Melih Mahmutoğlu'ndan milli takım açıklaması ve Ataman-Itoudis sorusuna cevap

Güncelleme Tarihi:

Melih Mahmutoğlundan milli takım açıklaması ve Ataman-Itoudis sorusuna cevap
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 10:45

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci tur I Grubu'nda Belçika ve Sırbistan ile önemli maçlara çıkacak.

Haberin Devamı

Kritik maçlar öncesi düzenlenen medya gününde Spor Arena Youtube kanalına özel açıklamalar yapan milli basketbolcularımızdan Melih Mahmutoğlu, arkadaşımız Emrah Taşçı'nın sorularına samimi yanıtlar verdi.

Dünya Kupası'na gidebilmemiz için toplamda 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Milli Takım'ın Dünya Kupası şansını nasıl değerlendiriyorsun?

4'TE 4 YAPABİLECEK GÜCÜMÜZ DE İNANCIMIZ DA VAR

- Bizim şansımız her zaman var. 4'te 4 yapabilecek gücümüz de inancımız da var. İlk maçta Belçika ile taraftarımızın önünde oynayacağız. Kazanmak istiyoruz, ilk maçı kazanıp ondan sonra Sırbistan ile deplasmanda belki de daha zor bir maça çıkacağız. Ama bu maçları kazanacak gücümüz var, geçmişte bunları da gösterdik. 

Lig, Avrupa ve Milli Takım... Hem fiziksel hem de zihinsel açıdan zorlu bir süreç. Şu anda Milli Takım'ın genel durumu nasıl?

Haberin Devamı

SPORCULAR İÇİN ÇOK SAĞLIKLI BİR DURUM DEĞİL

- Biz hazırız tabii ki. Zihinsel olarak her iki tarafta oynamak için hazırlığımızı yapıyoruz. O gücümüz, kuvvetimiz de var ama tabii ki sporcular için çok sağlıklı bir durum değil. İki gün arka arkaya maçların oynandığı dünyada böyle bir branş var mı?.. NBA'de var böyle bir tempo ama tabii ki orada her şey buna uyumlu. Burada maalesef idmanları da kaçırmış oluyoruz. İki taraf için de bütün oyuncular için de aslında sağlıklı bir durum yok ama bahane olarak görmüyoruz. İki tarafta da elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. 

Bu sezon lige ve Euroluague'e çok iyi bir başlangıç yaptınız. Bu sezonki hedefleriniz için ne söylersin?

İYİ BİR TAKIMIMIZ VAR, İYİ ÇALIŞIYORUZ

- Arka arkaya maçlar oynadık, iyi de başladık. Yeni bir kadroyuz, sonuçta ilk maçları kazanmak her zaman çok önemlidir. Konuşmak için tabii ki erken, adım adım bakıyoruz. Bu kadar uzun bir sezonda herkes birbirini yenebiliyor. İyi bir takımımız var, iyi çalışıyoruz. Hocamız tabii ki bizden çok şeyler istiyor ama takım buna çok konsantre durumda. Sahaya yansıtıyoruz her istediğini. Ama dediğim gibi adım adım bakmak bizim için çok daha değerli.

Haberin Devamı

Itoudis ve Ergin Ataman'la çalışıyorsun, ikisi de Avrupa'nın en önemli koçlarından. İki hoca arasında gördüğün farklılıklar ya da benzerlikler neler?

ATAMAN DA ITOUDİS DE ÇOK DEĞERLİ İNSANLAR, DEĞERLİ ANTRENÖRLER

- Ergin Ağabey ile arasında tabii ki farklar var. Her antrenör arasında farklar vardır. İkisi de çok değerli insanlar, değerli antrenörler. Başarıları zaten ortada. 

Belçika maçı öncesi taraftara bir çağrın var mı? 

HALKIMIZI MAÇA BEKLİYORUZ

- Taraftarlarımızı cuma (11 Kasım) günü Sinan Erdem'e bekliyoruz. Biz, taraftarımızla güzel maçlar oynuyoruz. 4'te 4 yapmak için yeterli gücümüz var. Tüm halkımızı cuma günü maça bekliyorum.

BAKMADAN GEÇME!