Juventus Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Şampiyonlar Ligi final mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Juventus Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta Şampiyonlar Ligi final mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 12:25

Juventus Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta sorusu, Şampiyonlar Ligi Final mücadelesini takip etmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Spor Toto Süper Lig'de oynanan birbirinden çekişmeli maçların ardından yine bir futbol şölenine tanık edecek olan Juventus Real Madrid maçı, futbolseverler tarafından merakla bekleniyor. Peki, Juventus Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta canlı izlenebilecek? İşte, mücadele hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Juventus Real Madrid Şampiyonlar Ligi maçı Avrupa'nın en büyüğünü belirleyecek. Tarihlerinde 19. kez karşılaşacak olan Juventus ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi Final müsabakası kapsamında varını yoğunu ortaya koyacak. Peki, Gonzalo Higuain'in eski takımına karşı mücadele edeceği Juventus Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta canlı yayınlanacak? İşte, Şampiyonlar Ligi Final karşılaşması kapsamında oynanacak olan mücadele hakkında bazı istatistikler

JUVENTUS REAL MADRİD MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Şampiyonlar Ligi finalistinin belirleneceği Juventus Real Madrid maçı, 3 Haziran Cumartesi günü saat 21.45'te Tivibu Spor 2, TRT 1, TRT 4K ekranlarından canlı yayınlanacak. Bu mücadeleyi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych yönetirken, yardımcılıklarını Mark Borsch ve Stefan Lupp üstlenecek.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ BAZI İSTATİSTİKLER

İki takım tarihlerinde 19. kez karşılaşacak. Bu maçların tamamı Kupa 1'de oynanırken; bu eşleşme Bayern Münih - Real Madrid eşleşmesinin ardından (24), turnuvada en fazla oynanan eşleşmesi konumunda.

Real Madrid ve Juventus, karşılaştığı 18 maçta sekizer galibiyet elde etti (2B). Ancak iki takımın turnuvada karşılıklı oynadığı tek final maçında kazanan taraf Pedrag Mijatovic'in golüyle Real Madrid olmuştu (1998'de, 1-0).

Real Madrid, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde toplamda 15. final maçını oynayacak. Bu alanda en yakın rakibi Milan'dan (11) dört final daha fazla oynayacak olan Real, önceki 14 final maçının 11'ini kazanmayı başardı (%79).

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son beş final maçını da kazandı. Real'in turnuvada kaybettiği son final maçı 1981'de Liverpool karşısındaydı.

Juventus ise, Kupa 1'de en az beş final maçı oynayan takımlar arasında en düşük kazanma yüzdesine sahip (%25; sekiz finalin ikisi). Juve, turnuvada oynadığı son dört final maçını da kaybetti (1997, 1998, 2003, 2015).

Juventus, bu maçı kazanırsa lig şampiyonluğu, kupa ve Şampiyon Kulüpler Kupası / Şampiyonlar Ligi üçlemesini yapmayı başaran dokuzuncu takım olacak. Bunu başaran son takım 2014/15'te Barcelona, son İtalyan takım ise 2009/10'da Inter Milan'dı.

Haberin Devamı

Son dört sezonun üçünde final oynayan Real Madrid, turnuvada bundan önceki 22 sezonunda aynı sayıda final oynayabilmişti.

Real Madrid bu maçın ardından kupayı kazanırsa, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi tarihinde Milan'ın ardından (1989, 1990) arka arkaya iki sezonda kupayı kazanan ilk takım olacak.

Juventus, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde henüz maç kaybetmeyen tek takım (9G 3B). Maç kaybetmeden finale kadar gelen son takım ise Atletico Madrid'ti (2013/14).

Manchester United 2007/08 sezonunda Şampiyonlar Ligi kupasını namağlup bir şekilde evine götürmüştü. United'ın ardından bunu başran başka bir takım olmadı.

Juventus bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçta sadece üç gol yedi. 2003/04'teki format değişikliğinden bu yana sadece Arsenal finale çıktığında Juventus'tan daha az gol yemişti (2005/06 sezonunda iki gol).

Haberin Devamı

Real Madrid bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 12 maçta da gol attı (en golcü takım - 32 gol), ancak sadece Atletico Madrid eşleşmesinin ilk maçında kalesini gole kapatabildi (3-0).

Real Madrid bu sezon eleme turlarında oynadığı altı maçın beşinde ilk golü yiyen taraftı. Öte yandan Juventus bu sezon ele turlarında hiç bir maçta geriye düşmedi.

Real Madrid'in Şampyionlar Ligi'nde attığı son 15 golün 14'ü maçların 42. dakikaları ve sonrasında geldi.

Bu maçta forma giydiği taktirde, Gianluigi Buffon 39 yıl 4 ay ile, Dino Zoff (1983 finalinde, 41 yıl 2 ay) ve Edwin van der Sar'ın ardından (2011 finalinde, 40 yıl 6 ay) Kupa 1 finalinde forma giyen en yaşlı üçüncü oyuncu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!