PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

Güncelleme Tarihi:

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2021 10:11

Battle royale oyun türünün öncüsü PlayerUnknown’s Battlegrounds’un 11.2 güncellemesi çıktı. Bu güncelleme, “Pijama Partisi” Survivor Pass’ini, Erangel haritasının meşhur köprüsüne yönelik düzenlemeleri ve çeşitli oynanış değişikliklerini de beraberinde getiriyor.

Haberin Devamı

28 Nisan itibarıyla PC oyuncuları için erişilebilir olan güncelleme, 6 Mayıs’ta da konsollar için kullanıma açıldı.

Survivor Pass: Pijama Partisi ve Müthiş Ödüller

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

11. sezonun Survivor Pass’i, pijama partisi temasını içeriyor. Bu içerik ile birlikte oyuncular, 50. seviyeye kadar ilerleyebilecek ve birbirinden güzel, 30’u aşkın ödülün de sahibi olabilecekler. Ayrıca bu ödüllerin arasında 5 adet BP boost (%2), 6.300 BP ve 300 G-Coin de sizleri bekliyor olacak!

Survivor Pass: Pijama Partisi içeriği, 990 G-Coin (Premium Pass + Derin Uyku AUG silah kozmetiği) ve 3270 G-Coin değerinde (Premium Pass + Derin Uyku AUG silah kozmetiği + seviye 30 kupon) iki farklı eşya paketi olarak satın alınabilecek.

Haberin Devamı

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

Derin Uyku AUG Silah Kozmetiği

Oyuncular, günlük, haftalık ve zorlu görevler üzerinden kazanacakları XP’ler ile ya da G-Coin harcayarak Survivor Pass’in seviye ilerlemesini hızlandırabilecekler. Zorlu görevleri tamamlayan oyuncular, XP’nin yanı sıra G-Coin de kazanabilecekler. Ek olarak, Survivor Pass’te her seviye atlandığında, mavi, sarı ya da beyaz kuponlardan biri rastgele olarak kazanılabilecek ve bu kuponlar, kupon dükkanı üzerinden çeşitli ödüllerle takas edilebilecek. 28 Nisan’da başlayan Pijama Partisi, Türkiye saati ile 9 Haziran 05:00’da sona erecek. Sezon sona erdiğinde, ödülleri toplamak için ek bir süre olmayacağından dolayı, oyuncuların ödüllerini erkenden toplamaları ve yine aynı şekilde, kuponlarını da bu süre içerisinde kullanmaları gerekiyor.

Erangel’deki Köprülerin Değişimi

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

PUBG oyuncularının en sevdiği haritalardan biri olan Erangel, güneyde Sosnovka Adası ile kuzeyde Erangel anakarasını birbirine bağlayan doğu ve batı askerî köprülerini içinde barındırıyor. Bu köprüler, oyun içerisinde büyük bir stratejik öneme sahip olmakla birlikte, burada adeta kamp kuran oyuncular sebebiyle de diğer oyuncular için bir kabusa dönüşebiliyordu. 11.2 güncellemesiyle birlikte, bu köprülerde de önemli tasarımsal değişikliklere gidildi. Köprülerdeki değişikliklere bakacak olursak:

Haberin Devamı

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

  • Önceki sürümlerde dar olan köprüler genişletildi ve ek siper noktaları eklendi.

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

  • Oyunun önceki sürümlerinde köprüleri geçebilmek için tek bir yol kullanmak gerekiyordu ve bu da köprüye erkenden gelen ve pusu kuran oyuncuların avantajına oluyordu. Son güncellemeyle, köprülerin yan kısımlarına yaya geçitleri eklendi. Böylece bu geçitler üzerinden yeni savaşlara, farklı saldırı ve savunma stratejilerine tanıklık edeceğiz.

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

  • Köprü üzerindeki damperli kamyonda tasarımsal düzenlemeye gidildi ve kamyonun yeri değiştirildi.

Diğer Harita Değişiklikleri

PUBG’nin 4. yıl dönümünde düzenlenen grafiti yarışmasında, 4 yaratıcı sanatçının çalışmaları oyundaki Erangel, Miramar ve Vikendi haritalarına eklenmişti. 11.2 güncellemesinin ardından, bu grafiti yarışmasına da veda ediyoruz!

Oyun İçi Denge ve Oynanış

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

Oyundaki araçlar, PUBG’nin ayrılmaz bir parçası. Önceki güncellemelerde araçla giderken ateş etme (drive-by) mekaniği iyileştirilmişti fakat oyunculardan gelen geri bildirimler sonucunda, yolcuların silah kullanımında bir değişikliğe gidildi. Bu değişikliğe göre, araç içi silah kullanımlarında geri tepme oranı %10 daha artırıldı. Bu güncellemeye tabancaların dahil olmadığını da hatırlatalım!

Haberin Devamı

İtibar Sistemi Düzenlemesi

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

Yeni güncellemeden, itibar sistemi de nasibini aldı! Önceki sistemde, itibar sistemini kötüye kullanan oyuncuların tespit edilmesiyle birlikte, asılsız bildirimlerin önüne geçmek adına yeni bir düzenleme getirildi. Bu düzenlemeye göre:

  • Yanlış bildirimler, oyuncuların itibar seviyelerini etkilemeyecek.
  • Maç başına itibar kaybının artık bir üst sınırı olacak. Böylece takım üyelerinin, takım arkadaşlarını rastgele raporlamalarının önüne geçilecek.
  • Bir oyuncunun itibar seviyesi 1 ya da daha az ise, sorunsuz ve fair-play çerçevesinde oynadığı her oyunda daha kolay bir şekilde itibar puanı kazanacak.
  • İtibar seviyesi 4’e ulaşan oyuncu da yine aynı şekilde daha hızlı itibar seviyesi atlayacak.

SLR’ye Namlu Tasarımı Güncellemesi

PUBG’de “Pijama Partisi” Zamanı: 11.2 Güncellemesi

Sırada, “SLR olmadan yapamam!” diyenleri ilgilendirecek bir güncelleme de var. SLR’ye alev gizleyici aparatı taktığınızda, artık yeni bir namlu tasarımı göreceksiniz.

Diğer Güncelleme ve İyileştirmeler

  • Oyuncuların maç geçmişlerini görebilecekleri sayfanın tasarımı iyileştirildi ve çeşitli görsel düzenlemeler yapıldı.
  • Maç geçmişinde tutulan istatistiklere ve maç raporlarına “asistler” de eklendi.
  • İstemci ve CPU performansları iyileştirildi.
  • FPS stabilitesi iyileştirildi.
  • Çeşitli ses, görsel ve arayüz hataları giderildi.
  • Dükkâna, animasyonlu PUBG ID levha setleri ve yeni kozmetikler eklendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!