Son dakika haberi: 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan belli oldu! Yusuf Can Zeybek ilk kez altın kemer sevinci yaşadı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan belli oldu Yusuf Can Zeybek ilk kez altın kemer sevinci yaşadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 16:30

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde İsmail Balaban'ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek, ilk kez başpehlivan oldu.

Haberin Devamı

Edirne’de devam eden 662’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanlık güreşlerinde finalde 652 ve 655’inci Kırkpınar Güreşleri şampiyonu İsmail Balaban ile genç isim Yusuf Can Zeybek karşılaştı.

652 ve 655’inci Kırkpınar Güreşleri’nin başpehlivanı ’sarı fırtına’ lakaplı Yusuf Can Zeybek, finalde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek başpehlivan oldu.

Final karşılaşması sonrası Yusuf Can Zeybek, Kırkpınar’da iki şampiyonluğu bulunan takım arkadaşı ve ustası Balaban’ın elini öptü ve “Biz her zaman kardeşiz” dedi. Müsabakaları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da izledi. Toplam 3 milyon TL ödülün dağıtıldığı güreşlere Zeybek 1 milyon TL’lik ödülün sahibi oldu. Ağa Seyfettin Selim ayrıyeten Yusuf Can Zeybek’e 1 milyon TL’lik ‘ilk altın kemer’ ödülü verdi.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan belli oldu Yusuf Can Zeybek ilk kez altın kemer sevinci yaşadı

İKİ GÜREŞÇİ FİNALE GELENE KADAR TÜM RAKİPLERİNİ YENDİ

İsmail Balaban, rakipleri Şahali Kurt, Mecit Yıldırım, Cengizhan Şimşek, Özkan Yılmaz ve Hüseyin Gümüşalan’ı yenerek finale çıktı.

Yusuf Can Zeybek ise rakipleri Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek finale çıktı.

53 BAŞPEHLİVAN GÜREŞTİ

Geçtiğimiz yıl 2 bin 475 pehlivanın kayıt yaptırdığı ve rekor katılımla gerçekleştirilen güreşlerin bu yıl 662'ncisi düzenleniyor. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bu yıl ise 14 boyda 53’ü başpehlivanlık olmak üzere 2 bin 141 pehlivan kayıt yaptırdı.

SARAYİÇİ ER MEYDANI'NDA DEV TÜRK BAYRAĞI 

Başpehlivanlık yarı final güreşi öncesi büyük boyutta Türk bayrağı açıldı.

Hakemler, cazgırlar ve güreşseverlerin taşıdığı 30 metrekarelik Türk bayrağı, yarım asrı geçkin süredir görev yapan Kırkpınar başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın yanı sıra diğer cazgırların sunumuyla marşlar eşliğinde meydanda dolaştırıldı.

"GELECEK SENE KIRKPINAR'DA PUANLAMA OLMAYACAK"

Tarihi Kırkpınar yağlı güreşlerinin bu sene artık son kez bu formatı ile seyircilerin karşısına çıkacağını söyleyen Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, "Önümüzdeki yıldan itibaren seyircilerimiz çok daha heyecanlı, çekişmeli ve gerçek anlamına uygun bir Kırkpınar görecekler. Bu sayıların azalması sonrası gelecek sene yapılacak yeni formattaki ilk Kırkpınar'da başpehlivanlık güreşlerimiz puanlama olmadan yapılacak. Tarihi mirasına uygun şekilde gelecek sene yapacağız. Önümüzdeki yıllar Kırkpınar Güreşlerini sadece başpehlivanlıkta değil diğer güreşlerde de bunu yapar hale getiririz bu onur da bizlere yeter" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

ÇEYREK FİNALLER

Çeyrek finale kalan Özkan Yılmaz, Orhan Okulu, İsmail Balaban, Kürşat Şevki Korkmaz, Hüseyin Gümüşalan, Mehmet Yeşil Yeşil Fatih Atlı ve Yusuf Can Zeybek seyirciden aldıkları yoğun alkışla kuralarını çekti. Kura sonucunda 652 ve 655’inci Kırkpınar Güreşleri şampiyonu İsmail Balaban Kırkpınar’ın favorisi Ali Gürbüz’ü eleyen genç isim Özkan Yılmaz’la, 648 ve 649’uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Mehmet Yeşil Yeşil 654 ve 657’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri birincisi Orhan Okulu’yla, Yusuf Can Zeybek 653’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı’yla, Hüseyin Gümüşalan ise Kürşat Şevki Yılmaz ile eşleşti.  Cazgırların salavatlayarak çayıra saldığı 8 başpehlivan peşrev çekerek seyirciyi selamladı. Saat 12.40 itibariıyla başlayan güreşlerde ilk yarı finalist rakibi Kürşat Şevki Yılmaz’ı yenen Hüseyin Gümüşalan oldu. Güreşlerde ikinci yarı finalist ise rakibi Fatih Atlı’yı yenen Yusuf Can Zeybek oldu. Başpehlivanlık çeyrek final güreşlerinin son iki müsabakasında ise Kırkpınar’ın favori iki isimlerinden Mehmet Yeşil Yeşil rakibi Orhan Okulu’yu yendi. İsmail Balaban Özkan Yılmaz güreşinde ise gülen taraf İsmail Balaban oldu.

 

Haberin Devamı

Son dakika haberi: 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan belli oldu Yusuf Can Zeybek ilk kez altın kemer sevinci yaşadı

 

KIRKPINAR AĞASI 15. KEZ SEYFETTİN SELİM OLDU

Güreş müsabakaları devam ederken, gelecek yılın Kırkpınar ağası da belirlendi. Ağalık ihalesi 4 milyon 23 bin TL ile açıldı. Ağalık ihalesine Ağa Seyfettin Selim ile Mehmet Tüysüz katıldı.

Ağa adayları çeşitli teklifler sundu ve 22 Milyon 222 bin TL ile en yüksek teklifi veren, Ağa Seyfettin Selim bir kez daha ağalık ihalesini kazandı. Selim, 22 Milyon 222 bin lira vererek, ağalığın sembolik koçunu açık artırmada aldı.

662 yıllık Kırkpınar tarihinde ilk kez 4 altın kemerli ağa olma unvanına sahip olan Seyfettin Selim, 15. kez güreş ağalığı yapacak.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: 662. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivan belli oldu Yusuf Can Zeybek ilk kez altın kemer sevinci yaşadı

 

BAKMADAN GEÇME!