Söz şimdi Çin yolcularının

Güncelleme Tarihi:

Söz şimdi Çin yolcularının
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2019 08:30

Gurur kaynağımız olan Milli Takım'ın kurmayları Hürriyet'e açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Yolun başında, yönetim kanadından teknik heyete, oyunculardan Türk halkına, herkesin bir hayali vardı. Çıktığı 12 maçta koç Ufuk Sarıca ve ekibinin önderliğinde 8 galibiyet elde eden 12 Dev Adam, ortak hayali gerçekleştirdi.

Şimdi gözler, 31 Ağustos-15 Eylül arası Çin’de düzenlenecek turnuvaya çevrildi.

TARİH: 24 Kasım 2017... Türkiye, Bursa’da 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri B Grubu ilk maçında Letonya’yı ağırlıyor. TOFAŞ Spor Salonu, alabildiğine dolu... Tribünlerde, bambaşka bir hava var. 12 Dev Adam, o maçtan 8573’lük galibiyetle ayrılıyor. Milli Takım, 6’da 4 yapıp  adını 2. Tur I Grubu’na yazdırıyor ve o grupta 4 zafer daha alıp, bitime 2 maç kala Dünya Kupası’nı garantiliyor. TARİH: 26 Şubat 2019... İspanya dönüşü, uçakta Metin Türen ile milli formayı ilk giydiği maçı konuşuyoruz. Metin’in o günü hatırladığı an, tüyleri diken diken oluyor... Yıldızlarımız, her maç işte bu ruhla oynuyor.

Haberin Devamı

Şimdiden tarihe geçtiler...

ŞU anki oyuncularımızın yürüdüğü yollardan geçmiş önemli isimlere emanet olan Türk basketbolu, son yıllarda yakaladığı ivmeyi ‘nirvana’ya çıkardı. Koç Ufuk Sarıca ve öğrencileri, ilk kez elemeler üzerinden Dünya Kupası’na katılım hakkı kazanan ekip olarak tarihe de geçti.

Dünya Kupası organizasyonu, 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Ersan İlyasova ve Wilbekin gibi yıldızların da ciddi sakatlıklar yaşamadan geçirecekleri sezon sonrası katılımını umuyor ve Devlere yürekten başarılar diliyoruz.

Bir ilki başarabilmek beni çok gururlandırdı

12 Dev Adam’ın, başarılı koçu Ufuk Sarıca’ya, sürecin dönüm noktalarını sorduk. Koç da, sorumuzu samimiyetle yanıtladı: · En önemli nokta oyuncularımızın arzusuydu. 25-26 ismi, farklı dönemlerde oynattık. İki zorlu gruptan hak ederek çıkıp katılım hakkı elde ettik. · Jenerasyon değişimleri sancılı olur. Fakat biz bu değişimleri yaşarken, sonuç da aldık. Dışarıdaki Slovenya ve içerideki İspanya maçları  kritikti. Ama en önemlisi Ukrayna’ya karşı eksik kadroyla orada kazandığımız maçtı. · Daha önce olmamış bir şeyi başardık. Benim için bu büyük gurur... · 2 sene önce Çin hedefi koymuştuk. Başkanımız ve diğer tüm arkadaşlarımızla aynı hazzı yaşıyoruz. · Bugün ben varım, yarın başka bir isim Milli Takım’a emek verir, ileriye güzel bir emanet bırakmak sevindirici... Seyircilerimize de destekleri için teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Söz şimdi Çin yolcularının

Artık hedefimiz 2020 Olimpiyatları

Türkoğlu, “Elemelerde istediğimiz sonuçları alırken, bir yandan da gelecek 10 yılın Milli Takımı’nı inşa edecek jenerasyon değişikliğini yaşadık” dedi.

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Dünya Kupası Elemeleri’nde elde edilen başarıyı Hürriyet’e değerlendirdi: · Tarihimizde ilk defa elemelerden gelip Dünya  Kupası’na katılma hakkı elde ettik. Üstelik bunu önemli basketbol ülkelerini yenip, bitime iki karşılaşma kala başardık.

· Bu başarıda pay sahibi olan oyuncularımıza, teknik ve idari kadromuza, kulüplerimize, sponsorlarımıza, basın mensuplarımıza, basketbol ailemizin diğer üyeleri ve bu süreçte yanımızda olarak bizleri destekleyen Türk halkına çok teşekkür ediyoruz.

Haberin Devamı

· Sahada istediğimiz sonuçları alırken, bir yandan da oyuncu havuzumuzu genişleterek önümüzdeki 10 yılın Milli Takımı’nı inşa edecek jenerasyon değişikliğini sancısız bir şekilde atlatmış olduk.

· Yeni yabancı kuralımız sayesinde kulüplerinde daha fazla süre alan genç arkadaşlarımız, Milli Takımımız’a daha özgüvenli geldi ve hepimizi umutlandıran performanslar sergiledi. Artık arzumuz, genişleyen ve tecrübe kazanan kadromuzla Çin’deki Dünya Kupası’nı da iyi bitirebilmek ve bir başka ilki gerçekleştirip, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na vize alabilmektir.

"ÇALIŞMAK iÇiN ÇOK ZAMANIMIZ VAR"

TÜRKİYE Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan, Çin yolculuğu öncesinde 2018 yılıyla ilgili, “A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Dünya Kupası’na katılmaya hak kazandı. A Milli kadın Basketbol Takımımız, Avrupa Kupası’na katılmaya hak kazandı. Kulüplerimiz de çok başarılı gidiyorlar, Avrupa’da çok başarılılar. 2018 bizim için güzel geçti, 2019 da umarım aynı şekilde güzel geçer” dedi.

Haberin Devamı

‘HERKESLE KAFA KAFAYA OYNARIZ’

Onan, Çin 2019 ile alakalı olarak, “Bu organizasyon, ağustos sonu, eylülün başında olacak. İnşallah sakatsız bir şekilde orada oluruz. Çalışmak için daha çok zamanımız var. Mart ayında gruplar belli olacak. Ufuk Hoca çok başarılı bir antrenörümüz. Kadromuza katılacak isimler olacak. Dünya Kupası’nda her rakiple kafa kafaya oynayacak bir takımımız var” diye konuştu.

‘TOHUMLARI 2017’DE ATMIŞTIK’

· TÜRKİYE Basketbol Federasyonu Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, Hürriyet’e yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Her top için mücadele eden bir takım oluşturmak adına tohumlar 2017 Avrupa Şampiyonası’nda atılmıştı. Pencere maçlarında uyumumuz daha da arttı. Önemli bir başarı elde ettik. Yazın NBA’den gelecek 3 oyuncumuz ve EuroLeague’den gelecek isimlerimiz olacak. Hazırlık sürecimizi programlayıp, sonrasında tamamlayıp, Türkiye’yi Çin’de en iyi şekilde temsil edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ’

A MİLLİ Takım Menajeri Kerem Tunçeri, oyuncular ve teknik kadronun özverisiyle başarıya ulaştıklarını belirtip, “Herkesi kutlarım. Sıkıntılı dönemlerde tüm oyuncu arkadaşlarımız özveriyle, istekle gelip çok başarılı performanslar sergilediler” diye konuştu. Tunçeri ayrıca, “Başta Ufuk Ağabey ve teknik ekibin çok büyük çabasıyla en baştan beri sinerji yakaladık. Zor yerlerden, alnımızın akıyla çıktık. Şimdi bu yaz sırada çok önemli bir turnuva var. Oradan da alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇiN’DE DE EN iYiYE ULAŞACAĞIZ’

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, 2019 Dünya Kupası’na dair düşüncelerini aktardı. Beşok, “Yönetim olarak elemeler boyunca her daim Ufuk Hoca’ya en iyi kadroyu emanet etmeye çalıştık. Günün sonunda çok önemli işler başardık, oldukça zorlu bir süreçten geçerek... Adım adım ilerledik. Çin’de de en iyiye ulaşıp, halkımızı gururlandıracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Hüseyin Beşok, “Önemli olan takım olgusunu her zaman yakalamak... İnşallah sakatlıksız bir sezon geçer ve tüm arkadaşlarımız sağlıklı şekilde aramıza katılır” dedi.

Armamızın hakkını sonuna dek vereceğiz

12 Dev Adam’ın kaptanı Semih, “Sayın Başkanımız, CEO’muz, yönetici ağabeylerimiz, koçumuz ve ekibi ile Türk halkı, âdeta bir kalkan gibi üzerimizde... Göğsümüzdeki armayı en iyi şekilde taşıyıp, elde ettiğimiz başarıları Çin’de de aynı şekilde sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım’ın kaptanı Semih Erden ile İspanya deplasmanı dönüşünde bir araya geldik. 32 yaşındaki tecrübeli yıldız anlamlı mesajlar verip, yine gençlere örnek oldu. İşte Kaptan Semih’in sözleri... · Bu takımda yer almaktan ve kaptanlık görevini üstlenmekten dolayı çok gururluyum. Takımımızın potansiyeli gerçekten çok yüksek... Bunu elemelerde gösterdik. İlk defa elemeler üzerinden Dünya Kupası’na katılıyoruz. · 2010 yılındaki havayı seziyorum yine... Biz çok büyük bir aileyiz. Bunu Çin’deki turnuvada da, herkese yansıtmak amacındayız.

· Sayın Başkanımız, CEO’muz, yönetici ağabeylerimiz, koçumuz ve ekibi ile Türk halkı, âdeta bir kalkan gibi üzerimizde... Göğsümüzdeki armayı en iyi şekilde taşıyıp, elde ettiğimiz başarıları Çin’de de aynı şekilde sürdürmek istiyoruz. ‘Gücü fark etsinler’ · Bu önemli turnuva aynı zamanda genç kadromuz için de bir test olacak. Onların yalnızca, ellerindeki gücün farkında olmaları gerekiyor. Hepimizin, daima, daha çok çalışmamız lazım. · Basketbol oynayan herkese sakatlıksız bir sezon diliyorum. Umarım Çin’de tam kadro olup, heyecanı hep birlikte yaşarız.

BERK: BAŞARIMIZIN SIRRI AİLE ORTAMI...

PINAR Karşıyaka ve A Milli Takım’ın yıldızı Berk Uğurlu, “Ufuk Ağabey ve yönetimdeki diğer büyüklerimiz, keza teknik heyetimiz, bu yollardan geçmiş isimler... Bize çok büyük destek verip, tecrübelerini aktarıyorlar. Takım kimyamız oturmaya başladı ama başarımızdaki en büyük sır aile ortamına sahip olmamız” şeklinde konuştu.

METİN: HAYALİMİ GÜNCELLEDİM

TÜRK Telekom ve 12 Dev Adam’ın yıldızı Metin Türen, milli formanın hayali olduğunu belirtip şöyle devam etti: “2010 Dünya Şampiyonası’nı izlerken, bir gün Türkiye formasıyla bu hayale erişmek istedim. Çok iyi bir jenerasyon ve karakterli bir takımla Çin’e gideceğiz. Ben de hayalimi güncelledim! Artık en büyük hedefimiz Olimpiyat Oyunları’dır...”

BAKMADAN GEÇME!