım Türkiye. A Milli Takım aynı zamanda bu süreçte kalesinde en az isabetli şut ve gol beklentisi gören ekip konumunda. Bu sezon Uluslar Ligi'nde Serdar Dursun'dan daha fazla gol atan tek oyuncu Erling Haaland. Bu süreçte çektiği 13 şutun 10'unda isabet bulan Serdar, en fazla isabetli şuta sahip isim konumunda.

Lüksemburg'un Uluslar Ligi'nde attığı son üç golün ikisini kaydeden Gerson Rodrigues, bu gollerin ikisini de penaltı vuruşlarıyla buldu. Türkiye'nin başında görev yaptığı son dört maçı kazanan Stefan Kuntz, üst üste dört galibiyet alan ilk yabancı teknik direktör oldu. A Milli Takım tarihinde üst üste 5+ galibiyet almayı başaran sadece iki çalıştırıcı bulunuyor: Fatih Terim ve Şenol Güneş.

TÜRKİYE LÜKSEMBURG MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Türkiye Lüksemburg maçı 22 Eylül Perşembe günü oynanacak. Mücadele saat 21:45'te başlayacak ve TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

ADAY KADRO

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosu şu şekilde:

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup’ta Lüksemburg ve Faroe Adaları ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı’nın aday kadrosu belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi sitesinden duyurulan ay-yıldızlıların aday kadrosu şu şekilde:

Kaleciler: Altay Bayındır (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Stade Rennais FC), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Defans: Onur Bulut (Kayserispor), Zeki Çelik (Roma), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Sassuolo), Merih Demiral (Atalanta), Ozan Kabak (Hoffenheim), Eren Elmalı (Trabzonspor), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Rıdvan Yılmaz (Rangers)

Orta saha: Cengiz Ünder (Olympique Marseille), Yunus Akgün (Galatasaray), Berkan Kutlu (Galatasaray), İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Feyenoord), Salih Özcan (Borussia Dortmund), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray), Serdar Gürler (M.Başakşehir),

Haberin Devamı

Forvet: Enes Ünal (Getafe), Halil Dervişoğlu (Burnley), Serdar Dursun (Fenerbahçe)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!