Reggiana 69-72 Bahçeşehir Koleji

Güncelleme Tarihi:

Reggiana 69-72 Bahçeşehir Koleji
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 23:23

Bahçeşehir Koleji, FIBA Avrupa Kupası finalinin ilk maçında Reggiana'yı deplasmanda 72-69 mağlup etti ve rövanş öncesi önemli bir avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

FIBA Avrupa Kupası Final ilk maçında Bahçeşehir Koleji, deplasmanda İtalyan ekibi Unahotels Reggio Emilia’yı 72-69 yenerek rövanş öncesi avantajı eline geçirdi. Bahçeşehir Koleji’nde Jamal Jones 12 sayıyla karşılaşmayı tamamlarken, ev sahibi ekipte Andrea Cinciarini kaydettiği 20 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu. 

Karşılaşmaya iki takım da hücumda istediği gibi başlayamadı ve periyodun ilk 4 dakikasını ev sahibi ekip, 6-5 önde tamamladı. Periyodun ilerleyen dakikalarında hücumda iki takım da etkili bir görüntü çizdi. Smith ve kenardan gelen Jones’un katkılarıyla sayılar bulan Bahçeşehir Koleji, karşılaşmanın ilk periyodunu 19-18 önde tamamladı.

İkinci periyoda Johnson’ın etkili ve skorer oyunu ile giren ev sahibi ekibe, Bahçeşehir Koleji Jones ile karşılık verdi ve periyodun ilk 4 dakikasını ev sahibi ekip, 27-26 önde geçti. Periyodun ilerleyen dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta sıkıntı çekti. Solomon ile pota altında etkili olan Bahçeşehir Koleji, Smith’in de tekrar devreye girmesiyle birlikte son 1 dakikada 38-34 önde girdi. Sam Dekker ile periyodun son bölümünde bir isabet daha bulan Bahçeşehir Koleji, ilk yarıyı 40-34 önde tamamladı.

Üçüncü periyoda üç sayılık isabetlerle giren ev sahibi ekip, periyodun bitimine 6:35 kala skoru eşitledi: 43-43. Bu dakikanın ardından Kartal Özmızrak ile üst üste sayılar bulan Bahçeşehir Koleji, farkı bir anda 7’ye çıkardı: 43-50. Periyodun bitimine 2:58 kala Jones ile iki sayılık isabet bulan Bahçeşehir Koleji, karşılaşmada ilk kez farkı çift hanelere çıkardı: 43-54. Kalan dakikalarda da farkı açmayı başaran Bahçeşehir, karar periyoduna 63-47 önde girdi. 

Son periyoda hücumda zorlanarak başlayan Bahçeşehir Koleji, rakibinin üst üste gelen sayılarına engel olamayınca karşılaşmanın bitimine 4:27 kala ev sahibi ekip, farkı 10’a indirdi: 57-67. Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren Emilia, Strautins’in üç sayılık basketiyle farkı bitime 3:13 kala 5’e indirdi: 62-67. Kalan bölümde de üstünlüğünü koruyan Bahçeşehir Koleji, parkeden 72-69 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

YÜCEL AİLESİ TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Bahçeşehir Koleji’nin Reggio Emilia ile karşı karşıya geldiği mücadeleyi Yücel ailesi de tribünden takip etti. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel ve aileleri de tribünden destek olarak bu önemli karşılaşmada takımı yalnız bırakmadı.

RÖVANŞ KARŞILAŞMASI 27 NİSAN’DA

Unahotels Reggio Emilia - Bahçeşehir Koleji finalindeki 2’nci maç, 27 Nisan Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Saat 20.00’de başlayacak olan karşılaşmada Bahçeşehir Koleji, rakibine 2 farklı yenilmesi halinde dahi şampiyon olacak. 

Haberin Devamı

MAÇ SONU GERGİNLİK

Karşılaşmanın son düdüğünün ardından iki takım arasında gerginlik yaşanırken kısa süre içerisinde oyuncular sakinleştirildi.

SALON: Unipol Arena

HAKEMLER: Fernando Calatrava, Nicolas Maestre, Carsten Straube

UNAHOTELS REGGIO EMILIA: Cinciarini 20, Larson, Strautins 8, Hopkins 6, Johnson 16, Baldi Rossi 5, Thompson 9, Crawford 5 

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ: Hall 6, Smith 11, Muhammed Baygül 4, Berkay Candan 7, Oğuz Savaş, Solomon 9, Jones 12, Kartal Özmızrak 11, Dekker 10, Black 2, Erkan Yılmaz

1’İNCİ PERİYOT: 18-19

İLK YARI: 34-40

3’ÜNCÜ PERİYOT: 47-63

ERHAN ERNAK: EVİMİZDE ÇOK DAHA ERKEN SONUCA GİDECEĞİZ

Bahçeşehir Koleji’nde Başantrenör Erhan Ernak karşılaşmanın ardından konuştu. Daha farklı kazanabileceklerini söyleyen Ernak, “Daha farklı kazanabilirdik. Ama 80 dakikalık bir maç olarak görüyoruz bu eşleşmeyi. Birçok farklı şey denedik. Evimizde güvenli olacağımız ve evimizde silah olarak rakibimize karşı kullanabileceğimiz şeyler denedik. Bazı şeyler iyi oldu, bazı şeyler üzerinde çalışmamız gerekiyor. Yine de deplasmanda, bu sezon evinde maç kaybetmemiş bir takımı yenmeyi başardık. Ben ce bu önemli bir direnç noktası. Evimizde çok daha özgüvenli, çok daha planlı ve çok daha erken sonuca gideceğimize eminim” dedi. Takımda 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaşması hakkında da konuşan Ernak, “Sezon başından bu yan hedefimiz buydu. Takımımızı bir oyuncunun omzuna yüklemek yerine paylaşan bir takım oluşturmak istemiştik. Yolun sonunda geldiğimiz noktadan mutluyum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

HÜSEYİN YÜCEL: KUPAYI GETİRMEK BOYNUMUZUN BORCU

Kulüp Başkanı Hüseyin Yücel, karşılaşmanın ardından Türkiye’den gelen basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gayet iyi bir performans ortaya koyduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Yücel, “Rekoru hala elimizde tutuyoruz. Namağlup bir şekilde son maça kadar geldik. Finalin ilk maçıydı bu. Finalin son maçına kadar namağlup her maçımızı hem evimizde hem deplasmanda alarak geldik. Tabii biraz buruk ayrılıyoruz çünkü 17-18 sayıya kadar fark çıktı. Maçtan önce söyleselerdi belki inanmazdık ama fark etmez, bir şekilde psikolojik üstünlüğü de elimize aldık çünkü maçı kazandık. Az da olsa 3 sayılık bir farkla galip geldik. İstanbul’da kendi evimizde, kendi taraftarımızın önünde bu kupayı Türkiye’ye getirmek artık boynumuzun borcu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

27 Nisan’da İstanbul’da oynanacak olan karşılaşma öncesinde seyirciyi de salona davet eden Hüseyin Yücel, “Salonu dolduruyoruz. Akşam saat 20.00’de Ataşehir’de seyircimize çok çok ihtiyacımız var. Onlarla beraber 1-0 öndeyiz. Muhakkak herkesi maça bekliyorum. Kupaya da çok az kaldı, 1 hafta kaldı, Türkiye’ye getiriyoruz” dedi. Şu anda 1 haftanın kendileri için stresli geçeceğini söyleyen Yücel, “Final heyecanı var şu an. 1 hafta bizim için gayet stresli geçecek. Uyuyamayacağız belki ama önümüzdeki hafta inşallah mutlu sona ulaşan biz olacağız. Hem takımımız hem ülkemiz adına hakikaten böyle bir Avrupa Kupası kazandırmak herkes açısından çok büyük gurur kaynağı olacak. Maç öncesinde bu şekilde bir maç olacağını söyleseler herhalde ‘Tamam hadi dönelim’ derdik. 17-18 sayıdan gelip böyle olunca ama normal böyle şeyler çünkü kendi evlerinde oynuyorlar. Çok ciddi taraftarları var. Bir şekilde geri dönüşleri olacaktı belli bir noktadan sonra ama olsun şu an hala 1-0 öndeyiz. Avantaj elimizde sadece hata yapmamamız lazım. Eğer hata yapmazsak kupayı getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!