Son dakika: Ferhat Arıcan'dan Tokyo 2020'de bronz madalya! Tarihimizde ilk...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ferhat Arıcandan Tokyo 2020de bronz madalya Tarihimizde ilk...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 11:33

Milli sporcu Ferhat Arıcan, Tokyo 2020 erkekler artistik cimnastik paralel bar dalında bronz madalya kazandı. Ferhat, cimnastikte tarihimizin ilk olimpiyat madalyasını kazandı. Madalya töreni sonrasında ailesiyle görüntülü konuşan Ferhat Arıcan, duygusal anlar yaşadı.

Haberin Devamı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli sporcu Ferhat Arıcan'ın üçüncü olduğu artistik cimnastik paralel bar kategorisinde madalya töreni yapıldı.

Ferhat Arıcan, Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda artistik cimnastik paralel bar kategorisinde bronz madalyaya ulaşarak tarihe geçti.

Ariake Cimnastik Merkezi'nde yapılan final müsabakaları sonrasında ödül töreni düzenlendi. Milli sporcu Ferhat Arıcan, törende Türkiye'nin cimnastikteki ilk olimpiyat madalyasını boynuna taktı.

Ferhat, madalyanın sevincini tribünde kendisini destekleyen Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyon yetkilileri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı görevlileriyle paylaştı.

Son dakika: Ferhat Arıcandan Tokyo 2020de bronz madalya Tarihimizde ilk...

Haberin Devamı

"YANGINLA SAVAŞANLARA BİRAZ MORAL OLDUYSA DAHA ÇOK SEVİNİRİM"

Tarihi başarı sonrası konuşan Ferhat Arıcan, şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten şu an kelimelerle anlatamayacağım duygular yaşıyorum. Türk spor tarihinin gerçekten büyük büyük emekler karşılığı kazanılan bir madalya bu. Çok fazla çalıştım bu madalya için. Artık olimpiyat madalyalı bir sporcuyum. Ülkemi gururla temsil ettim. Tarih yazdım yine yeni yeniden. Gururluyum. Çok çalıştım. Sonunda hep birlikte başardık. Tüm Türkiye, Team Türkiye başardı. Türkiye zor zamanlar geçiriyor. Kalbimiz orada. Vefat edenlere baş sağlığı diliyorum. Biraz olsun moral olduysa bu madalya, daha çok sevinirim. Türkiye için moral kaynağı olur bu madalya umarım. Bu yangınlar biter ve yeniden eski günlere döner Türkiye. Bu madalyada herkesin emeği var. Bu madalya tüm Türkiye'nin."

MADALYA SONRASI AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ! DUYGUSAL ANLAR...

Ferhat Arıcan, madalya töreni sonrasında 'Athlete Moment' isimli ekranda Türkiye'de bulunan yakınlarıyla görüştü. Annesi, babası ve nişanlısıyla görüntülü konuşan Ferhat ve yakınları duygusal anlar yaşadı. Ferhat, "Aldık, başardık. Hep birlikte" derken nişanlısı "Harikasın" diye seslendi. Ferhat daha sonra; "Sizleri çok seviyorum. Anne, baba... Sizlerin desteğiyle aldım bu madalyayı. Öpüyorum sizi." dedi. Son olarak nişanlısı ve annesi 'Hadi gel artık, seni çok özledik" dedi. Bu anlarda Ferhat'ın ve kamerayla görüştüğü yakınlarının gözlerinin dolduğu görüldü.

 

 

Haberin Devamı

FEDERASYON BAŞKANI ÇELEN: 'TOKYO'DA TARİH YAZDIK"

Türk cimnastiği, Ferhat Arıcan'ın 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda paralel barda üçüncü olarak Türkiye'ye cimnastikte tarihinin ilk olimpiyat madalyasını getirmesinin gururunu yaşıyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da devam eden 32. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda artistik cimnastik branşının son gününde milli sporcu Ferhat Arıcan paralel barda bronz madalya kazandı.

Türkiye, 4 sporcuyla 7 final gördüğü oyunlardan tarihinin ilk madalyasıyla dönüyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ile milli cimnastikçiler İbrahim Çolak ve Ahmet Önder, Ferhat Arıcan'ın başarısıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

Başkan Çelen, Türk cimnastiğinin geldiği noktaya değinerek, "Çok mutluyuz. Sporcularımız güzel şeyler başardı. Yedi finalde mücadele ettik. Bunu bronz madalyayla kapatıyoruz. Bu aslanların Paris 2024'te soracağı bir hesap var. İnşallah Paris 2024'te çok daha iyi sonuçlar alırız ama buradaki olimpiyat 5 ve 6'ncılıklarının, 7 finalin az şey olmadığını söylemek istiyorum. Sonucunda da bunu bronz madalyayla taçlandırmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

"Dünya cimnastiği Türkiye'yi konuşuyor." diyen Çelen, yanındaki İbrahim ve Ahmet'e sarılarak, "Aslanlarımız dünya cimnastiğinin ekol sporcuları haline geldi. Cimnastikte olimpiyata gitmenin hayal olduğu bir yerden madalyayla dönüyoruz. Sporcularımı, antrenörlerini, kulüplerini ve emeği geçen, bize destek veren herkese yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika: Ferhat Arıcandan Tokyo 2020de bronz madalya Tarihimizde ilk...


İBRAHİM VE AHMET'İN GÖRÜŞLERİ

İbrahim Çolak ile Ahmet Önder, Ferhat Arıcan'ın aldığı madalyadan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Ferhat Arıcan, Adem Asil ve Ahmet Önder ile aynı salonda hep birlikte çalıştıklarını aktaran İbrahim, "Neler yaşıyoruz, ne kadar antrenman yapıyoruz, ne kadar zorluk çekiyoruz hepsini biliyoruz. Bundan dolayı bu madalyanın hepimiz için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Hepimiz çok mutluyuz. Tarihi bir ana tanıklık etmek çok güzel bir duyguydu. Çok gurur verici bir olay. Bunun bir başlangıç olduğuna ve 2024'te bizi çok daha iyi şeylerin beklediğine inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Ahmet Önder ise, milli takım olarak Türk halkına ilkleri yaşattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Cimnastikte her zaman tarihi yaşatıyoruz. Bugün bizim için çok önemliydi. Olimpiyatta ilk madalyamızı aldık. Ferhat Arıcan'ı bu başarısından dolayı tebrik ediyorum. Bize inanılmaz bir öncü oldu. Umarım Paris 2024'te daha güzel şeyler başaracağız. Cimnastik ekibi olarak Türk halkına ilkleri yaşatıyoruz. Bizi keyifle takip etsinler. Onlara desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Müthiş bir duygu içindeyiz. Bugün herkes inanılmaz bir güne tanıklık etti. Çok mutluyuz."

Haberin Devamı

TARİH YAZAN FERHAT, SPOR ARENA'YA KONUK OLMUŞTU

Cimnastikte olimpiyat tarihimizin ilk madalyasını kazanan Ferhat Arıcan, Spor Arena'nın Youtube programı 'Telefonunda Ne Var'a konuk olmuştu.

Cimnastiğe başlama hikayesi, yaşadığı deneyimler ve geçmişten günümüze uzanan anılarını anlatan başarılı sporcu, telefonundaki merak edilen paylaşımların öyküsünü de Banu Yelkovan ile paylaşmıştı.

İşte Ferhat Arıcan'ın hikayesi ve ana başlıklarla programımızın bölümleri

00.00 Açılış
00.44 Ferhat Arıcan Kimdir?
02.05 Telefonunda Ne Var?
03.09 Sporda Cinsiyet Ayrımı
04.05 Ferhat Arıcan - İbrahim Çolak
05.14 Telefonunda Ne Var?
6.32 AriCanDo hareketi...
09.09 Sporcu Kimliği ve Hedefleri
11.37 Olimpiyat Serüveni
14.04 İdol Sporcu Tanımlaması
15.35 UNDP Elçisi Ferhat Arıcan
17.06 Ev Çalışması
17.51 Telefonunda Ne Var?
20.55 Göztepe Jimnastik Spor Kulübü...
22.15 En Son İzlenilenler
22.52 Futbol Tutkusu ve Ronaldo Hayranlığı
24.10 Kullandığı Sosyal Medya Uygulamaları

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!