TBF'den ceza alan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in kayıpları büyük! "Devşirme oyuncu" statüsünü kaybettiler

Güncelleme Tarihi:

TBFden ceza alan Shane Larkin ve Scottie Wilbekinin kayıpları büyük Devşirme oyuncu statüsünü kaybettiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 07:00

Çağrılmalarına rağmen Basketbol Milli Takım’a katılmayan Larkin ve Wilbekin’in kaybı büyük. Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’ın da olimpiyat elemesi öncesi tepki gösterdiği iki oyuncu ‘devşirme oyuncu’ statüsünü kaybettiler. Artık Larkin Anadolu Efes’te, Wilbekin de Fenerbahçe’de yabancı oyuncu olarak oynayacak. İki ismin Tahkim Kurulu’na gitme hakkı bulunuyor.

Haberin Devamı

TBF Disiplin Kurulu’nun A Milli Erkek Basketbol Takımı kadrosuna davet edilmelerine rağmen kafileye katılmayan Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’e verdiği cezanın faturası iki oyuncu ve kulüplerine ağır oldu... Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman’ın da tepki gösterdiği iki oyuncu 5’er maçtan men cezasına çarptırılmıştı. Ancak ceza bununla da sınırlı değil. İki oyuncu bu cezayla ‘devşirme oyuncu’ statüsünü kaybettiler.

MÜSABAKA TALİMATI ÇOK AÇIK

Basketbol Müsabaka Talimatı’nın 10. maddesinin 8. fırkasına göre doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde milli takımlarda oynamış; dolayısıyla kulüplerinde Türk oyuncu statüsünde yer alan isimler milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybediyor. Wilbekin ve Larkin’in Tahkim Kurulu’na gitme hakkı var.

Haberin Devamı

‘BOĞAZINDAN TUTUP GETİREMEYİZ’

Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’in takıma katılmamaları üzerine Milli Takım başantrenörü Ergin Ataman iki oyuncuya şu şekilde tepki göstermişti: “Larkin başta kampa katıldı ama sağlık kontrollerinin ardından dizinde ciddi bir kemik ödemi tespit edildi. Wilbekin ise tüm çağrılara rağmen milli takıma katılmayı reddetti. Yapacak bir şeyimiz yok, kimseyi boğazından tutup ‘gel, milli takımda oyna’ diyemeyiz..”

ŞiMDi GÖZLER TÜRKOĞLU’NDA

Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, iki oyuncunun takıma katılmama süreciyle ilgili olarak elemelerden sonra detaylı bir açıklama yapacağını söylemişti. Türkoğlu “Biz TBF olarak bu arkadaşların milli takımda oynayabilmesi için bazı avantajlar veriyoruz ve bunun neticesinde de bu arkadaşların gelip milli takımda oynaması gerekiyor ta ki sakatlanana kadar. 20 Ağustos’tan sonra her şeyi tüm açıklığıyla kamuoyuyla paylaşacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!