Semih Kaya kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Semih Kaya'nın hayatı ve futbol kariyeri

Güncelleme Tarihi:

Semih Kaya kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı Semih Kayanın hayatı ve futbol kariyeri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 16:52

Başarılı futbolcu Semih Kaya, son olarak formasını giydiği Galatasaray'la biten sözleşmesinin ardından profesyonel futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Bu açıklamasının ardından Semih Kaya hakkında bilgiler taraftarlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Semih Kaya kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Semih Kaya'nın oynadığı takımlar ve hayatı...

Haberin Devamı

Galatasaray'ın yıldız futbolcularından Semih Kaya, sosyal medya hesabından yayınladığı bir paylaşımla aktif futbol hayatını sonlandırdığını duyurdu. Mesajında futbolseverlere ve yöneticilerine teşekkür eden Semiha Kaya, duygusal bir veda konuşması yaptı. Peki, Semih Kaya kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? İşte, Semih Kaya'nın hayatı ve futbol kariyeri hakkında bilgiler...

SEMİH KAYA KİMDİR?

Semih Kaya, 24 Şubat 1991'de İzmir'de doğmuştur. Stoper pozisyonunda oynayan Kaya, futbolu bıraktığını açıkladı.

Kaya, babasının da eski kaleci olması nedeniyle küçük yaşlarda futbola ilgi duydu. 10 yaşına kadar mahalle aralarında futbol oynayan Semih, 2001 yılında eski kaleci Rıfat Boza'nın çalıştırdığı Petkimspor'da resmen futbola adım attı.

Semih 2002 yılında ise Helvacıspor'a geçti. Burada da beğeni toplayan Semih 1 sezon sonra ise İzmir'in en büyük kulüplerinden olan ve zamanında Mustafa Denizli gibi isimler yetiştiren Altay'a transfer oldu. Futbola sağ açık'ta başlayan sonra Sağ bek'e geçen Semih, bu takımda ise Stoper'de görevlendirildi.

Haberin Devamı

2006 yılında Altay altyapısından Galatasaray altyapısına transfer olan Semih Kaya, 2009 yılında Sarı-kırmızılı kulüple profesyonel sözleşme imzaladı. 2009/2010 sezonunu Gaziantepspor'da, 2010/2011 sezonunu Kartalspor'da kiralık geçiren Semih, 2011'den 2017'ye kadar Sarı-kırmızılı formayı giydi.

2017 yazında 2 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Sparta Prag'a transfer olan milli futbolcu, 2019/20 sezonunun devre arasında kiralık olarak Galatasaray'a transfer oldu. 2020/21 sezonunun başında Yeni Malatyaspor'a imza atan Semih Kaya, geride kalan sezonun devre arasında Galatasaray'a imza attı.

Kariyerinde toplam 320 maça çıkan Semih Kaya, 8 gol atıp 6 asist yaptı. Galatasaray'da 5 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 4 TFF Süper Kupa zaferleri yaşayan Semih Kaya, Sparta Prag ile de Çekya Kupası şampiyonluğu yaşadı.

31 yaşında futbola veda eden Semih Kaya, A Milli Takım formasını da 23 kez giydi.

 

BAKMADAN GEÇME!