Pendikspor 1-5 Hatayspor / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Pendikspor 1-5 Hatayspor / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2023 23:50

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası ligden çekilme kararı alan Hatayspor, 6 ay sonra ilk lig maçına çıkarken deplasmanda karşılaştığı Pendikspor'u 5-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında ligin yeni takımı Pendikspor'a konuk olan Volkan Demirel'in Hatayspor'u, sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Hatayspor'un galibiyet gollerini 3. dakikada Carlos Strandberg, 23. dakikada Görkem Sağlam, 46. dakikada Bertuğ Yıldırım, 57 ve 85. dakikalarda Dele-Bashiru kaydetti.

Ev sahibi Pendikspor'un tek golü ise 90+3. dakikada Thuram'dan geldi.

Hatayspor, Süper Lig'in ikinci haftasında Ankaragücü'nü 3-2 mağlup eden Kasımpaşa'yı ağırlayacak. 

Pendikspor ise zorlu maçta Beşiktaş'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR 

3. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Strandberg, yerden yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1
8. dakikada Thuram’ın Hatayspor savunmasının arkasına yolladığı pasta kaleci Erce ile karşı karşıya kalan Görkem Bitin’in şutunda Erce, gole izin vermedi.
23. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Bertuğ Yıldırım kaleci Burak’ı çalımlamayı denerken, Burak topu çeldi. Dönen topu Görkem Sağlam ağlara gönderdi. 0-2
25. dakikada Dele-Bashiru rakip savunmadan kaptığı topla ceza sahasına girerek kaleci Burak ile karşı karşıya kaldı. Dele-Bashiru’nun yaptığı aşırtma vuruşa kaleci Burak meşin yuvarlağı çeldi.
34. dakikada sol kanattan Halil Akbunar’ın ortasında Thuram'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Erce'de kaldı.
39. dakikada Görkem Sağlam’ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Bertuğ Yıldırım’ın şutunda top üst direkten oyun alanına geri döndü.
45. dakikada hızlı gelişen Hatayspor hücumunda Engin'in verdiği pasta Bertuğ Yıldırım bir kez daha kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bertuğ'un şutunda kaleci Burak topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

46. dakikada Hatayspor’un sol kanattan geliştirdiği atakta Joelson Fernandes, topu ceza alanına gönderdi. Bertuğ Yıldırım’ın ayak içiyle yaptığı tek vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-3
57. dakikada Strandberg’in ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Dele-Bashiru yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-4
84. dakikada ceza sahası içerisinde kaleciyle karşı karşıya kalan Bertuğ Yıldırım’ın şutunda top yandan auta çıktı.
85. dakikada ceza sahası içerisinde kaleci Burak’ı çalımlayan Dele-Bashiru, meşin yuvarlağı boş kaleye yolladı. 0-5
90+3. dakikada Pendikspor'un kullandığı serbest vuruşta Thuram, kaleci Erce'den dönen topu kafayla ağlarla buluşturdu. 1-5

Haberin Devamı

HATAYSPOR 6 AY SONRA SAHADA

Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Pendikspor’a konuk olan Hatayspor, 6 ay sonra bir lig maçına çıktı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sonrası ligden çekilme kararı alan Hatayspor, 6 ay sonra ilk kez bir lig maçına çıktı. 2022-2023 sezonunda oynadığı 21 karşılaşmada 23 puan toplayan güney ekibinin, kalan maçları rakibi lehine 3-0 olarak tescil edilse de, TFF tarafından Hatayspor’un bu sezon da Süper Lig’de mücadele etmesi kararlaştırılmıştı. Süper Lig’de son olarak 5 Şubat tarihinde Kasımpaşa’ya karşı sahada olan bordo-beyazlılar yeni sezonun ilk maçında Pendikspor’a karşı mücadele etti.

SON LİG MAÇINA GÖRE 7 OYUNCU KADRODA

Haberin Devamı

189 gün sonra bir Süper Lig müsabakasına çıkan Hatayspor, son lig maçına göre Pendikspor kadrosunda sadece 7 isim yer aldı. Kaleci Erce Kardeşler, defans oyuncuları Burak Bekaroğlu ve Engin Aksoy maça 11’de başlarken, Recep Burak Yılmaz, Kerim Alıcı, Rayane Aabid ve Bertuğ Yıldırım yedek bekledi.

LÜTFÜ SAVAŞ: HATAYSPOR, 11 İLİ UNUTTURMAMAK İÇİN SAHADA OLACAK

Hatayspor Onursal Başkan Lütfü Savaş, mücadelenin ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Acı günlerden geçtiklerine vurgu yapan Savaş, “5 Şubat gecesi çok mutlu yatmıştık ama 6 Şubat sabahı karamsar bir tablo ile uyandık. Bir çok canları kaybettik. Sadece Hatay’da değil bir çok insanımızın maddi kaybı üst seviyede oldu. O günden bugüne kadar Hatayspor olarak ara vermiştik. Biz sağ olsun hem yönetici arkadaşlarımız, Volkan Hoca ile yepyeni bir kadro kurdular. Çok iyi hazırlanmışlar, biz çok şeyi kaybettik ama istiyoruz ki bu 11 ilimiz tekrar eski haline gelsin, çok daha iyi olsun. Bugün onlar adına oynadık. Bu depremde felaketi yaşayanlar adına Hatayspor sahaya çıktı ve 5-1’lik skorla sahadan ayrıldı. Bundan sonra da hem Hatay’ı hem de 10 tane ilimizi unutmamak ve unutturmamak adına Hatayspor sahada olacak. Çünkü sahası olmayan yatacak yeri olmayan, antrenman sahası olmayan, stadı hazır olmayan bir şehirde takımımız Mersin’de oynayacak. Bugünlere gelebilmek için büyük efor sarf etmek gerekiyordu. Bunu arkadaşlarımızla birlikte sarf ettik. Bundan sonra çok daha iyi bir Hatayspor, biz ligi tatlandırmaya geldik, acı günlerden geçtik ama bu acı günlerden sonra tekrar tadımızı tuzumuzu bulmak istiyoruz” ifadelerini kuallandı.

Haberin Devamı

PENDİKSPOR DOSTLUK ELİNİ BİZE UZATTI”

Müsabaka öncesi Pendikspor tribünlerinin Hatayspor’a verdiği destekle ilgili de konuşan Lütfü Savaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Futbol dostluk çerçevesinde oynanınca güzel oluyor. Pendikspor bugün dostluk elini bize uzattı. Biz Pendikspor’un bütün ekibine, yönetimine, futbolcularına, teknik heyetine ve seyircisine teşekkür ediyoruz. Bunlar bizim acımızı hafifleştirecek. Bunlar Türkiye’de o 11 ile desteği arttıracak. Deprem bölgesi bütün ülkeden destek bekliyor. Biz hepsi adına unutturmamak adına sahadayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!