Lazar Markovic kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı? Lazar Markovic'in kariyeri ve hayatı

Güncelleme Tarihi:

Lazar Markovic kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı Lazar Markovicin kariyeri ve hayatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2022 16:35

Son olarak Partizan forması giyen yıldız futbolcu Lazar Markovic, Gaziantep FK ile anlaşmaya vardı. Bu gelişmenin ardından futbol severler tarafından Lazar Markovic hakkında bilgiler merak konusu oldu. Peki, Lazar Markovic kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte yıldız futbolcu Lazar Markovic'in oynadığı takımlar...

Haberin Devamı

Gaziantep FK, son olarak Partizan forması giyen yıldız futbolcu Lazar Markovic ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardığını resmen açıkladı. Daha önce Fenerbahçe'de de forma giyen Lazar Markovic'in kariyeri araştırılmaya başlandı. İşte, Lazar Markovic'in hayatı hakkında bilgiler...

LAZAR MARKOVİC KİMDİR?

Sırbistan doğumlu Lazar Markovic 2 Mart 1994 tarihinde doğmuştur. Lazar Markovic, Cacak’ın Borak Cacak kulübünde alt yapı kariyerine başladı. 2006 yılında Partizanlı yetkililer tarafından dikkat çeken Markovic artık ülkenin en büyük iki takımından birinin alt yapısında eğitim görecekti. Geçen beş yılın ardından 2011′de as takıma yükselen Markovic o zamanki teknik direktörleri Aleksandar Stanojevic tarafından Sloboda Uzice karşılaşmasının ikinci yarısında oyuna alınarak profesyonelliğe tam anlamı ile adım atmış olur. Batı Avrupalılar tarafından sıkça “Ağır çekimde oynanan lig” olarak nitelendirilen Sırbistan liginde fark yaratır ve Benficalı gözlemcilerin dikkatini çeker.

Haberin Devamı

Benfica'da 1 sezon oynayan Markovic, 2014-15 sezonunda Liverpool'a transfer oldu. 29 Ağustos 2015 tarihinde Fenerbahçe'ye kiralanmıştır.Lazar Marković Fenerbahçe'de de 50 Numaralı formayı almıştır.Fenerbahçe ile ilk maçına 13 Eylül 2015 tarihinde oynanan Kasımpaşa maçında 62.Dakikada Robin van Persie'nin yerine giren Marković,bir hafta sonra oynanan Bursaspor maçında Luis Nani'ye bir asist yapmıştır.

27 Eylül 2015 tarihinde oynanan Beşiktaş maçının 38.dakikasında sakatlanmış,yerini Volkan Şen'e bırakmıştır.Bu maçtan 2 hafta sonra sahalara yeniden dönen Marković, Fenerbahçe forması ile ilk golünü bir UEFA Avrupa Ligi karşılaşması olan Celtic FC maçında atmıştır. Türkiye Kupası'nda ilk golünü ise 21 Ocak 2016, Perşembe günü oynanan Tuzlaspor maçının 90. dakikasında kaydetmiştir. Sezon sonunda ise takımdan ayrıldı.

Sırbistan millî takımının formasını U-17 seviyesinden beri giyen Markovic şu anda A millî takımın güncel kadrosunda yer almakta. 21 kez Sırp millî takımının formasını giydi, 3 golü bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!