Rıza Kayaalp kimdir kaç yaşında ve nereli? 4 kez şampiyon oldu!

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalp kimdir kaç yaşında ve nereli 4 kez şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2019 17:31

4 kez dünya güreş şampiyonu olan Rıza Kayaalp, Türk spor tarihinde büyük bir rekora imza attı. Yıllardır Dünya arenasında Türkiye'yi temsil eden Rıza Kayaalp, güreşteki başarısını 4 altın madalya ile tescilledi. Peki, Rıza Kayaalp kimdir ve nereli? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Avrupa ve dünya şampiyonu grekoromen güreşçi Rıza Kayaalp katıldığı her turnuvada ülkemiz adına önemli sonuçlar almaya devam ediyor. Kariyeri boyunca pek çok başarı elde eden Milli güreşçi Rıza Kayaalp, son olarak Dünya Güreş Şampiyonası'nda finale yükseldi. Peki, Rıza Kayaalp kimdir? Rıza Kayaalp kaç yaşında ve nereli?

RIZA KAYAALP KİMDİR?

10 Ekim 1989 tarihinde Yozgat’ın Kavurgalı köyünde dünyaya geldi. İlkokul eğitiminin ardından 2000 yılında Yozgat Güreş Eğitim Merkezi’nde (GEM) Aydın Dal, Mustafa Doğan ve Mustafa Başer gözetiminde Grekoromen Stilde güreşe başladı.

İlk uluslararası madalyasını Yıldızlar kategorisinde 2005 Yılında Arnavutluk Tiran şehrinde 100 kiloda tüm rakiplerini yenerek Yıldızlar Avrupa Şampiyonu olarak kazandı. Aynı yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübüne transfer olarak Olimpiyat Şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetimde hem sporda hem de eğitim alanında hızla basamakları tırmanan Kayaalp, 2006 yılında liseden mezun olduktan sonra, Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazanarak bu okuldan da mezun oldu.

Haberin Devamı

İlk Uluslar arası madalyasını Yozgat GEM’de alan Kayaalp, Lise yıllarında ASKİ Güreş kulübüne transfer oldu. ASKİ’de, Teknik direktörlük yapan Mehmet Akif Pirim’in elinde yetişti. Çocukluğundan beri güreşin içinde büyüyen Kayaalp, Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında sayısız madalya aldı. Dünya Güreş Birliği tarafından dünyanın en iyi güreşçisi seçildi.

Brezilya' nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen stil 130 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

BAKMADAN GEÇME!