Rıza Çalımbay'dan takımdaki sakatlar için çarpıcı açıklama! "Burak Yılmaz'ın getirdiği antrenörler..."

Güncelleme Tarihi:

Rıza Çalımbaydan takımdaki sakatlar için çarpıcı açıklama Burak Yılmazın getirdiği antrenörler...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2023 13:28

Süper Lig’in 15’inci haftasında Beşiktaş, yarın Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Tüpraş Stadı’nda oynanacak mücadele öncesinde Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Asist Analiz ekranlarında Az Önce Konuştum Spor’da Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu.

Haberin Devamı

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Neredeyse 20 sene, hayatımın 3’te ikisi Beşiktaş’ta geçti. Beşiktaş’a karşı oynarken kendimi çok kötü hissediyordum, o maçlara çıkmayı hiç istemiyordum. Yenilsen neden öyle oynuyor takım diyorlar, yensen Beşiktaşlılar farklı bir tepki veriyor. Ben 3 büyüklere karşı çok maç kazandım" diye konuştu.

"SERGEN YALÇIN ELİMİZDE BÜYÜDÜ DİYEBİLİRİM"

Sergen Yalçın ile aralarında kötü bir durumun olmadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Elimizde büyüdü diyebilirim. Sergen ile ikimiz tam olarak altyapıdan çıktık" şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbaydan takımdaki sakatlar için çarpıcı açıklama Burak Yılmazın getirdiği antrenörler...


"EN YAKIN ARKADAŞIM İSE METİN TEKİN’Dİ"

Çalımbay, Beşiktaş’taki ilk dönemi ve en yakın arkadaşının sorulması üzerine, "Beşiktaş’a geldiğimde ligden kopmuş, Avrupa’dan elenmiş bir takım vardı. İkinci yarının da lideri olduk. Sezon başı gelseydim bambaşka olurdu. En yakın arkadaşım ise Metin Tekin’di. Takım kaptanı için zaten herkese çok yakındım ama Metin ile 14 yıl aynı odayı paylaştık" cevabını verdi.

"11 KİŞİYLE YAPAMADIĞIMIZ ŞEYİ 10 KİŞİYLE YAPTIK"

Daniel Gabriel Pancu’nun Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 17 Nisan 2005’te oynanan maçta siyah-beyazlı kaleci Oscar Cordoba’nın kırmızı kart görmesinin ardından kaleye geçmesi sorulan Çalımbay, "Fenerbahçe namağlup şampiyonluğa gidiyordu. Herkes bizi yeneceklerini düşünüyordu. Çok iyi maç oluyordu, kalecimiz kırmızı kart gördü. Biz de en zararsız yerden alalım diye Pancu’yu kaleye geçirdik. 11 kişiyle yapamadığımız şeyi 10 kişiyle yaptık. Herkes çok iyi konsantre oldu" diye cevapladı.

"HAYATIMDA BU KADAR SAKATLANAN OYUNCU GRUBU GÖRMEDİM"

Tecrübeli teknik adam, hayatında bu kadar sakatlanan oyuncu grubu görmediğini ifade ederek şunları söyledi: "Enkaz devraldım demiyorum ama ben hayatımda bu kadar sakatlanan oyuncu grubu görmedim. Şu an 9-10 sakat var. Hepsi aynı yerden sakatlanıyor; grade 1, grade 2. ’Bıktım bunlardan’ dedim. Club Brugge maçına çok üzüldüm. Yenilgiye değil, oyuncu bulamadığımıza üzüldüm. Belki Burak Yılmaz’ın getirdiği antrenörlerden dolayı olabilir; takımı bir an önce hazır hale getirelim diye. Fenerbahçe maçına 11 buluruz ama bazı oyuncuları farklı yerlerde oynatmak zorunda kalabiliyoruz."

Haberin Devamı

Rıza Çalımbaydan takımdaki sakatlar için çarpıcı açıklama Burak Yılmazın getirdiği antrenörler...


"İYİ OYUNCU BULURSUNUZ AMA MALİYETİ VAR"

Devre arasında iyi oyuncunun bulunabileceğini ancak maliyetli olacağını kaydeden Çalımbay, "İyi oyuncu dediğiniz oyuncu hazır olmalı. Samet ağabey ve Feyyaz’la oturup konuşacağız" dedi.

"KAZANMAKTAN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Fenerbahçe maçı hakkında konuşan Rıza Çalımbay, "Bizim galibiyete çok ihtiyacımız var. İşimiz zor ama zoru kolay yapmak için kazanmamız lazım. Kazanmaktan başka düşüncemiz yok. Gerekirse kazanmak için tüm riskleri alacağız. Taraftarı da kazanmak için kazanmamız lazım. Beşiktaş taraftarı önündü oynamak da çok güzel ama bizim işlerin iyi ve kötü yanları var. Taraftarı arkana almak çok önemli, maç başlangıçları çok önemli" ifadelerini kullandı.

"KEŞKE BİRAZ DAHA ERKEN GELEBİLSEYDİM"

Beşiktaş’taki ilk günüyle alakalı bilgi veren Rıza Çalımbay, "Sabah evdeyken başkan aradı. Tesise davet etti, gittim. ’Sana ihtiyacımız var’ dedi. İki maçsa iki maç. Parayı da konuşmadım. Anlaşma 1 yıl gibi gözüküyor ama yeni gelen yönetime de bağlı. Anlaştıktan sonra yeniden bir heyecan başladı. Tek üzüldüğüm nokta ise keşke biraz daha erken gelebilseydim."

Haberin Devamı



"BİRKAÇ TRANSFER YAPABİLİRSEK İYİ OLUR"

Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba ile birbirlerini çok sevdiklerini dile getiren Çalımbay, "Mutluyuz birlikte çalışacak olmaktan" dedi. Çalımbay, hedefler hakkında ise "Bu sene kopma diye bir şey yok. Hem lig hem kupa var. 3’üncü olursanız Şampiyonlar Ligi’ne gidebiliyorsunuz. Hedef çok. Birkaç transfer yapabilirsek iyi olur; fazla değil, birkaç" diye konuştu.

"BEŞİKTAŞ’A YAKIŞIR BİR KONGRE SÜRECİ OLDU"

Hasan Arat’a yeni görevinde başarı dileyen Rıza Çalımbay, "Duruşuyla, ciddiyetiyle her şeyini belli ediyor. Aramız da çok iyidir. Liderlik vasfı çok önemli ve Hasan Arat’ta o var. ’Süleyman Seba’nın evini alacağız’ demesi en mükemmeliydi. Beşiktaş’a da yakışır bir kongre süreci oldu" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!