Kerem Ertan: 'İnşallah 100. yaşımızı Süper Lig'de kutlayacağız...'

Güncelleme Tarihi:

Kerem Ertan: İnşallah 100. yaşımızı Süper Ligde kutlayacağız...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2024 16:38

Trendyol 1.Lig ekibi Göztepe’nin CEO’su Kerem Ertan, Gürsel Aksel Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında kulübün başarıya ulaşmasını hızlandıracak çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca Göztepe’nin 100.yaşını Süper Lig’de kutlayacaklarını söyleyen Ertan, ikinci devredeki hedeflerinden de bahsederek taraftarlara umut dolu mesajlar verdi.

Haberin Devamı

Trendyol 1.Lig’de 17 maçta topladığı 32 puanla 3.sırada yer alan ve Süper Lig’e odaklanan Göztepe’de, sportif ve ticari faaliyetlerle ilgili çalışmalar hız kazandı.

Göztepe Kulübü Üst Yöneticisi (CEO) Kerem Ertan, Süper Lig hedefi başta olmak üzere stat isim hakkının satılması, ticari gelirleri artırma ve tesisleşme çalışmaları, yakında açılması planlanan Göztepe Müzesi’nin son durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

GÖZTEPE CEO’SU KEREM ERTAN’IN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

“EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ DE GÖZTEPE’NİN TİCARİ GELİRLERİNİ ARTIRMAKTIR”

Kasım ayından bu yana ilk önce kulüp içinde reorganizasyonumuzu tamamladık ve yeniden bir yapılanmaya gittik. Mevcut arkadaşlarımızı, olmaları gereken görevlere yerleştirdik. Bununla beraber sistemin daha sağlıklı bir şekilde başladığına inanıyoruz. En önemli görevlerimizden biri de Göztepe’nin ticari gelirlerini artırmak, taraftarı ve camiasıyla entegrasyonunu sağlamaktır. 2023-2024 sezonunda satılmayıp da bizim paraya çevirebileceğimiz alanlar nelerdir diye bunlara baktık. Manevi anlamda burası karanlığa bürünmüş bir yer. Aslında müthiş bir şehirde yaşıyoruz. Bu 20 bin metrekare alanın gerçekten cıvıl cıvıl olması gerekiyor. Gençlerimiz, kadınlarımız, erkeklerimiz hem spor hem de alışveriş yapsınlar ve daha fazla geçirsinler diye burada bir ilerleme sağlanacağını ümit ediyoruz. Bu konuda Sayın Mehmet Sepil’in ve Sayın Vekilimiz Mahmut Atilla Kaya’nın gerçekten inanılmaz bir eforu var. Dolayısıyla en kısa sürede bu süreç tamamlanacak. İnşallah bu sevinçli haberi de önümüzdeki 3 aylık süreçte sizinle paylaşacağız.

Haberin Devamı

“BU ŞEHİRDE BİZDEN BAŞKA SÜPER LİG’İ KOVALAYACAK BAŞKA BİR TAKIM YOK”

Stat isim hakkıyla ilgili çok somut birkaç tane görüşmemiz var. Hatta bunlardan bir tanesi olan yurt dışındaki firmayla cuma günü görüşme vardı. Tahmin ediyorum bu hafta içi onlardan yaklaşım olarak bir geri dönüş alırız. Göztepe markasına yakışır bir iş ortağı ve paydaş yaratmak istiyoruz. Biz, bu şehrin ve ülkenin; idari, mali ve teknik anlamda en iyi kulüplerinden biriyiz. Bu şehrin en iyisiyiz. Bu şehirde bizden başka Süper Lig’i kovalayacak başka bir takım yok. Bu gerçekle herkesin yüzleşmesi gerekiyor. Bu kulübün, spor kulübü olarak 2.500-3.000 tane genç kardeşine kendi kaynaklarıyla olanak sağlayan kulüp statüsünde başka bir kulüp yok. Bu şehrin ümidi Süper Lig’de sadece Göztepe’dir. Herkesin bu amaç doğrultusunda bu şehir için etrafımızda birleşmesi gerekiyor. Açıkçası bizim acayip bir talebimiz yok, sadece bize destek olun. İstediğimiz şeyler çok absürt şeyler değil.

Haberin Devamı

Kerem Ertan: İnşallah 100. yaşımızı Süper Ligde kutlayacağız...

“100. YAŞIMIZI İNŞALLAH SÜPER LİG’DE KUTLAYACAĞIZ”

Size stat aktivitelerinden bahsetmiştim. Bu konuda bayağı bir çalışıyoruz. Stadyum içerisindeki salonları hafta içinde nasıl kullanabiliriz, bunları nasıl toplantı mekanları haline getirebiliriz diye bunlara kafa yoruyoruz. 52 hafta kirasını ödediğimiz stadyumu, sadece 17 hafta kullanıyoruz. Dolayısıyla burada hafta içinde neler yapabiliriz diye bazı somut adımlar attık. Onun dışında maç günü gelirlerimizi artırma yönünde stadyuma gelen taraftarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için hizmet ve sunum tarafını zenginleştirdik. Burada ciddi bir memnuniyet var. İcraat anlamında ekip olarak kafamızı buralara yoruyoruz. 2024-2025 sezonunda hep beraber 100.yaşımızı yaşayacağız ve inşallah bu Süper Lig’de olacak. Bize her anlamda destek veren çok iyi bir yönetim kurulumuz var. Seneye daha iyi mali kaynaklar yaratmış bir Göztepe olarak karşınıza çıkmak en büyük hedefimiz.

Haberin Devamı

“TESİSLEŞME İÇİN HERHANGİ BİR DESTEK ALMIYORUZ, BİZİM AÇIMIZDAN ZOR BİR DURUM”

Tesisleşme için herhangi bir destek almıyoruz. İzmir’in, 12 bin kilometrekare yüz ölçümü ve 30 tane ilçesi var. Bizim aradığımız 100 dönüm yeri, bu 12 bin kilometrekarede bulamıyoruz. Torasan’daki antrenman sahalarından biri özel mülkiyet olduğu için biz sahamızı kaybetmekle yüz yüzeyiz. Dolayısıyla çok büyük bir sürpriz olmazsa burayı terk etmek zorunda kalacağız. Bizim Süper Lig’e çıktığımız zaman antrenman yapacak sahamız mutlaka 2 tane olmalı. 100 dönümü de geçtim, 50-60 dönümlük yeri iğneyle kuyu kazar gibi arıyoruz. Yerel yönetimden bir belediye de çıkıp, ‘Bizim yerimiz var. Göztepe’nin burada olması bizim için bir şereftir. Bize bir aktivite sağlar. Gelin şurayı bir değerlendirin’ demiyor. Biz gidip de ‘Araziyi bize verin. Biz şurada imar değişikliği yapalım’ demiyoruz. İş merkezi veya toplu konut yapmayacağız. Sportif faaliyetlerimizi bu şehre yakışan şekilde temsil amacıyla Süper Lig’de kendimize tesis yapmak istiyoruz. Biz, genç kardeşlerimize sağlıklı alanlarda spor yapacağı alanlar yaratmak istiyoruz. Ticari alan yaratmak istemiyoruz. Buradan yerel yönetimlere çağrı yapıyorum. 12 bin kilometrekarelik alanda 100 dönüme ihtiyacımız var. Bu takıma böyle sahip çıkmamak, gerçekten bu şehrin utancı olmalı. Bizim açımızdan zor bir durum. Böyle desteksiz kalınca insan üzülüyor tabii ki. Çocuklara spor yaptıracağız, A takımımızı daha başarılı kılacağız. Var mı Göztepe’den başka bir ümidi bu şehrin? Yok! Bu nedenle hakkımız olmayan bir şeyi istemediğimizi tekrardan söylemek istiyorum. Faaliyetimiz dışında bir şey yapmak için de bir şey istemiyoruz. Bize yer verin, spor tesisi yapalım ve takımlarımızı doğru çalıştıralım. Bu şehri Süper Lig’de daha doğru temsil edelim. Genç sporcuları, daha sağlıklı ortamlarda yetiştirebilelim.

Haberin Devamı

Kerem Ertan: İnşallah 100. yaşımızı Süper Ligde kutlayacağız...

“GÖZTEPE MÜZESİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZI TAMAMLADIK”

Göztepe Müzesi’ ile ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Çizimi yapıldı ve yeri belirlendi. Eğer becerebilirsek 19 Mayıs’a burayı yetiştirmeye çalışacağız. 400 metrekarelik müzenin bize yakışan şekilde bu stadyum içinde yeri hazır, çizimi yapıldı. Şu anda maliyetlendirmesi yapılıyor. Bu da bizim için çok önemli bir şey. Göztepe olarak biz çok güçlü bir aileyiz. Bu konuyu ileriye dönük çok iyi bir Göztepeli yetiştirme açısından da çok önemsiyoruz açıkçası. Bize yakışan bir müze olması gerekiyor.

“İNŞALLAH MAYIS SONUNDA HEP BİRLİKTE SÜPER LİG’E ÇIKIŞIMIZI KUTLARIZ”

Haberin Devamı

Buradaki taraftar-kulüp ilişkisi, diğer yerlerde olduğu gibi endüstriyel bir ilişki değil. Bir gönül ilişkisi var. Taraftara söyleyecek bir şeyim yok. Taraftarın bizden bir arzusu varsa buradayız. Allah, hepimize inşallah ikinci yarıda müthiş bir sportif sezon geçirtir. Hepimiz için inşallah harika bir ikinci yarı geçer. Mayıs sonunda müthiş bir organizasyonla hep birlikte Süper Lig’e çıkışımızı kutlarız. Bu bir hayal değil, çok yakın bir hedef. Umarım taraftarımızın ve camiamızın yüzünüzü kara çıkarmayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!