Mehmet Topal kimdir, kaç yaşında, nereli? Mehmet Topal'ın oynadığı takımlar ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Topal kimdir, kaç yaşında, nereli Mehmet Topalın oynadığı takımlar ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 16:39

Futbol camiasında ayrı bir yeri olan Mehmet Topal, aktif futbol kariyerini sonlandırdığını açıkladı. En son Beşiktaş'ta forma giyen Mehmet Topal'ın futbol kariyeri ve hayatı merak konusu oldu. Peki Mehmet Topal kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte merak edilenler...

Haberin Devamı

Mehmet Topal'ın aktif kariyerini sonlandırdığını açıklaması gündemdeki haberler arasında yerini aldı. Topal, Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyon olan ilk ve tek Türk futbolcu olarak tarihe adını yazdırdı. Pek çok başarıya imza atan Mehmet Topal'ın hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler haberimizde...

MEHMET TOPAL KİMDİR?

Mehmet Topal, 3 Mart 1986 Malatya doğumludur. Ön libero mevkiinde oynamış ve pek çok başarıya imza atmıştır. Üç farklı takımla (Galatasaray, Fenerbahçe ve İstanbul Başakşehir) Süper Lig şampiyonluğu yaşayan tek futbolcudur. Ayrıca 2000, 2010 ve 2020'li yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde forma giyen ilk Türk futbolcudur.

2008-2018 yılları arasında Türkiye formasıyla 81 maça çıktı ve 2 gol attı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın o dönem teknik direktörü olan Eric Gerets tarafından ilk sezonunda zaman zaman forma şansı verilen Mehmet Topal, kendini gösterme ve geliştirme imkânı yakaladı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasındaki performansından dolayı birçok Avrupa Kulübünün transfer listesine girmiştir.

2009-10 sezonu Mehmet'in Galatasaray'daki son yılı oldu. 12 Mayıs 2010 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü'nden yapılan resmi açıklamada, Mehmet Topal'ın, önümüzdeki sezon Valencia'ya transferinde oyuncunun kendisi ve Valencia kulübü ile her konuda anlaşıldığı belirtildi. Mehmet Topal La Liga'daki ilk golünü Sporting Gijon karşısında kaydetti. 2. golünü ise UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Stoke City'ye yaklaşık 30 metre mesafeden attı.

2012-2013 yaz transfer döneminde Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye Valencia'dan 4.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

2012-2013 yaz transfer döneminde Galatasaray'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye Valencia'dan 4.5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu. 2019-20 Sezonunda kariyerindeki 3. Süper Lig şampiyonluğunu yaşamıştır.

Beşiktaş Teknik direktör Sergen Yalçın'ın isteği doğrultusunda Mehmet Topal ile anlaştı. Mehmet Topal 12 Temmuz 2021 tarihinde, Beşiktaş için sağlık kontrolünden geçti ve 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

BAKMADAN GEÇME!