Potanın Perileri galibiyetle başladı

Güncelleme Tarihi:

Potanın Perileri galibiyetle başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2023 20:51

Potanın Perileri, FIBA EuroBasket 2025 Elemeleri F Grubu ilk maçında Slovakya'yı 75-40 mağlup etti

Haberin Devamı

FIBA 2025 Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu ilk maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Slovakya'yı 75-40 mağlup etti.

Ay-yıldızlılarımız karşılaşmaya; Olcay Çakır Turgut, Alperi Onar, Ayşe Cora, Tilbe Şenyürek ve Quanitra Hollingsworth beşiyle başladı. Millilerimiz, Slovakya karşısında ilk yarıyı 43-20 önde tamamladı.

A Kadın Milli Takımımızda Tilbe Şenyürek 14, Alperi Onar 12, Quanitra Hollingsworth 11 ve Ayşe Cora 10 sayıyla oynadı. Slovakya’da ise Terezia Palenikova 12 sayı kaydetti.

“Çok iyi misafirperverlik yaptılar. Teşekkür ederiz”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Kadın Milli Takım’ın Slovakya’yı 75-40 yendiği maçın ardından “Öncelikle gerek valimiz, büyükşehir ve İzmit Belediye Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek isteriz. Milli takımımızı ağırlamak için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Amacımız kadın basketbolunun Türkiye geneline yayılması. Burada da çok iyi misafirperverlik yaptılar. Kadın basketbolumuz genç bir jenerasyon. Her geçen gün tecrübe kazanmaları kariyerleri açısından da, milli takım açısından da çok değerli. Hepsini canı gönülden kutluyorum. İnanıyorum ki deplasmandaki maçta da aynı özveriyle sahaya çıkıp oradan da galibiyetle ayrılacaklar” açıklamasında bulundu.

“Keşke daha fazla oynayabilselerdi”

Tuğçe Canıtez ve Bahar Çağlar Ökten’in basketbol kariyerini noktalamasıyla ilgili olarak ise Türkoğlu, “Türk kadın basketboluna çok önemli hizmetler ettiler. Tuğçe de, Bahar da keşke daha da oynayıp milli takımıza faydaları dokunsaydı. Ama bu zamana kadar yaptıklarından dolayı gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki sevdikleri de, kadın basketbol severler de bu zamana kadarki performanslarından dolayı onlarla gurur duymuştur. Milli takıma verdikleri hizmetten dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Hakemler: Amel Dahra, Ivana Radinovic, Ventsislav Velikov
Türkiye: Ayşegül Günay 2, Sevgi Uzun 2, Olcay Çakır 7, Göksen Fıtık 8, Ayşe Cora 10, Şerife Alperi Onar 12, Elif Bayram 4, Quanitra Hollingsworth 11, Tilbe Şenyürek 14, Sinem Ataş 2, Meltem Yıldızhan 3, Esra Ural Topuz
Başantrenör: Ekrem Memnun
Slovakya: Veronika Remenarova 8, Terezia Palenikova 12, Natasa Tausova, Tereza Sedlakova 6, Miroslava Mistinova 5, Barbora Wrzesinkski 6, Nikola Dudasova 1, Natalia Martiskova 2
Başantrenör: Martin pospisil
1. Periyot: 19-8 (Türkiye lehine)
Devre: 43-20 (Türkiye lehine)
3. Periyot: 53-26 (Türkiye lehine)

BAKMADAN GEÇME!