Östersunds FK Galatasaray UEFA 2. ön eleme maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Östersunds FK Galatasaray UEFA 2. ön eleme maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 12:20

Östersunds FK Galatasaray maçı ile bu hafta temsilcimi sarı-kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi'nde sezonu erken açıyor. 2. ön eleme karşılaşmasında İsveç temsilcisine karşı mücadele edecek olan Galatasaray'ın maç öncesi istatistikleri dikkat çekiyor. Spor severler karşılaşmanın saatini ve yayınlanacağı kanalı merakla beklerken, canlı yayın bilgileri belli oldu. Peki Östersunds FK Galatasaray UEFA 2. ön eleme maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Östersunds'a konuk olacak sarı-kırmızılı ekibin, rakip sahadaki son 12 Avrupa müsabakasında galibiyeti yok. Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetini 2012-2013 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. turunda Schalke 04'ü 3-2 yenerek alan Galatasaray, ardından çıktığı 12 maçta 10 yenilgi ve 2 beraberlik yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında 13 Temmuz Perşembe günü İsveç'in Östersunds takımına konuk olacak Galatasaray'ın son dönemdeki deplasman karnesi oldukça kötü. Sarı-kırmızılı ekibin Östersunds karşılaşması öncesi, Avrupa kupalarındaki son deplasman galibiyetinin üzerinden 4 yılı aşkın bir zaman geçmesi dikkati çekiyor.

Avrupa kupalarındaki son dış saha galibiyetini, 2012-2013 sezonu Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik skorla alan sarı-kırmızılı ekip, kendisini çeyrek finale taşıyan bu sonucun ardından tekrar rakip sahada mutlu sona ulaşamadı.

Haberin Devamı

Östersunds FK Galatasaray UEFA 2. ön eleme maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Östersunds FK Galatasaray maçı 13 Temmuz Perşembe günü oynanacak. Saat 20:00'da başlayacak mücadele Kanal D ekranlarından canlı olarak yayınlanacak

Deplasmanda 12 maçtır kazanamıyor

Galatasaray, Schalke 04 galibiyetinin ardından Avrupa kupalarında çıktığı son 12 deplasman müsabakasından galibiyet çıkaramadı. Sarı-kırmızılı takım, galibiyete hasret geçen son 12 deplasman mücadelesinde 10 yenilgi alırken, 2 kez de rakipleriyle yenişemedi. Bu karşılaşmalarda rakip fileleri sadece 9 kez havalandırabilen Galatasaray, kalesinde ise 31 gole engel olamadı.

Türk takımları ile İsveç takımları Avrupa kupalarında 22 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda İsveç takımlarının 10-8'lik bir üstünlüğü bulunuyor. Galatasaray, İsveç takımları ile oynadığı beş Avrupa kupası maçında bir galibiyet alabildi; 1976'da AIK'i 2-1 yenmişlerdi. Galatasaray Avrupa kupalarında beş maçtır galibiyete hasret; son galibiyet Ekim 2015'te Benfica dkarşısında geldi.

Galatasaray Avrupa kupalarında deplasmanda son galibiyetini Mart 2013'te aldı. Galatasaray UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 14 tane ön eleme maçına çıktı; bu maçlarda sadece bir kez yenildiler ve bu yedi turun sadece ikisinde elendiler. Galatasaray Avrupa kupalarında 16 maçtır kalesini gole kapatamıyor; en son 11.12.2013'teki Juventus maçında gol yememişlerdi. Östersunds'un devam etmekte olan İsveç Allsvenskan'da en golcü oyuncusu Jamie Hopcutt; ligde sekiz maçta forma giydi ve bunların sadece ikisinde ilk 11'deydi. Östersunds'un ligde en fazla gole katkı yapan ismi ise Saman Ghoddos. Galatasaray'ın Avrupa kupalarında attığı son iki golde takımdan ayrılan Sabri Sarıoğlu'nun katkısı bulunuyordu.

 

BAKMADAN GEÇME!