Tim Borowski: "Favori Bayern Münih ama Galatasaray gruptan çıkar"

Güncelleme Tarihi:

Tim Borowski: Favori Bayern Münih ama Galatasaray gruptan çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2023 16:54

Bir dönem Werder Bremen, Bayern Münih gibi Bundesliga futbolunun önemli ekiplerinde forma giyen Alman eski futbolcu Tim Borowski, bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'ndaki üçüncü maçta karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ile Bayern Münih arasındaki mücadeleyi Spor Arena’ya yorumladı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’in 9.haftasında evinde Beşiktaş’ı 2-1 yenerek ligdeki iyi gidişatını sürdüren Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih maçına odaklandı. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda mücadele eden ve 4 puanla ikinci sırada bulunan sarı-kırmızılı temsilcimiz, 6 puana sahip olan grup lideri Bayern Münih’i bu akşam RAMS Park’ta konuk edecek. Grup liderliğini yakından ilgilendiren mücadele öncesi Alman futbolunun önemli isimlerinden olan, Werder Bremen ve Bayern Münih’le başarılara imza atan Almanya Milli Takımı’nın eski orta sahası Tim Borowski, iki ekibin mücadeledeki şansıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

WERDER BREMEN VE BAYERN MÜNİH’İN ESKİ YILDIZI TİM BOROWSKİ’NİN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

"BAYERN VE GALATASARAY TURLAR"

Bayern Münih ve Galatasaray, bence kadro kalitesi, taraftarları ve şimdiye kadar Şampiyonlar Ligi’nde sergiledikleri mükemmel performanslarıyla gruptan çıkacaklardır. Bugün kesinlikle iki harika takımın karşı karşıya geleceği çok ama çok heyecanlı bir maç olacak. Bu grubun favori takımı bence Bayern Münih’tir. Galatasaray’ın gruptan ikinci olarak çıkacağını düşünüyorum. Galatasaray’da son 10-15 yılın en iyi kadrosunun kurulduğuna yönelik söylentiler var. Bence Galatasaray da turu geçmekte zorlanmayacaktır.

Haberin Devamı

"UNITED GALİBİYETİ GALATASARAY'IN KALİTESİNİ GÖSTERDİ"

Haberlerde sıkça Manchester United’ın kulüp içerisinde ve çevresinde çok fazla huzursuzluklar olduğunu okuyoruz. Ligdeki sıralamaları ve Galatasaray’ın Manchester’daki zaferinden memnun değiller. Galatasaray’ın Manchester United galibiyeti sürpriz olarak görülebilir ama bu galibiyet diğer taraftan Galatasaray’ın kalitesini gösteriyordu. Galatasaray’ın bu galibiyeti aynı zamanda Manchester’ın bu sezon hem ligde hem de Avrupa’da problemler yaşayacağını gösteriyor.

"ICARDI BÜYÜK KAYIP OLMAZ AMA..."

Icardi’nin Beşiktaş derbisinden sonra sakatlanması Galatasaray için büyük bir kayıp olmaz ama tabii ki Galatasaray’ı etkileyecektir. Galatasaray’da oyun Icardi üzerine kurulmuş durumda. Icardi’nin yerine başkası da oynayabilir ama bildiğiniz gibi burada önemli olan Bayern Münih’e karşı takım olarak hareket etmektir. Ekip olarak beraber çalışıp mücadele etmek gerekiyor. Bayern Münih tarafında da bazı oyuncular sakat. Mesela Leon Goretzka elini kırdı. Bunun dışında 2-3 tane önemli oyuncu takımla birlikte olamayacak. Sanırım Galatasaray kenetlenirse ve mücadelede Mauro İcardı de oynarsa Bayern’e karşı en az 1 puan alabilirler.

Haberin Devamı

"TARİFİ İMKANSIZ ATMOSFER"

Maalesef şimdiye kadar Galatasaray’ın sahasında oynamadım ancak sadece milli maçlarda Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda Türkiye’ye karşı oynamıştım. Galatasaray’da oynayan birkaç eski arkadaşım bana atmosferi anlatmışlardı. Tabii ki Şampiyonlar Ligi’ndeki Türk takımlarına karşı olan maçlara baktığımızda da tarifi imkânsız bir atmosfer var. İngilizce’de buna “outstanding” denir. Nuri Şahin de ara sıra bana atmosferin ne kadar fantastik olduğunu anlatıyordu. Küçük bir örnek olarak; Werder Bremen ile Antalya’da Efes-Cup maçlarında oynadığımızda, belki sadece 10.000-15.000 seyirci vardı. Türk takımlarına karşı oynuyorsanız atmosfer gerçekten tarif edilemez. Çok gürültülü, taraftarlar özverili ve atmosfer kesinlikle dünya genelinde çok özel.

Haberin Devamı

"TUCHEL 6 NUMARADAN MEMNUN DEĞİL"

Bayern Münih’in kadrosu çok iyi oyunculardan oluşuyor. Sadece son yaşanan sakatlıklardan dolayı 1-2 pozisyonda eksikleri var. Tomas Tuchel, 6 numara pozisyonundaki durumdan memnun değil. Oraya yeni bir futbolcu transfer etmek istiyor. Sakatlıklardan dolayı savunmada 1-2 eksikleri bulunuyor. Bu durum kadronun kurulumu için iyi olmadı. Sakat oyuncular düzelirse bence Bayern Münih, Bundesliga’da şampiyon olacak kadroya sahip. Ayrıca bu kadronun Şampiyonlar Ligi’nde en az çeyrek final oynamak için yeterli olduğunu düşünüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!