Milli güreşçi Nesrin Baş'tan altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Milli güreşçi Nesrin Baştan altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 22:14

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli sporcu Nesrin Baş, kadınlar 72 kiloda altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Romanya’nın başkenti Bükreş’te sona eren Avrupa Güreş Şampiyonası’nda büyük kadınlarda mindere milliler adına son olarak Nesrin Baş çıktı.

Baş, Avrupa şampiyonluğu için ev sahibi sporcu Rumen Aleksandra Nicoleta Anghel ile karşılaştı. Maçı 5-1 kazanan Nesrin Baş Avrupa şampiyonluğunu kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 72 kiloda mücadele eden Milli güreşci Nesrin Baş, seri başı olduğu için şampiyonaya çeyrek finalde başladı. Baş, bu turda Bireysel Rus sporcu Viktoria Radzkova’yı 7-0 yendi. Yarı finalde ise Polonyalı Viktoria Choluj ile karşılaştı. Rakibi karşısında ilk puanı ihtarla verdi. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmada skoru 1-1 getiren Nesrin Baş, son saniyelerde rakibine puan vermedi ve maç bitti. Polonya köşesi son saniyedeki pozisyona itiraz etti ancak itiraz reddedildi. İtirazdan gelen 1 puanla Nesrin Baş, maçı 2-1 kazandı ve finale çıktı.

Haberin Devamı

Nesrin Baş finalde ev sahibi sporcu Romen Aleksandra Nicoleta Anghel karşılaştı. Nesrin, karşılaşmanın ilk yarısının son saniyelerinde 3-0 öndeyken rakibini tuş pozisyonunda yakaladı ama süre bitti.

İlk devre Baş’ın lehine 3-0 sona erdi.İkinci devreye milli güreşçi Nesrin baş, kontrollü başlasa da ilk uyarıyı aldı. Son 1 dakikaya galip giren Baş’a ikinci uyarı geldi ve 30 saniye başladı.

Rakibine bu sürede puan verdi skor 3-1 oldu. Nesrin maçı bırakmadı maçı 5-2 yaptı ve mücadeleyi kazanarak Avrupa şampiyonu olurken altın madalyanın da sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!