Red Bull Mind Gamers’ın galibi belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Red Bull Mind Gamers’ın galibi belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 11:07

Zeka oyunları turnuvası Red Bull Mind Gamers’ın Türkiye Finali, Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Haberin Devamı

Formatıyla Türkiye’de yapılan tüm teknoloji turnuvalarından farklı olan ve her geçen yıl  gelişen Red Bull Mind Gamers’ın Türkiye ayağını, Alternatif Takım kazandı.

Dört kişiden oluşan ekip, 14 takımın katıldığı turnuvada 4 bin liralık hediye çekinin de sahibi oldu.

Oyun ve teknoloji dünyasının lider turnuvası olma yolunda ilerleyen ve yüzlerce takımın elemelerine katıldığı Red Bull Mind Gamers’ın Türkiye Finali, Kadir Has Üniversitesi’nde yapıldı.

Zeka oyunlarının oynandığı ve zorluğuyla dikkat çeken finale üniversite elemelerinden gelen sekiz  takım katıldı. Önce ön elemeler gerçekleştirildi, en iyi süreyi yapan dört takım da finale adını yazdırdı ve küp elemelerinden gelen altı takımla birlikte rübik küpünde yarıştı. Kazanan ise geçen sene de turnuvada yer alan ve Budapeşte ödülünü az farkla kaçıran AC (Alternatif Akım) takımı oldu. Ekip, Game Ekstra mağazalarında harcayabilecekleri toplamda dört bin liralık ödül kazandı.

Haberin Devamı

Kadir Has Üniversitesi’nde sadece turnuva değil, bunun yanında da birçok etklinlik vardı. Alanda takımların antrenman gerçekleştirdi, satranç, dixit vb. oyunları oynadı.

Üniversite elemelerinde 704 oyuncu (176 takım), etkinliklerde kurulan alanlarda ise 512 oyuncu (128 takım) yarışmıştı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 22 ülkede yapılan lokal elemelerden çıkan galip takımlar, 25 Mart 2017'de Budapeşte'de gerçekleştirilen Kaçış Odası Dünya Finali'nde sıra dışı bir deneyim yaşamışlardı.

Türkiye’de 9 ayrı yerde gerçekleşen elemelerin ardından dünya finali için Budapeşte'ye gitmeye hak kazanan ekip, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden kurulu Vincent Van Gogh olmuştu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!