Özel maçlar ülke puanını etkiliyor mu? Hazırlık maçı (Almanya - Türkiye) ülke puanı sıralaması değiştirir mi?

Güncelleme Tarihi:

Özel maçlar ülke puanını etkiliyor mu Hazırlık maçı (Almanya - Türkiye) ülke puanı sıralaması değiştirir mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 00:01

A Milli Futbol Takımımız 18 Kasım Cumartesi akşamı Almanya ile hazırlık maçı oynuyor. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımız, elemelerdeki son maçı öncesinde Almanya ile dostluk maçında karşılaşıyor. İlk yarıyı önde kapatan A Milliler sahadan galip ayrılmak istiyor. Özel maç ülke puanını etkiliyor mu? sorusu da bu bağlamda merak ediliyor. Peki, Hazırlık maçları ülke puanı etkiler mi?

Haberin Devamı

HAZIRLIK MAÇI ÜLKE PUANINI ETKİLER Mİ?

Hazırlık maçları ülke puanına etki etmiyor. Hazırlık maçları ülke puanına ve normal sıralamaya etki etmediği için Türkiye’nin bugün Almanya karşısında kazanması ya da kaybetmesi ülke puanı sıralamasını değiştirmeyecek.

Futbolda hazırlık maçları genellikle ulusal veya uluslararası takım sıralamalarını etkilemez. Ulusal futbol federasyonları genellikle resmi uluslararası maçlar ve turnuvalardaki performanslara dayanarak FIFA veya diğer spor otoriteleri tarafından belirlenen ülke sıralamalarını kullanır. Hazırlık maçları, genellikle resmi statüde olmadıkları ve daha çok antrenman ve takım uyumu için düzenlendikleri için bu sıralamalara etki etmezler.

BAKMADAN GEÇME!