Real Madrid'e imza atan Arda Güler'i yetiştiren antrenörü anlattı! 'O bizi buldu, tesadüfen...'

Güncelleme Tarihi:

Real Madride imza atan Arda Güleri yetiştiren antrenörü anlattı O bizi buldu, tesadüfen...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 13:00

La Liga ekiplerinden Real Madrid, Barcelona ile girdiği transfer yarışından zaferle ayrılarak Fenerbahçe'den 30 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı Arda Güler ile 6 yıllık sözleşme imzaladı.Gençlerbirliği Futbol Okulu’nda henüz 12 yaşındayken yetenekleri ile dikkati çeken genç yıldızın Real Madrid’e transfer olmasıyla altyapıdaki antrenörü, oyuncularının başarıları ile gurur duyuyor.

Haberin Devamı

Real Madrid’in, Fenerbahçe’den kadrosuna kattığı genç yıldız Arda Güler, kendisini 6 yıllığına İspanyol devine bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Real Madrid’in Valdebebas bölgesindeki Real Madrid Sportif Şehri isimli tesislerde düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulunan milli yıldızın, transferi tüm Avrupa'da büyük yankı uyandırdı.

REKOR KIRDIRDI

İspanyol kulübü, önceki günden bu yana Twitter’dan genç futbolcuyla ilgili 20’nin üzerinde tweet atarken bu paylaşımların her biri onbinlerce defa retweet edildi ve yüzbinlerce beğeni aldı.

ESKİ HOCASI ANLATTI

Arda Güler’in lisanslı futbolculuk hayatına başladığı Gençlerbirliği’ndeki antrenörü İsmail Erel oyuncusu ile gurur duyuyor.

Güler’in futbol yeteneği, henüz 12 yaşındayken ortaokulda beden eğitimi öğretmeni Mahmut Şafak tarafından keşfedildi. Öğretmeni Şafak’ın tavsiyesi üzerine Gençlerbirliği altyapısında çeşitli yaş gruplarında müsabakalara çıkan Güler, Gençlerbirliği - Osmanlıspor karşılaşmasını takip etmeye gelen Fenerbahçe scout ekibinin raporlaması üzerine İstanbul ekibine henüz 15 yaşındayken transfer oldu.

Haberin Devamı

Real Madride imza atan Arda Güleri yetiştiren antrenörü anlattı O bizi buldu, tesadüfen...

BİZ DEĞİL, O BİZİ BULDU

Arda Güler’in küçük yaşında tam saha müsabakalarında yeteneklerini gösterdiğini belirten Gençlerbirliği Altyapı Antrenörü İsmail Erel, “Arda’nın Gençlerbirliği’ne gelişi, biz değil, o bizi buldu. Samiye Naim Eğitim Vakfı Ortaokulu beden eğitimi hocası Mahmut Şafak, bize yönlendirdi. Ailesinden de izin alarak, Ankara’nın en iyi yetiştirici kulübü olan Gençlerbirliği’nde yetişebileceği düşünerek bize geldi. Arda, U11’deyken, sahanın yarısı kullanılarak müsabaka düzenleniyordu. Orada yeteneği ile kendini göstermişti. Daha sonraki süreçte tam sahaya geçtiğinde, problem çözme yeteneği, oyun zekası, liderlik vasfı gibi özellikleri ortaya çıktı. Antrenmanlarının hepsinde, büyüleyici bir tekniği vardı. Antrenmanlarını zevkle izliyorduk. Aynı zamanda da bir taraftar kitlesi de oluşmuştu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Real Madride imza atan Arda Güleri yetiştiren antrenörü anlattı O bizi buldu, tesadüfen...



ARDA'YI TESADÜFEN RAPORLARMIŞLAR

U13 yerel ligde oynarken Güler’in ön plana çıktığını aktaran Erel, “U14 Akademi Ligi’ndeyken iç sahada Osmanlıspor ile karşılaşmamız vardı. Bu müsabaka, Fenerbahçe’nin scout ekibi tarafından takip ediliyordu. Osmanlıspor’un bir oyuncusunu izlemeye gelmişler fakat tesadüfen Arda’yı raporlamışlar” ifadelerini kullandı.

GENÇLERBİRLİĞİ BİR MARKADIR

Gençlerbirliği altyapısından çıkan futbolcuların Süper Lig’de ve Avrupa’daki liglerde kendini gösterdiğini dile getiren Erel, “Şu anda Gençlerbirliği bir markadır. Türkiye’nin yetiştirici kulüplerindendir. Şu anda da Arda gibi yetişmekte olan nice oyuncularımız bulunmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!