Lakers’ın Cousins Kararının Altından Sakatlık Çıktı!

Güncelleme Tarihi:

Lakers’ın Cousins Kararının Altından Sakatlık Çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 10:05

Los Angeles Lakers’ın DeMarcus Cousins’ı istememesinin sebebi belli oldu.

Haberin Devamı

Los Angeles Lakers, NBA’de 2018 yazına çok hızlı girdi ve serbest oyuncu piyasasında LeBron James ile başlayan atakları JaVale McGee, Lance Stephenson ve Rajon Rondo gibi oyuncularla devam etti.

Bunun yanı sıra Lakers, Julius Randle’ın kontratını uzatmadı ve neticede kadrosuna bir uzun katarken bir diğerini de kaybetmiş oldu.

Paul George’un da Oklahoma City Thunder‘da kalmasıyla Lakers’ın takıma bir süperyıldız daha katması bekleniyordu ve bu doğrultuda en çok öne çıkan isimlerden biri de New Orleans Pelicans‘ın yıldızı DeMarcus Cousins idi.

Bununla birlikte geçtiğimiz sezon geçirdiği sakatlıkla sezonu kapatan ve yarısını kaçıran Cousins’ın 2018-2019 sezonunda da ne zaman ve nasıl döneceği henüz bilinmiyor. Ancak Golden State Warriors, bu riski almayı tercih etti ve Cousins’ı tek sezon için yalnızca 5.3 milyon dolarlık bir maaş karşılığında kadrosuna dahil etti.

Haberin Devamı

New York Times’tan Marc Stein’ın haberine göre de Lakers’ın Cousins’ı almak istememesinde o sakatlık ve belirsizlik önemli rol oynadı. İddiaya göre Lakers yönetimi, ellerinde Warriors‘taki lüksün bulunmadığı ve Ocak-Şubat aylarına kadar sahalara dönmesi beklenmeyen bir oyuncuyu almanın kendileri için lüks olduğunu göz önünde bulundurarak bu karara vardı.

Magic Johnson ve Jeannie Buss, ne kadar yetenekli olsa da sezonun yarısını kaçıracak bir oyuncunun kendilerinin istediği mücadeleci takım için doğru bir hamle olmayacağını öngördü.

Dahası, düşük bir maliyetle bile gerçekleştirmek istemedi Lakers bu hamleyi, çünkü zamanlamanın yanlış olduğunu düşündü. (EUROHOOPS)

En popüler basketbol bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!