Süper Lig'e çıkan son takım Göztepe! (İşte maçın özeti)

Güncelleme Tarihi:

Süper Lige çıkan son takım Göztepe (İşte maçın özeti)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 07:49

Süper Lig'e çıkacak son takımın belli olacağı Eskişehirspor Göztepe maçı olaylı anlara sahne oldu. Karşılaşmanın hemen başında sahaya atılan meşaleler yüzünden oyunun başlaması gecikti. İkinci yarıda benzer olaylar yaşanınca karşılaşmanın sonuna 17 dakika uzatma ilave edildi. Normal süre 1-1'lik beraberlik ile tamamlanınca, uzatmalara geçildi. İşte şampiyonun belirlendiği maçın öyküsü ve özet görüntüleri

Haberin Devamı

TFF 1. Lig Play-Off finalinde Eskişehirsporu 120 dakikası 1-1 biten maçın ardından penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup eden Göztepe, Yeni Malatyaspor ve Sivassporun ardından Süper Lige çıktı. Maçtan sonra kupa töreni düzenlendi. Göztepeye kupasını TFF Başkan Vekili Ali Dürüst ver

VURAL: BU TÜM İZMİR’İN BAŞARISIDIR

Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iki gün oynadıkları bir maç olduğunu söyledi. Maça ayın 4ünde başlayıp, 5inde bitirdiklerini ifade eden Yılmaz Vural, İşin şakası bir yana. Geçen sene Demirsporda böyle bir final oynadık ve penaltılarla kaybetmiştik. İnanın insan seviniyor ama şimdi o tarafı düşüyorum, aynı şekilde ben o durumdaydım ve çok üzülüyorum. Koca bir sezonun emeği, bir sürü hikaye. O yüzden Mustafa hocama ve Eskişehirspora öncelikle geçmiş olsun diyorum. 120 dakikalık bir rakipliğimiz oldu. Sonuçta penaltılarla kazanan biz olduk. Dolayısıyla inanın onların içinin acıdığı kadar, içimin acıdığını söylemek istiyorum. Bu çok samimi bir duygumdur. İş olsun diye söylemiyorum dedi.

Haberin Devamı

GÖZTEPE ESKİŞEHİRSPOR MAÇ ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

9 maçlık bir periyot için İzmire geldiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Dolayısıyla yönetimin gardı düşmüş, taraftarla takım arası kopmuş. Özgüven diye bir şey kalmamış bir ortamda geldik. Kademe kademe bugünkü maçın hakimi idik, sanırım kazanması gerekendik. Ama penaltılara kadar kaldı. Dolayısıyla penaltılarla bile olsa bana göre hak eden takım kazandı. Arkadaşlarımı kutluyorum. Bu çocuklar benim 32 senelik antrenörlük hayatında çalıştığım en onurlu, en delikanlı grup. Bakın bu kadar net söylüyorum. Bu çok önemliydi. Bir antrenör gelmiş, farklı oyun tarzı, farklı oyun felsefesi var derken bir bocalama dönemi geçmedi değil. Ama çok şükür, Göztepe taraftarı ile kurduğumuz ilişki bizi bu günlere getirdi. Bu takım 4 maç arka arkaya da kaybetti. Hiç benim olduğum dönemde kötü bir söz taraftardan gelmedi. Başlarken oyuncularım Olimpiyatta oynansın maçlar diye çok ısrar ettiler. Hayır dedim, onlardan kaçmayacağız, onlarla birlikte biz bu işi kurtaracağız dedik ve sonuç olarak çok tasarladığımız ve düşündüğümüz şeyler hayata geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Amatör Kümeye kadar düşen bir Göztepe'nin kendinden hiç taviz vermediğini de ifade eden Yılmaz Vural, konuşmasını şöyle tamamladı:

Göztepe, kendi onurundan, kendi gururundan hiç taviz vermedi. Amatör maçlarda böyle kalabalığın olduğu bir takım. Enteresan bir aidiyet duygusu ve beni en mutlu eden şey. Çok şükür çok değerli hocalardan sonra ben de bu kulübün tarihine geçmiş oldum. Bu başarı tüm İzmirin başarısıdır. Bugün aramızda valimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, tüm İzmir buradaydı. Biz kutlamaları yaparken, daha önce Güzelyalıdan Konaka kadar olan bölümü meşalelerle aydınlatırken, bu devam edecek Karşıyakaya kadar dönecek. Eskiden biz Karşıyakaya nazire olurcasına yaparken, şimdi onlar da bizimle beraber. İnanıyorum ki şimdi o sahilde de meşaleleri yakmıştır. İzmir moral buldu. Buna bir sportif başarı olarak bakmayın. İzmirin çok ihtiyacı olan bir başarıydı. Bizim Altay ile aramızdaki dostluk en iyi seviyeye gelecektir. İnşallah bu başarı neden olur. Sanırım bu başarımıza Türkiyenin büyük bir bölümü de ortak olmuştur.

Haberin Devamı

Yılmaz Vural'ın konuşması devam ederken, basın toplantı odasına giren futbolcular hocanın üzerine su dökerek sahada başlayan sevinci, toplantı odasına taşıdı.

Göztepenin Süper Lig sevinci stat dışına taştı

Antalya Stadyumunda Eskişehirsporu 4-3 mağlup eden Göztepe Süper Lige yükselmenin sevincini stat dışında coşkuyla yaşadı.

TFF 1. Lig Play-Off maçında Eskişehirsporu penaltılarda 4-3 mağlup eden Göztepe Süper Lige yükselen son takım oldu. Stat içerisinde karşılaşma süresince takımı destekleyen binlerce taraftar maçın sona ermesinin ardından sevinçlerini stat dışına taşıdı. Antalya Stadyumu çıkışında Eskişehirspor taraftarları ile Göztepe taraftarlarının karşılaşmaması için geniş güvenlik önlemi alan polis ekiplerine çevre ilçelerden gelen jandarma ekipleri de destek verdi. Önce Eskişehirspor taraftarı stattan çıkarılarak otobüslerle stat çevresinden uzaklaştırıldı. Daha sonra tek çıkıştan Göztepe taraftarlarının çıkışına izin verildi. Binlerce taraftar Süper Lige yükselmelerinin sevincini stat önüne coşkuyla yaşadı.

Haberin Devamı

Çevik kuvvet ekiplerinin yönlendirmesiyle taraftarlar, stat çevresinden uzaklaştırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!