Kırkpınar Güreşleri ne zaman 2022? Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 661. kez düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Kırkpınar Güreşleri ne zaman 2022 Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 661. kez düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 11:14

Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu sene Haziran ayının sonunda düzenlenecek. Edirne Belediyesi, yarışmanın programını da duyurdu. Program kortejle başlayacak ve Atatürk Anıtı’nda açılışla devam edecek. Peki Kırkpınar Güreşleri ne zaman 2022? İşte bu yıl 661. kez düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Dünyanın en eski spor organizasyonu olarak bilinen ve UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirasları Listesi'nde de bulunan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, bu sene 661. kez düzenleniyor. Çeşitli müsabakaların yapılacağı ve başpehlivanın belirleneceği Kırkpınar Yağlı Güreşleri, renkli görüntülere sahne olacak. Peki Kırkpınar Güreşleri ne zaman? İşte Kırkpınar Güreşleri tarihi...

2022 KIRKPINAR GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen festival 27 Haziran Pazartesi günü başlayacak. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ise 1-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KIRKPINAR GÜREŞLERİ TARİHÇESİ

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin, Rumeli'nin fethine giden 40 akıncıdan Ali ile Selim kardeşlerin, birbirleriyle saatlerce güreşip can vermeleri sonrası ortaya çıktığı kabul edilir.

Haberin Devamı

Galibi belli olmayan bir güreşte can veren iki akıncıya vefa olarak 661 yıldır devam eden tarihi güreşlerin, bazıları değişime uğrasa da asırlardır gelenekleriyle geleceğe taşınan "olmazsa olmazları", Kırkpınar'ı efsane yapmaya devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!