Mersin, EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali’ne hazır

Güncelleme Tarihi:

Mersin, EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali’ne hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 09:42

Mersin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali’nin basın lansmanı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Mersin’in ev sahipliğinde 12-14 Nisan tarihleri arasında Servet Tazegül Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ’EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali’nin basın lansmanı yapıldı.

Lansmana, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, FIBA Genel Sekreteri Kamil Novak, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, TBF Başkan Yardımcısı Hüseyin Beşok ve TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ile ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen katıldı.

Lansmanın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Pehlivan, dörtlü finale ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Katılan tüm takımlara en iyi şekilde ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Vali Pehlivan, "Basketbol sporu en fazla takip edilen kitle sporlarından birisi. Bugüne kadar erkek basketbolda bir çok başarı elde ettik. Bu süreçte kadın basketbol takımlarımız da başarı elde etti. Dörtlü finalin kentimizde yapılıyor olması bizim için ayrı bir öneme sahip. Final müsabakaları Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak. Avrupa standartlarında, dünya standartlarında bir salonumuz var. İki Türk takımının yarı finalde karşılaşacak olması bir Türk takımının mutlaka finalde yer alacağı anlamına geliyor. Mersin takımının şampiyon olmasını diliyoruz ama katılan tüm takımlara başarı diliyoruz. Katılan tüm takımlara en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız. Tüm hemşerilerimizi salona davet ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Mersin, EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali’ne hazır

MERSİN’DE BİR BASKETBOL FESTİVALİ YAŞANMASINI İSTİYORUZ’

Türkiye’nin basketbolda son derece aktif olduğunu dile getiren FIBA Genel Sekreteri Novak, "2017’de İstanbul’da yapılan Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası çok önemliydi. Genel olarak milli takımlar ve takımlar bazında 2017-2021 arasında bir çok organizasyon yaptık. Bu dörtlü finalin Türkiye’de yapılacak olması çok önemli ama biz çok fazla yatıyorum yapıyoruz. Bunu en üst seviyeye çıkartmak istiyoruz. Dünyanın gözü Mersin’de olacak ama aynı zamanda bu Çukurova Bölgesinin tanıtımı olacak. ÇBK Mersin çok genç bir takım ama buna rağmen dörtlü finalde mücadele edecekler. A takımda oynayan gençlerin sayısı beni çok etkiledi. Bu basketbolcular genç sporculara iyi bir rol model olacak. Organizasyonun bir basketbol festivali olarak yaşanmasını istiyoruz. Çocuklar, kadınlar, aileler hep birlikte izlesinler istiyoruz. Biz herkesi bir arada görmekten mutluluk duyacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, TBF Başkan Yardımcısı Hüseyin Beşok ve TBF Genel Sekreteri Serhan Antalyalı ile ÇBK Başkanı Serdar Çevirgen de tüm takımlara başarı diledi.

Mersin, EuroLeague Kadınlar Dörtlü Finali’ne hazır

BAKMADAN GEÇME!