Tüm Türkiye 'Haydi Sahaya' şimdi!

Güncelleme Tarihi:

Tüm Türkiye Haydi Sahaya şimdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 12:01

Hürriyet Gazetesi’nde Fatih Saboviç’in hazırladığı Basketbol Arena sayfasına özel açıklamalar yapan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Basketbolun her mahallede oynanmasını ve sağlıklı nesiller yetişmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim, insanoğlunun var oluşundan bu yana kendine yaptığı en büyük iyiliktir... Herhangi bir konuyu toplumun DNA’sına işlemek ve gelecekte meyvesini almak istiyorsanız; onu halkın yaşam alanının temeline indirmeli, öğretimi ve geliştirme sürecini de eğitimli eğitimciler aracılığıyla yürütmelisiniz.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 16 Ağustos’ta, Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla bir protokol imzalayarak ülke geneline mal olmasını sağladığı, “Haydi Sahaya” projesi de bu doğrultuda yeni ufuklar vadediyor. 

SPOR KÜLTÜRÜ ÜLKEYE YAYILACAK

Geçtiğimiz salı günü (23 Ekim), saha ve pota yapımı, top ve forma dağıtımı, sınıf ve beden eğitimi öğretmenlerine basketbol eğitimi verilmesi gibi yönleriyle fark yaratacak olan, “Haydi Sahaya” projesinin ilk temel taşları en doğru yerlere yerleştirildi. Basketbol ve spor kültürünü Türkiye’nin dört bir yanına yaymayı hedefleyen Türkiye Basketbol Federasyonu, İzmit Belediyesi’yle mart ayında imzalanan protokol neticesinde inşa edilen 10 sahayı kullanıma açtı.

Haberin Devamı

15 yıllık NBA tecrübesiyle ülkemizin en kariyerli basketbolcusu olan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da, görüşlerini Hürriyet’le paylaştı. 

HER ŞEY ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN...

Türkoğlu’nun uzun yıllardır hayalini kurduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikir önderliğinde çalışmalarını başlattığı projenin temel amacı; milli değerimiz olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, fiziksel ve zihinsel açıdan sağlıklı nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak şeklinde belirlendi.

“Haydi Sahaya” ile başlanan bu uzun yoldaki strateji ise; basketbolun temel unsurlarından paylaşma, bir arada olma, yardımlaşma gibi olguların gençler arasında yayılmasını sağlamak olacak. 

TÜRKOĞLU: ŞU ANA KADARKi TALEPLER BiZi HEYECANLANDIRIYOR

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Haydi Sahaya” projesiyle ilgili Hürriyet’e şunları söyledi: “Projemizin paydaşlarıyla ortak misyonumuz, sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için üzerimize düşeni yapmak... Basketbolu her mahallede oynanır hale getirmek gibi bir hedefimiz var. Basketbol seferberliğimizin parçası olmak isteyen kurum ve kuruluşlarımızı bir çatı altında toplayıp onları yönlendiriyoruz. Şu ana kadarki talepler bizi heyecanlandırıyor. TBF olarak, paydaşlarımızın hevesle attıkları adımların en doğru biçimde hayata geçmesi adına bilgi ve birikimimizle onlara yol gösteriyoruz. Bu yolda bizimle yürüyen paydaşlarımıza teşekkürler.” 

Haberin Devamı

PROJE NASIL İŞLİYOR?

MEB VE SPOR BAKANLIĞI iLE iŞ BiRLiĞi GERÇEKLEŞTiRiLDi

- “Haydi Sahaya” projesine katkı vermek isteyen özel sektör, kamu ve sivil toplum örgütleri TBF ile iletişime geçiyor. İzmit Belediyesi gibi sahayı inşa etmek istediği yer belli olan kurumlar, TBF’nin birikimi ve yönlendirmesinden faydalanıyor.

- TBF, 16 Ağustos’ta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla imzalanan protokol ışığında, Türkiye’de basketbol sahasına ihtiyacı olan okulları listeledi. Proje ortakları; ihtiyaç durumu ve hava şartları gibi birçok koşul gözetilerek öncelik sırasına koyulan bu liste baz alınarak TBF tarafından yönlendiriliyor. 

Haberin Devamı

PROJENİN YAKIN GELECEĞİ...

BAŞAKŞEHiR’DEKi MiLLET BAHÇESiNE 3 SAHA

- İzmit Belediyesi örneğinde olduğu gibi birçok belediye, “Haydi Sahaya” projesinin bir parçası olmak için halihazırda Türkiye Basketbol Federasyonu ile iletişimde...

- Özel sektörden de projeye büyük ilgi var. TBF, havaların saha inşasına müsaade ettiği ilkbahardan itibaren Türkiye’nin dört bir yanında yeni sahaların açılışını yapacak.

- TBF ile Emlak Konut GYO arasında yapılan iş birliği neticesinde önümüzdeki ay Başakşehir’de açılacak Millet Bahçesi’nde üç adet basketbol sahası da yer alacak. 

Günün en popüler basketbol/iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!