Norveç'te Kartal mucizesi!

Güncelleme Tarihi:

Norveçte Kartal mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 21:08

UEFA Avrupa Ligi I Grubu'nda temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Sarpsborg'un konuğuydu. Beşiktaş 2-0 geriye düştüğü mücadeleyi ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 galip bitirdi. 1. dakikada Rashad Muhammed ve 6. dakikada Tobias Heintz'in golleriyle geriye düşen Kara Kartal, 62. dakikada Jeremain Lens, 66. dakikada Vagner Love'ın golleriyle eşitliğe getirdi. 90. dakikada Jeremain Lens'in müthiş golü sonucu belirledi. Beşiktaş 7 puanla 2. sıraya yerleşti. Sarpsborg ise 5 puanda kaldı.

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi I Grubu beşinci haftasında kendi evinde Beşiktaş'a 3-2 yenilen Norveç temsilcisi Sarpsborg takımının teknik direktörü Geir Bakke, "Beşiktaş'ın ikinci yarıda 3 gol atarak geri dönüş yapacağını beklemiyordum” dedi.

Bakke, Sarpsborg Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Beşiktaş'ın çok iyi oyunculardan kurulu olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ı aldığı galibiyetten sonra tebrik ettiğini belirten Bakke, “Beşiktaş'ın en son maçında 6 pozisyon bularak 4 gol attığını biliyorum. Ama bu maçta 2 gol yedikten sonra ikinci yarı 3 gol atarak geri dönüş yapacağını beklemiyordum. Planlarımızda, Beşiktaş'ı gol pozisyonuna sokmamak vardı, 3. golü bulabilseydik sonuç böyle olmayabilirdi” diye konuştu.

Maçın ilk 30 dakikasında istedikleri oyunu oynadıklarını dile getiren Bakke, "Beşiktaş'tan daha iyi bir takım olduğumuz için 2-0 öne geçmedik. Beşiktaş'tan daha istekli başladığımız için öne geçtik. Bu zaman diliminde üçüncü golü bulacak şansları yakalamamıza rağmen bunu beceremedik. Haliyle kaliteli ve iyi oyuncuları bulunan Beşiktaş, girdiği pozisyonları değerlendirerek istediği galibiyeti aldı. Beşiktaşı galibiyetinden dolayı tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ NASIL TUR ATLAR?

Grupta Genk 8 puanla lider durumda. Beşiktaş ise 7 puanla ikinci, Malmö 6 puanla üçüncü, Sarpsborg ise 5 puanla sonuncu sırada. Beşiktaş son maçını evinde Malmö ile oynayacak. Kara Kartal'ın tur şansını sürdürmesi için bu maçta en az beraberlik yetiyor. Sarpsborg Genk'e karşı kazansa bile Beşiktaş, averaj üstünlüğüyle gruptan çıkacak. Genk puan kaybederse, Beşiktaş gruptan lider çıkabilir.

Stat: Sarpsborg

Hakemler: Harald Lechner, Andreas Heidenreich, Maximilian Kolbitsch (Avusturya)

Sarpsborg: Vasyutin, Tveita, Horn, Tamm (Dk. 50 Jorgensen), Thomassen, Halvorsen, Nielsen, Zachariassen, Heintz (Dk. 68 Askar), Muhammed (Dk. 85 Larsen), Mortensen

Beşiktaş: Karius, Dorukhan Toköz, Necip Uysal, Vida, Caner Erkin, Adriano (Dk. 78 Fatih Aksoy), Oğuzhan Özyakup, Ljajic, Lens (Dk. 90 2 Erdem Seçgin), Mustafa Pektemek, Larin (Dk. 59 Vagner Love)

Haberin Devamı

Goller: Dk. 1 Muhammed, Dk. 6 Heintz (Sarpsborg), Dk. 62 ve 90 Lens, Dk. 66 Vagner Love (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 55 Ljajic, Dk. 79 Fatih Aksoy, Dk. 80 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Maçtan dakikalar

1. dakikada orta alandan atılan pasla buluşan Rashad Muhammed, Karius’un önde olduğunu görerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0

6. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Heintz’in şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-0

7. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Ljajic’in şutunda top kaleciden döndü.

20. dakikada Ljajic’in pasında Adriano’nun ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda kaleci topu güçlükle kornere çeldi.

Haberin Devamı

34. dakikada Lens’in sağ kanattan ortasında yaşanan karambolde topu önünde bulan Ljajic'in şutunda kaleciyi de geçen meşin yuvarlağı Horn çizgiden kornere çeldi.

53. dakikada Lens'in sağdan ortaladığı topa Larin ön direkte kayarak müdahale etti, meşin yuvarlak auta gitti.

62. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Korner atışı sonrası ceza sahasına uzaklaştırılan topu kontrol eden Ljajic, meşin yuvarlağı Lens'e bıraktı. Ceza sahası dışı sağ çaprazından Lens düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

66. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Lens'in sağdan ortaladığı topa ön direkte Vagner Love dokunarak skoru 2-2'ye taşıdı.

90. dakikada Beşiktaş skoru 3-2 yaptı. Oğuzhan Özyakup'un pasına hareketlenen Lens, ceza sahası sağ çaprazında topu kalecinin üzerinden aşırtarak ağlara gönderdi ve Beşiktaş 2-0 yenik duruma düştüğü maçta skoru 3-2'ye getirdi.

Haberin Devamı

Karşılaşma, Beşiktaş'ın 3-2 üstünlüğüyle tamamlandı.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!