Maicon kimdir, kaç yaşında? Maicon nerede oynuyor?

Güncelleme Tarihi:

Maicon kimdir, kaç yaşında Maicon nerede oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 16:55

Maicon, Galatasaray taraftarlarının merakla araştırdığı isimler arasında yer aldı. Sarı Kırmızılıların KAP'a bildirdiği isimler arasında yer alan Maicon, defansif anlamda iki farklı mevkide boy gösterebiliyor. Peki, Maicon kimdir, kaç yaşındadır? İşte, genç futbolcunun boyu ve kariyeri hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Maicon, defansif futboldaki önlenemez yükselişini bir Türk takımında sürdürmeye hazırlanıyor. Galatasaray'ın KAP'a bildirdiği Maicon, yaşı ve boyu ile birçok futbolseverin ilgisini çekiyor.

14 Eylül 1988 tarihinde Breziya'nın Barretos şehrinde dünyaya gelen Maicon Pereira Roque, futbola Cruzeiro'nun B takımında 2007 yılında başlamıştır. Ara ara A takım kadrosunda da yer alan genç stoper, 1,91'lik boyuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Henüz 20 yaşındayken deneyim kazanması için Cabofriense takımına kiralık olarka gönderilen futbolcu, 6 ay sonra kulübüne geri dönmüştür.

Kazandığı deneyimin Cruzeiro A takımında oynamak için çok yeterli olmadığını düşünen yöneticiler, Maicon'u bu kez Nacional kulübüne kiralamıştır. Maicon'un burada kazanmış olduğu bir yıllık deneyim, yetenek avcısı Porto'nun dikkatini çekmiş ve futbolcu 2,2 Milyon Euro'luk transfer bedeliyle Portekiz Ligi'ne merhaba demiştir.

Haberin Devamı

2016 yılında kadar Porto'da formasını terleyen Maicon, 2016 yılında Sao Paulo'ya 6 aylık kiralık olarak gönderilmiştir. Oyuncunun performansından memnun kalan Brezilya temsilcisi, 12 Milyon Euro bedelle Maicon'u renklerine bağlamıştır. Stoper mevkinin yanı sıra, ihtiyaç durumuna göre sağ bekte de forma giyebilen Maicon'un, 2017/2018 sezonunda Galatasaray'da forma giymesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!