Olaylı maçın hakemine "Kayıt" tuzağı!

Güncelleme Tarihi:

Olaylı maçın hakemine Kayıt tuzağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 11:27

Galatasaray - Trabzonspor arasında 21 Şubat 2016’da oynanan olaylı Süper Lig maçında 4 Trabzonsporlu futbolcuya kırmızı kart gösterince büyük tepki çeken Hakem Deniz Ateş Bitnel’in bir sohbet sırasında konuşmalarını kaydedip, ‘Hatalı kararlarım yardımcı hakemlerin yönlendirmesi sonucu oldu. Trabzonspor’a büyük oyun oynandı’ şeklindeki ifadelerini paylaşmakla suçlanan Asım T. (38) hakkında, 13,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Deniz Ateş Bitnel, iddinameye giren ifadesinde o sözleri söylemediğini belirtti.

Haberin Devamı

İddiaya göre Hakem Deniz Ateş Bitnel, olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçından yaklaşık 9 ay sonra, 26 Ekim 2016’da aile dostu olan Yusuf T.’nin Kadıköy’deki ofisine gitti. Burada Trabzonlu olan Asım T. ile tanıştı. Deniz Ateş Bitnel ve Asım T., Galatasaray ve Trabzonspor maçı hakkında konuştular. Bu sırada Asım T., konuşmaları izinsiz olarak kaydetti.

Bu görüşmenin ardından Asım T., sosyal paylaşım siteleri twitter ve facebook’tan, hakem Deniz Ateş Bitnel’in söylediğini iddia ettiği, “Hatalı kararlarım yardımcı hakemlerin yönlendirmesi sonucu oldu. Trabzonspor’a büyük oyun oynandı. TFF bana sahip çıkmadı’ şeklinde sözleri, söylenmiş gibi yayınladı. Asım T. ayrıca twitter hesabından, Bitnel’in ismini de zikrederek, ‘Sen kaşındıkça ben seni hep kaşıyacağım’ diye yazarak tehditte de bulundu.

Yapılan bu yayınlar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, hakem Deniz Ateş Bitnel’e 60 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Bu yayınların ardından Kenan D. de(37), izinsiz kayıt altına alınan bu görüşmeleri, ‘son kale Trabzon’ adlı taraftar sosyal medya grubu aracılığıyla yaydı.

Deniz Ateş Bitnel’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Anadolu Cumhuriyet Savcılığı, Asım T. ve Kenan D. hakkında iddianame düzenledi. İddianamede, Asım T. hakkında, ‘Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması’, ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ , ‘tehdit’ ve ‘iftira’ suçlarından toplamda 4 yıldan 13,5 yıla kadar, Kenan D. hakkında ise ‘Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!