Türk boksör Seren Ay Çetin, dünyanın 1 numarası olma yolunda! '1 yıldır bu maç düşünüyorum'

Güncelleme Tarihi:

Türk boksör Seren Ay Çetin, dünyanın 1 numarası olma yolunda 1 yıldır bu maç düşünüyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 11:17

Kadıköy Boks Kulübü'nün WBC gümüş kemer sahibi sporcusu Seren Ay Çetin, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Dünya Boks Konseyi (WBC) gümüş kemer sahibi Seren Ay Çetin, kariyerinin en önemli maçına çıkacak. Dünyanın 1 numarası olmak isteyen Seren Ay Çetin, 24 Şubat Cumartesi günü Danimarka'da Dina Thorslund ile WBC ve WBO dünya şampiyonluğu unvan maçında mücadele edecek.

"TEHLİKELİ BİR RAKİBİM"

Danimarkalı rakibi Dina Thorslund'ın 20 maçta 8 nakavtı olduğunu hatırlatan Seren Ay Çetin, "Benim de 11 maç 7 nakavtım var. Eminim ki 20 maçta benim 15 nakavtım olur. Ben kendisinden daha iyi olduğumu düşünüyorum. Teknik olarak daha iyi boksörüm bence. Bunu da herkese göstereceğim. Daha tecrübeli olabilir ama bütün rakiplerim benden daha tecrübeliydi. Sonuçta ben onun ilk şampiyonluğunu yaşadığı yaştayım. Aramızda 4 yaş var ve bence çok fark yok. İyi boksör ama ben de tehlikeli bir rakibim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"YAKLAŞIK 1 YILDIR SADECE BU MAÇI DÜŞÜNÜYORUM"

Rakibinin analizini yaptığını dile getiren Seren Ay Çetin, "Antrenörümle çok güzel bir hazırlık sürecimiz oldu. Çok önemli bir ismi, Nina Radonovic'i çağırdık buraya. Kendisinin de eski rakibi zaten. Nina Radonovic'in tecrübelerinden yararlandım. Rakibim kuvvetli ama ben de kuvvetliyim. Tehlikeli bir isim ama ben de tehlikeliyim. Bunu da kendisine göstereceğim. Bir taht kurmuş kendisine 4 yıldır 1 veya 2'nci sırada. Artık ben kendimi 3'üncü sırada görmek istemiyorum ve 1'inci sıraya yerleşmek istiyorum. Bunun için de gereken emeği verdik. Yaklaşık 1 yıldır sadece bu maçı düşünüyorum. Artık hem kemerlere hem de Dina Thorslund'a kavuşmak istiyorum" diye konuştu.

Türk boksör Seren Ay Çetin, dünyanın 1 numarası olma yolunda 1 yıldır bu maç düşünüyorum

"ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ"

Türkiye'deki profesyonel boksun gelişimi hakkında da konuşan Çetin, "Önceden biz başka ülkelerin federasyonlarından lisans çıkarmak zorundaydık. Antrenörüm Serdar Avcı'nın desteğiyle ülkemizde federasyon kuruldu, kendisine teşekkür ediyorum. Ben bu maça Türkiye lisansı ile çıkacağım ve şampiyonluğu Türk lisansı ile kazanacağım. Bu benim için çok değerli. Benimle birlikte birçok Türk profesyonelimiz var. Çok mutlu ve gururluyuz. Çok büyük bir federasyon tarafından da destekleniyoruz. Benim de şampiyonu olduğum WBC tarafından büyük destek aldık federasyonun kurulmasında. Dünya Boks Konseyi (WBC) Yönetim Kurulu Üyesi Oksana Semenishina'ya çok teşekkür ederim, Türk hakemlerine burada seminerler verdi. Hala da seminerler devam ediyor. Antrenörüm Serdar Avcı ve Oksana Semenishina'nın başarısı bu" şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

"WBC'NİN TÜRKİYE'DE OFİSİNİN OLMASI BİZİ DÜNYADA ÇOK BÜYÜK BİR SEVİYEYE TAŞIYOR"

Seren Ay Çetin, WBC'nin Türkiye'de ofis kurması hakkında ise şunları dile getirdi:

"Aslında ülkemiz adına büyük bir başarı. Ülkemizde profesyonel boks çok yaygınlaşacak. Birçok kişi daha profesyonel boksun ne olduğunu bilmiyor. Bu sayede bu da yaygınlaşacak. Çünkü WBC çok büyük bir federasyon. Muhammed Ali'nin, Mike Tyson'ın şampiyonluk yaşadığı federasyondan bahsediyoruz. Ben de onun dünya şampiyonluğuna oynayacağım. WBC'nin Türkiye'de ofisinin olması bizi dünyada çok büyük bir seviyeye taşıyor aslında profesyonel boksta" dedi.

Türk boksör Seren Ay Çetin, dünyanın 1 numarası olma yolunda 1 yıldır bu maç düşünüyorum

Haberin Devamı

SERDAR AVCI: DAHA ÖNCE BÖYLE BİR UNVANA HİÇBİR SPORCUMUZ ÇIKMADI

Seren Ay Çetin'in, WBC International, WBC Asya gümüş ve UBO Dünya Şampiyonluğu sahibi antrenörü Serdar Avcı ise DHA'ya yaptığı açıklamada, "Türk tarihinde bir ilki başarıyor. Dünyanın en büyük federasyonu olan WBC'nin şampiyonluğuna çıkan ilk Türk kadın boksörü. Aynı zamanda 4 büyük federasyondan biri olan WBO'nun da dünya şampiyonluğuna çıkan ilk Türk sporcumuz. Daha önce böyle bir unvana hiçbir sporcumuz çıkmadı. Kendisine güveniyoruz, rakibi dünya şampiyonu. 2-3 kere de unvanını korumuş bir isim. Danimarka'ya, rakibinin evine dövüşmek için gidecek. Zor bir maç olacak ama zaferin bizim olacağına inanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"ÜLKEMİZDE WBC FEDERASYONUNU KURDUK"

Türkiye'de daha önce profesyonel boks federasyonun olmadığını dile getiren Serdar Avcı, "Yurt dışından lisans alıyorduk ve birçok zorlukla karşılaşıyorduk. Türk olduğumuz için lisans vermek istemiyorlardı, başka sorunlar çıkarıyorlardı ama çok şükür ülkemizde federasyonu kurduk. Resmi adı da Türkiye Profesyonel Boks Komisyonu olarak geçiyor. Dünyadaki büyük federasyonlar tarafından da onaylı. Tabi bunda da en büyük desteği olan WBC Başkanı Mauricio Sulaiman'a ve Yönetim Kurulu Üyesi Oksana Semenishina'ya çok teşekkür ediyoruz. Oksana Semenishina, ülkemize federasyon kurulması için referans oldu ve hakemlerimize seminerler verdirerek daha başarılı hale getirdi. Aynı zamanda biz bu federasyonu kurarken promotör Ahmet Öner de çok büyük destek oldu. Almanya'da yaşamasına rağmen Malta'ya gelerek ülkemize büyük destek oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ARTIK ÜLKEMİZDE WBC TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU OLACAK"

WBC Türkiye ofisi kurulmasının daha önceden hayal olduğunu kaydeden Serdar Avcı, şöyle konuştu:

"WBC Amerika, İngiltere var da neden Türkiye olmasın. WBC Türkiye şampiyonluğu olması için ben elimden geleni yaptım. WBC Başkanı Mauricio Sulaiman'a çok teşekkür ediyoruz. Ofis açılıyor ve artık ülkemizde WBC Türkiye şampiyonluğu olacak. Biz de dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yerimizi aldık. Yakında onları geçeceğimize de eminim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!