"Quaresma bana sokakta eldiven fırlatsa affetmem"

Güncelleme Tarihi:

Quaresma bana sokakta eldiven fırlatsa affetmem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 11:49

Şampiyon Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş NTVSpor'da yayınlanan Spor Servisi programında Mehmet Demirkol ve Fuat Akdağ'ın sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Samimi açıklamalar yapan Şenol Güneş çarpıcı ifadeler kullandı:

"Zaten Beşiktaş'ın ismi şampiyonluğa oynar. 4 büyükler zaten hep öyle oynar konumu itibariyle. Ben kupa almadım. Ama 2010-11'de hakettiğimi düşünüyorum. Beşiktaş'ta 7-8 dönem şampiyonluk almadığı dönemdi. İstek arzu daha fazlaydı tabi. Kulübün yönetimi 5 yıllık bir planlama yapmıştı. Daha öncesi de var tabi. Sonuç olarak buralara geldik."

"BEN TAKIM BOZULMASIN İSTİYORDUM"
Geçen sene şampiyon değildik şampiyon olmalıydık ama bu sene şampiyonduk ve yine aynı şeyi yapmamız gerekiyordu. Ama bazen futbolda tek doğru yoktur. Orta sahanın değişmesini hiç istememiştim mesela. Şartlar değişiyor ama bu şartları siz ortaya koymuyorsunuz koşullar koyuyor. Geçen seneye göre yeni bir kadro yapmak zorunda kaldık. Ben bozulmasını istemiyordum ama belki de bu hayırlı oldu.

Haberin Devamı

"TALISCA RIVALDO'YA BENZİYOR"
Takımı oluştururken de sakatlıklar oldu. Talisca, Oğuzhan, Gökhan, Caner... Hepsi uzun süreli sıkıntı yaşadı. Aboubakar ve Talisca yetenekli ama eksik oyuncular. Zaten bu yüzden bize verdi kulüpleri. Talisca, Sosa'dan farklı bir oyuncu. Rivaldo'ya benziyor. Eksiklerini giderirse, dünya çapında bir futbolcu olur.

Transferlere çok karışıyorum ama son kararı ben vermiyorum. Transferi yönetim yapar, patron o. Teknik direktör ayrıldığında aldırdığı oyuncular da mı onunla birlikte aytılacak? Mesela Mario Gomez'i yönetim önerdi, ben de evet dedim. Ama her onay verdiğim tutacak diye bir şey yok. Transferi yönetim yapar. Talisca'yı, izledim ve onay verdim. Atiba'yı Kopenhag'da oynarken seyrettim. Daha da iyiydi. Mitrovic'i hiç canlı izlemedim.

"KJAER'İN BONSERVİSİ 9 MİLYON'DU ALAMAMIŞTIK"
Önümüzdeki sezon mevcut kalecilerle devam edeceğiz. Fabri ve Tolga devam edecek. Boyko kiralık gidecek veya satılacak. Kjaer, Wolfsburg'dan Roma'ya gitmişti. O dönem alamamıştık. Bonservisi 9 milyon Euro'ydu. Quaresma'ya oyuncu olarak evet dedim. Ama karakterini bilmiyordum, yönetime siz onay veriyorsanız tamam dedim.

"QUARESMA O HAREKETİ KENDİNE YAPIYOR"
Quaresma, mesleğini çok seven, olağanüstü yaratıcı bir oyuncu. Olağanüstü yaratıcı olan oyuncuların, olağanüstü davranışları olur. En efendi oyuncu bile benden hoşlanmayabilir. Ama zamanla tanıyınca 'İyi, saf adam' diyebilir benim için. Quaresma'nın olumsuz hareketleri bana değil, kendine. Çünkü kötü oyun nedeniyle kendine kızıyor. Qaresma o hareketleri (eldiven atma) yaparken kendine yapıyor. Quaresma sokakta bana eldiven fırlatsa affetmem. Ama ben bu takımın hocasıyım. O hareket bana değil, herkese yapılmış oluyor.

Haberin Devamı

"SENİ OYUNDAN ALACAĞIM DEDİM"
Takımla ilgili konularda takımdan özür diliyorsa benim için sorun kalmamıştır. Önemli olan olumsuzluklardan ileri doğru yol alabilmek. Bir elmanın çürük tarafı varsa önce temizlersiniz, hemen atmazsınız. Quaresma'ya Bursaspor maçındaki ayağa basma olayından sonra seni oyundan alacağım dedim. Sonrasında sakin oynadı.

Aboubakar şu an çok iyi durumda ama ceza alma ile ilgili iki tane büyük hatası var. Zaman zaman sert hareketleri de oldu. Kart görmemiş olsa bile hatalıdır benim için. Kart görmüş gibidir.

 "O NASIL ÇALIŞIYOR SEN NASIL ÇALIŞIYORSUN!"
Gökhan İnler ile ilgili bir sorun yok. Oğuzhan, Tolgay, Atiba, Necip oynadılar. Gökhan İnler'e sıra gelmedi. Oğuzhan ve Tolgay geride oynamak istiyor. Bu yüzden onlara kızıyorum. O zaman 'kesici oyna, rakibi karşıla' diyorum. Tolgay bazen topla topla fazla oynuyor. Bu bazen riskli. Ama müthiş bir oyun görüşü var. Bir antrenmanda Talisca yorgundu, çıkmak istemedi. Son maçta da beğenmemiştim onu. Ricardo ile yan yanalardı. Talisca'ya gidip 'Sen kaç yaşındasın, Ricardo kaç yaşında? O nasıl çalışıyor, sen nasıl çalışıyorsun?' dedim.

"ARKADAŞLARINA ODA AÇIYOR DENİLDİ"
Olimpiyat Stadı'ndan futbolcular soğumuşlardı. Gitmek istemiyorlardı. Siz bir oyuncuya çok para veriyorsunuz ama oyuncu geliyor tesis kötü. İdmanı yapıp gidiyor. Boşuna para veriyorsunuz o zaman. Oyuncular gerektiğinde ailesiyle birlikte tesislerde vakit geçirmeli. Çabucak gitmemeli oradan. Stadyumsuzluk ve oyuncusuzluk şikayet sebebi olmamalı. İlk geldiğimde altyapının orada çimler değişiyordu. O dönemde altyapıya nasıl yatırım yapılsın diye uğraşırken "arkadaşlarına oda açıyor" denildi.

Haberin Devamı

Sakatlıklar geliyor başınıza bazı dönemlerde. Şampiyon olmak için plan, program yapıp akıl koydun mu olursun. Ama her sene olamazsın. Beşiktaş şampiyon olacaksa her yerde Türkiye'nin en büyük takımı gibi olacak. Gücünün yettiği kadar rakibini ezecek.

"MARCELO'YU KURTULMAK İÇİN BİZE VERDİLER"
Başkan tesislerde her tarafa girer. Ama girerse kendisine de kulübe de zarar verir. Mitrovic şu anda Marcelo'nun önüne geçemiyor. Sol stoperde oynatmayı denedim ama bu sefer ona haksızlık oldu. Marcelo'yu Hannover bize kurtulmak için verdi. Şimdi Avrupa'da istenen oyuncu oldu. Quaresma oyun tarzımızı değiştiriyor. Geçen Antep maçında yoktu mesela farklı bir oyun oynadık.

Haberin Devamı

"OZAN TUFAN BÖYLE OYNARSA..."
Ozan Tufan zaten eksik bir oyuncuydu.Eksik haliyle Fenerbahçe'ye gitti. Ozan Tufan böyle oynarsa futbol hayatı biter ama daha önünde şans var. Daha iyi olabilir.

DEMBA BA'NIN KALMASINI İSTİYORUM
Cenk Tosun iyi çalışıyor ama yeterli değil.Kendini geliştirmesi lazım. Cenk'in tek eksiği çalışma. Sürekli üstüne koyarak çalışması gerek. Demba Ba'nın kalmasından yanayım. Caner ağır bir sakatlık geçirdi. 1.5 aydır oynamak istiyor ama korkuyoruz bir şey olur diye. Şu anda iyi çalışıyor.

"LENS İYİ BİR OYUNCU"
Lens iyi bir oyuncu. Ancak henüz transferi gerçekleşmeyen bir oyuncu için olumlu ya da olumsuz konuşmam doğru olmaz. Van Persie bize geliyordu bir baktım Fenerbahçe'ye gitmiş. Önümüzdeki yıl tüm oyuncular daha iyi olmak zorunda.

Haberin Devamı

"SİYAHLA BEYAZ ASİL RENKLER"
Mavi rengi çok seviyorum. Deniz, hava hep mavi, dinlendirici bir renk. O yüzden kıyafetlerde genelde maviyi tercih ediyorum. Maviyi ve yeşili çok severim. Beşiktaş'a geçince siyahla beyazın ağırlığını anladım. Asil renkler. Kaleciliği severek yapmadım. Gençliğimde antrenmanlarda ileride oynuyordum. Dünyada en beğendiğim kaleci Neuer. Kaleci olarak Tolga ve Onur'u çok beğeniyorum, farklı özelliklere sahip. Volkan Demirel de kendine özgüvende çok iyi. Volkan Babacan da çok iyi çıkış yakaladı. Oğuzhan'da yetenek var, karakter var, potansiyel de var. Çalışırsa olacak.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!