Ormanspor yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Ormanspor yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2024 10:47

TBL'de sezona kötü başlayan ancak son iki ayda yaptığı çıkışla Play-Off potasına giren Ormanspor'da hedef önce Play-Off'a girip, ardından da tekrar Süper Lig yolunu tutmak.

Haberin Devamı

Bir dönem Basketbol Süper Ligi'nde de yer alan OGM Ormanspor, sezona kötü başlamıştı ama yavaş yavaş toparlanmaya başladı.

Takıma sezon başladıktan sonra gelen tecrübeli coach Mehmet Kabaran, düşme hattından aldığı Ormanspor'u yavaş yavaş yukarılara doğru taşımayı başardı.

Çok iyi bir kulüpte, çok iyi bir ortamda çalıştığını belirten Kabaran, sezonla ilgili düşüncelerini anlattı: 

"İlk geldiğimde sıralama olarak kötü durumdaydık. Oyuncular bir özgüven sorunu yaşıyordu. Önce bu özgüven sorununu halletmeye çalıştık. Oyuncuların hepsi tecrübeli. Bu ligde, bu seviyelerde uzun yıllardır oynamış isimler. Kendi aramızda bunu konuştuk ve bu sorunu halletmeye çalıştık. Güven sorununu hallettiğimizde takım reaksiyon vermeye başladı. Sistemimiz de oturmaya başladı. Geldiğim ilk hafta Ankaragücü ve Konya gibi takımları uzatmada yendik. Ortaya koyduğumuz bu direnç ve kazanmayı başarmak takımı mental olarak çok etkiledi. Sonra da diğer galibiyetler gelmeye başladı. Tabii ki uzun pozisyonuna getirdiğimiz tecrübeli Eric Buckner ve yine sonradan aldığımız oyun kurucu Ian Miller da bu çıkışımızda pay sahibi oldu. Sezon başında istediğimiz yerde değildik ama şimdi Play-Off sınırına yaklaştık. Hedefimiz Play-Off oynamak. Sonrasına bakacağız" 

Haberin Devamı

Ormanspor yükseliyor

"Kulübün harika bir yapısı var. Tesisler, şartlar mükemmel. Yönetim çok ilgili. Maddi olarak da bütçeyi gerçekçi belirliyorlar ve ödemeler gününde oluyor. Bu oyuncular için çok önemli. Bize de çok destek veriyorlar. Bir aile ortamı var. Devlet kurumu olduğu için daha bir güvende hissediyor insan kendini. Sportif başarı tabii ki önemli ama çalışıyorsan, dürüstsen bunun değerini biliyorlar ve sana hissettiriyorlar. Diğer kulüpler, iş adamlarının şahsi harcamalar yaptığı kulüplerde tamamen performans odaklı bakılıyor. Burada da performans tabii ki önemli ama değerli hissetmek de önemli. Ormanspor'daki en büyük avantajlarımdan biri de daha önce benim oyunculuğumu yapmış Orçun Tunca'nın genel menajer olması. Oyunculuktan geliyor, beni tanıyor olması nedeniyle çok sağlıklı bir şekilde beraber çalışıyoruz" 

Haberin Devamı

"TBL'de hak ettiği değeri görememiş oyuncular var. Mesela bizim takımda Göktürk, Mertcan, Oğuzhan ve Alperen çok daha iyi yerlerde olabilecek oyuncular. BSL seviyesinde bile yer alabilirler. Genel olarak 'oyuncu yetişmiyor' sorunun için şunları söyleyebilirim. Her tarafın yanlışları var. Oyuncuların bir 'güvenli bölgesi' var ve oradan çıkmak istemiyorlar. Kulüplerin hataları var. Mesela, eski tekniklerle yeni jenerasyona kolay ulaşamıyoruz. Onlara ulaşmak için bizim de yeni şeyler, yeni idman içerikleri hazırlamamız gerekiyor bence. Onları o güvenli alandan çıkarmamız gerekiyor. Bir de yetiştirici eksikliğimiz var. İyi ve tecrübeli antrenörler üst yapılarda görev alıyorlar. Alt yapıdaki antrenörler de değer görmüyorlar. Maddi olarak çok az ücret alıyorlar. Biz tecrübeli antrenörleri maddi kaygıdan uzak bırakarak alt yapılara kaydırabilirsek o zaman hem antrenör, hem de oyuncu yetiştirebiliriz" 

Haberin Devamı

Ormanspor yükseliyor

TAM BİR TÜRKİYE SEVDALISI 

Ormanspor'un Amerikalısı Erick Buckner bir gezgin. En çok da Türkiye'de görev aldı.

Sırasıyla Uşak, İstanbul BŞB, Türk Telekom, Büyükçekmece, Afyon ve Sigortam Net'te forma giyen tecrübeli basketbolcu, yine çok sevdiği Ankara'da. Bu kez Ormanspor'un başarısı için ter döküyor.

Türkiye'yi çok sevdiğini ve ne zaman teklif gelse hemen kabul ettiğini söyleyen Buckner, "Dünya'nın bir çok yerinde oynadım ama Türkiye benim için başka. İnsanları, yemekler, kulüpler vs. Burada kendimi çok rahat ve mutlu hissediyorum. ABD'de çok küçük bir şehirde doğup büyüdüğü için, burada da küçük şehirlerde yaşamak benim için hiç sorun olmadı. Her ortama uyum sağlayabiliyorum. Eşim de Türkiye'yi çok seviyor. Basketbolu ne zaman bırakacağım bilmiyorum ama bırakınca he yapacağımı biliyorum. Büyükbabamın bir araba alım satım şirketi var. Aile işimiz. Ben de arabaları çok seviyorum. ABD'ye dönünce yine aile işimiz olan otomobil sektöründe bir iş yapacağım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!