Milli Tekvandocu Rukiye Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? Rukiye Yıldırım dünya ikincisi oldu!

Güncelleme Tarihi:

Milli Tekvandocu Rukiye Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli Rukiye Yıldırım dünya ikincisi oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 13:19

Milli sporcu Rukiye Yıldırım, Dünya Tekvando Şampiyonası’nda ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Ülkemize gümüş madalya ile bir kez daha gurur yaşatan Rukiye Yıldırım hakkında bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Rukiye Yıldırım kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Milli Tekvandocu Rukiye Yıldırım'ın başarıları ve hayatı...

Haberin Devamı

Meksika’nın Guadalajara şehrinde düzenlenen şampiyonanın son gününde kadınlar 46 ve erkekler 58 kiloda müsabakalar yapıldı. Kadınlar 46 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı.

Rukiye Yıldırım, kariyerinin üçüncü dünya şampiyonası madalyasını elde etmiş oldu. Tecrübeli tekvandocu, 2011 ve 2019’da dünya 3’üncüsü olmuştu.

RUKİYE YILDIRIM KİMDİR?

Milli tekvandocu Rukiye Yıldırım, 12 Şubat 1991 tarihinde doğdu. 2011 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda, Rukiye Yıldırım bronz madalya kazandı.

İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen 2019 Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, bronz madalya kazandı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda kadınlar 49 kilo final müsabakasında İranlı Ghazal Soltani'yi 2-1 yenerek altın madalya kazandı.

BAKMADAN GEÇME!