Polonya’da bir Türk! 'Savaşmazsak bir şansımız yok

Güncelleme Tarihi:

Polonya’da bir Türk Savaşmazsak bir şansımız yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 12:16

A Milli Basketbol Takımımız ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda bir hazırlık maçı oynayan ve Ay-yıldızlılarımız gibi Olimpiyat Elemeleri’ne hazırlanan Polonya benchinde yardımcı antrenör olarak Serhat Çetin de yer aldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Beşiktaş’ta yardımcı antrenörlüğünü yaptığı Igor Milicic ile birlikte, Polonya Milli Takımı’nda görev yapan Serhat Çetin, sürecin nasıl başladığını ve hedeflerini anlattı.

Ponitka’nın rolü büyük

Igor Milicic ile sezon bittikten sonra da sürekli iletişimde olduklarını söyleyen genç çalıştırıcı, “Kendisine milli takım ile ilgili yardım edebileceğimi ilettim. O da direktörleri ve başkanları ile konuştuktan sonra bunun olabileceğini ve onaylandığını söyledi. Başta biraz çekinmiştim. Slaughter da gelmediği için farklı bir pasaportla aralarına girdiğimde neler yaşayacağımı kestiremiyordum ama herkes inanılmaz iyi karşıladı. 4 asistandan 3 tanesi daha önce de Igor ile birlikteydi. Ben aralarına katıldım. Şu anda işim biraz daha gözlem, oyuncularla iletişim, danışmanlık gibi… Yani ekibin işini kolaylaştırmaya çalışıyorum ve tecrübe kazanıyorum” dedi. Polonya Milli Takımı’nın çok güzel bir ortamının olduğunu ve bunda da Ponitka’nın büyük rolü olduğunu vurgulayan Serhat Çetin, “Kimya, atmosfer tabii ki çok önemli. Ponitka kilit rolde. Her antrenman sonrası, maçların öncesinde ve sonrasında tam takımla konuşuyor, onları bir arada tutuyor. Eurobasket’te çok önemli bir başarı yakaladılar ve değer kazandılar. Artık yerlerinin farklı olduğunu biliyorlar. Beklentilerin yüksek olduğunun, rakiplerin artık onlara karşı çok daha konsantre olacağının da farkındalar. Sürekli tekrarlanan şey, ‘Biz savaşmazsak bir şansımız yok”. Bu şekilde motive oluyorlar ve takımda herkes keyifle, büyük bir istekle oynuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tuhaf hissettim

A Milli Takımımız’ın rakibi olarak sahaya çıkmanın kendisini tuhaf hissettirdiğini de anlatan Çetin, “Maçtan 5-6 gün önce garip hissetmeye başlamıştım. Kulüp takımında olsam bir Türk takımına karşı oynasam olaya tamamen profesyonel bakabilirdim ama milli maç daha farklıydı. Ne yapacağımı bile bilemedim. Nasıl davranacağım konusunda tedirgindim. Sonuçta hazırlık maçının rahatlığının da etkisiyle bir şekilde maçı oynadık. Sonuçta Polonya ekibindeydim ama milli takımımız tarafından da çok pozitif bir yaklaşım vardı. Hem hocalarımız hem oyuncularımız ile güzel bir dialog oldu. Hepsi tebrik etti, başarı diledi” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Önce yardımcı antrenörlük

Oyunculuk sonrasında antrenörlüğe yönelen ve hem Avrupa hem de Amerika turneleri ile kendisini geliştirmeye çalışan Serhat Çetin, “Oyunculuk sonrasında Efes ile oldukça uzun zaman geçirmiştim ve Euroleague şampiyonluğu yaşanan sezonda Ergin hoca ile Yakup hocanın yanında bulunmuş, antrenmanlarını takip etmiştim. Alt yapıdan başlamayı hedeflediğim için o kısma da çok yönelmiştim ama orada bir imkan bulamayınca biraz daha yukarıya odaklandım. Amerika’ya gidip oradaki çalışma şekillerini öğrenmeye çalıştım. Geçen yıl Beşiktaş’ta yardımcı antrenör olarak görev yaptığımda Igor’dan öğrendiklerim var. Bu sezon henüz bir kulüple anlaşmadım. Avrupa Kupası oynayan kulüplerden bir tanesinde yardımcı antrenör olmak istiyorum ama bu fırsat gelmezse, bu kez Laso, Pascual gibi İspanyol antrenörlerin çalışmalarını takip etmeyi, onların da tarzını öğrenmeyi planlıyorum. Sonuçta öğrenilecek bir tek bilginin bile ileride çok faydası olacağının farkındayım. Herkesten bir şeyler kapmaya çalışıyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!