Sam Sunderland: Dakar Ralli’ye hazırlanmak, yarışmaktan daha keyifli

Güncelleme Tarihi:

Sam Sunderland: Dakar Ralli’ye hazırlanmak, yarışmaktan daha keyifli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2023 16:24

Motor sporları dünyasının en zorlusu ve sporcuların sınırlarını zorladığı yarış Dakar Rallisi 31 Aralık’ta başladı. Red Bull sporcusu Sam Sunderland ralli öncesi Spor Arena’nın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

2023 Dakar Rallisi, Kızıldeniz kıyısındaki ilk etapla start aldı. 31 Aralık – 15 Ocak tarihlerinde rallinin efsane isimleri Suudi Arabistan çöllerinde yarışacak. Red Bull sporcusu Sam Sunderland, 2023 Dakar Ralli öncesi Spor Arena’nın sorularını yanıtladı.

Bu yılki etaplar hakkında yorumlarınız nelerdir?

Bu yıl uzun bir Dakar Rallisi olacak. Prolog dahil 15 gün yarışacağız. İkinci haftayı sabırsızlıkla bekliyorum çünkü gerçekten Abu Dabi’ye çok benziyor. Zorlamıyor. Bir süre Dubai’de kaldım ve bunun bana desteği olacağını düşünüyorum. İkinci haftada daha rahat edeceğim. Yani evet, bunu sabırsızlıkla bekliyorum ve gerçekten zorlu bir yarış geçireceğimiz kesin. Dinlenme gününe 8 gün var. Oldukça uzun bir süre ve bu noktada çok fazla kilometre kat etmiş olacağız. Neredeyse yarışın 3/4'ü. Evet, zor olacak bizim için.

Haberin Devamı

Size kim meydan okuyacak?

Bana, birbirimize ve çöle meydan okuyacak uzun bir isim listesi var. Bu çok karmaşık bir yarış, bilirsiniz, birkaç zorluk seçip yenmeye odaklanabileceğiniz 30 dakikalık bir motokros yarışı gibi değil. Yani bu benim çöle karşı en iyi çabam ve onların çöle karşı en iyi çabası gibi. En hızlı olan ve her yönden en güçlü olan galip gelecek. Kesinlikle diğerlerinden daha fazla kazanma şansı olan bazı isimler var, ama bu uzun bir liste. Sonunda göreceğiz. Bu bir yarış. Bunun için buradayız.

Sam Sunderland: Dakar Ralli’ye hazırlanmak, yarışmaktan daha keyifli

Dakar Rallisi sizin için ne ifade ediyor?

Dakar Rallisi benim için çok şey ifade ediyor. Açıkçası hayatımın büyük bir bölümünü kaplıyor. Her gün bir antrenman planıyla uyanıyorum ve her gün odaklanacağım bazı hedeflerim var ve bunu gerçekten çok seviyorum. Sanırım Dakar'a hazırlanmayı gerçek yarıştan daha çok tercih ediyorum. Her gün uyanmaktan ve bazı hedeflerim ve takip etmem gereken şeyler olmasından gerçekten keyif alıyorum. Tabii ki, Dakar olmasaydı, her gün üzerinde çalışmak ve üzerine inşa etmek için bu hedeflere sahip olmazdım. Ve evet, bu benim günlük hayatımda gerçekten sevdiğim bir şey. Hedeflere ve eğitim planlarına sahip olmak ve dağlarda arkadaşlarla antrenmanların tadını çıkarmak, bisiklete binmek benim çok zevk aldığım bir şey. İşin bu kısmını gerçekten seviyorum.

Haberin Devamı

Türk hayranlara bir mesajınız var mı?

Evet, Türk hayranlarıma bir mesajım var. Lütfen yarışı takip edin. Aslında 16, 17 yaşlarımdayken yani gençken bir kez Türkiye'ye tatile gitmiştim. Çok güzeldi. Harika yemekler yedim. Türkiye’de ziyaret edilecek gerçekten harika yerler var. Beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim. Bana biraz Türk lokumu gönderin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!