KUPA BERLİN'DE KALACAK!

Güncelleme Tarihi:

KUPA BERLİNDE KALACAK
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 09:39

Berlin Eyalet Futbol Federasyonu Kupası final maçı perşembe günü Viktorio Berlin ile Dynamo Berlin arasında oynanacak. Viktoria Berlin Antrenörü Ersan Parlatan ve Kaptanı Ümit Ergirdi kupayı alacaklarına inanıyor.

Haberin Devamı

BERLİN Eyalet Futbol Federasyonu Kupası finali 25 Mayıs Perşembe günü oynanacak. Jahn Sportpark'ta saat 17.00'de oynanacak finalde Viktoria Berlin ile Dynamo Berlin takımları karşı karşıya gelecek. Viktoria Berlin Antrenörü Ersan Parlatan futbolculuk karilerinde iki kez kaldırdığı kupayı antrenör olarak da kaldırmak istiyor.

39 yaşındaki Parlatan eyalet kupası finali ile ilgili “Birbirine denk iki takımın maçı olacak. Regionalliga'da oynayan iki takımın da şansının eşit olduğunu düşünüyorum. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Ligde yaptığımız iki maçın birini kaybettik. Biri de berabere bitti. Amacımız bu kez kupada rakibimizi yenmek. Rakibimizi iyi tanıyorum. Onlar da bizi iyi tanıyor” dedi.

Almanya'da en üst amatör lig olan Regionalliga'da mücadele eden iki takımdan Viktoria Berlin sezonu dördüncü, Dynamo Berlin de 15. bitirdi. Parlatan “Takımda dört sakat oyuncum var. Uzun zamandır sakatlıkları süren dört futbolcu bu maçta da forma giyemeyecek. Ben futbolculuk kariyerimde iki kez kupayı kazandım. Antrenörlük kariyerimde bir ilki başarmak istiyorum. Bu tür maçların favorisi yok. Ama ben takımıma güveniyor ve kupayı alacağımıza inanıyorum” dedi. 

Haberin Devamı

DÖRDÜ BERLİN İKİSİ BRANDENBURG
Yedi yıldır formasını giydiği Viktoria Berlin'de kaptanlık da yapan 34 yaşındaki Ümit Ergirdi ise kupa finaliyle ilgili şunları söyledi: “Berlin Eyalet Kupasını kazanan takımlar DFB Kupasına katılma hakke elde ediyor. Amatör futbolcular böylece profesyonel futbolcularla rakip olma şansı yakalıyor. Ben daha önce iki kez Brandenburg Eyalet Kupasını, dört kez de Berlin Eyalet Kupasını kazanma mutluluğu yaşadım. En son Viktoria Berlin olarak 2014 yılında kupayı kazandık. Tekrar almak istiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!