Serdal Adalı kimdir, nereli, ne iş yapıyor? Beşiktaş Başkanlığa Serdal Adalı aday olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Serdal Adalı kimdir, nereli, ne iş yapıyor Beşiktaş Başkanlığa Serdal Adalı aday olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2023 12:15

Daha önce Beşiktaş kulübünde futbol şube sorumlusu ve asbaşkan olarak görev almış olan Serdal Adalı aday olacak mı merak ediliyor. Beşiktaş Başkan adaylığı ile birlikte Serdal Adalı'nın hayatı da araştırılmaya başlandı. Peki, Serdal Adalı kimdir, nereli, kaç yaşında? Beşiktaş Başkanlığa Serdal Adalı aday olacak mı? İşte merak edilenler.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü eski 2’nci başkanı Serdal Adalı, 3 Aralık’ta yapılacak olağanüstü seçimde aday olmaya hazırlanıyor. Peki, Serdal Adalı kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İşte Beşiktaş Başkan adayı Serdal Adalı hayatı ve kariyeri...

SERDAL ADALI ADAY OLACAK MI?

Beşiktaş'ın eski 2. başkanı Serdal Adalı, 3 Aralık'taki seçimde aday olmayı düşündüğünü açıkladı.

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Bodo/Glimt ile karşılaşacağı maç öncesinde statta basın mensuplarıyla sohbet eden Serdal Adalı, "Çok istek var, bu teveccühe kayıtsız kalacak gibi değilim. Bir iki güne kadar kesin kararımızı vereceğiz. Gelen teveccüh beni çok mutlu etti ve büyük ihtimalle aday olmayı düşünüyorum" dedi.

Adalı ayrıca, Emre Kocadağ’ın mevcut yönetimin devamı olarak anılacağı için, aday olacağını zannetmediğini söyledi.

Haberin Devamı

SERDAL ADALI KİMDİR?

1964 Adana doğumlu olan Serdal Adalı, 1984 yılında iş hayatına atıldı. Babasının rahatsızlığı dolayısıyla California Üniversitesi'ndeki lisans eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan Adalı, ailesinin desteğiyle Adalı Holding'i kurdu. İnşaat, servis, lojistik, catering ve enerji alanlarında 6 bini aşkın çalışanıyla uluslararası alanda iş yapmaktadır.

21 Eylül 2012 tarihinde Veliefendi Hipodromu Şeref Salonu'nda yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu sonrası Türkiye Jokey Kulübü'nün 25. başkanı oldu.

Beşiktaş kulübünde futbol şube sorumlusu ve asbaşkan olarak görev almıştır. 25 Mayıs 2013 tarihindeki yazılı açıklamayla Beşiktaş başkanlığına adaylığını açıkladı. Ancak 16 Haziran 2013 tarihindeki başkanlık seçimini kaybetmiştir. Ekim 2019 yılında Fikret Orman'ın istifasından sonra Beşiktaş başkanlık yarışına aday oldu. Ancak Ahmet Nur Çebi'nin ardından 2. oldu. Yarışta 3. olan ise Hürser Tekinoktay'dı.

 

BAKMADAN GEÇME!