Jr. NBA BİDEV Ligi’nde 2023-24 sezonu sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Jr. NBA BİDEV Ligi’nde 2023-24 sezonu sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 10:02

NBA ve Basketbol İçin Destek ve Eğitim Vakfı (BİDEV) iş birliğiyle gerçekleştirilen Jr. NBA BİDEV Ligi’nde 2023-2024 sezonu, 17 Mart Pazar günü Beşiktaş Emlakjet Spor Kompleksi’nde düzenlenen final organizasyonu ile sona erdi.

Haberin Devamı

NBA tarihinin en kısa oyuncusu olarak 14 yıllık bir NBA kariyerine sahip olan eski basketbolcu Tyrone ‘’Muggsy’’ Bogues’un da hazır bulunduğu finallerde Erkekler 11 Yaş Altı (U11) kategorisinde Hisar Okulları (Dallas Mavericks), Bilfen Halkalı’yı (Portland Trail Blazers) 74-59 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Maçın En Değerli Oyuncusu (MVP) Can Aydoğan oldu. 13 Yaş Altı Erkekler (U13) finalinde ise Eyüboğlu Çamlıca (Detroit Pistons), İstek Özel Uluğbey Okulları’nı (Toronto Raptors) 74-62’lik skorla yenerek mutlu sona ulaştı. Engin Deniz Kaşıkara, maçın En Değerli Oyuncusu seçildi. Kızlar 12 Yaş Altı kategorisinde ise Genç Paşabahçe Spor Kulübü (Washington Wizards), Güngören Belediyesi’ni (Miami Heat) 62-31 yenerek şampiyon olurken İlkin Fatma Ecrin de performansıyla MVP ödülüne hak kazandı.

Final günü kapsamında düzenlenen Üç Sayı Yarışması’nı ies finalde 14 puan toplayan Emir Kemal Tarablus kazandı. Yetenek Yarışması’nın galipleri ise Deniz İpek (Kızlar U12), Kaan Aracı (Erkekler U13) ve Can Aldo Perahya (Erkekler U11) oldular.

NBA ve BİDEV yetkililerinin iş birliğiyle düzenlenen organizasyonun galip takım ve sporcuları, ödüllerini BİDEV Yönetim Kurulu üyeleri Sema Kasapoğlu, Handan Özbek, Derya Özyer, Turhan Koray, Eyal Tarablus; BİDEV Mütevelli Heyeti Üyeleri Erman Kunter ve Naci Cansun ile birlikte organizasyon sponsoru Autorola’dan Genel Müdür Yardımcısı Aslı Göker takdim etti. Bu yıl ilk kez verilen BİDEV Vefa Ödülü’nü kazanan Özcan Kutluata’ya ödülünü Ahmet Kurt ile birlikte BİDEV Genel Sektereri Coşkun Teziç verdi. 

Haberin Devamı

BİDEV Yönetim Kurulu ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Hasan Arat, maç sonunda final müsabakalarının oynandığı maç taç topunu imzalayan eski NBA oyuncusu Muggsy Bogues ve şampiyon sporcular ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Jr. NBA BİDEV Ligi’nde 2023-24 sezonu sona erdi

Jr. NBA BİDEV Ligi’in 2023-2024 sezonu boyunca 72 takım, Ekim 2023 – Mart 2024 tarihlerini kapsayan sezon boyunca 150’nin üzerinde maç oynadı. Böylelikle Jr. NBA BİDEV Ligi, start aldığı 2022 yılından bu yana 1000’in üzerinde genç sporcuya ulaştı. 

Haberin Devamı

Tüm dünyada 93 ülkede devam eden Jr. NBA organizasyonu, global düzeyde bir basketbol programı olarak erkek ve kız çocuklar için basketbolun temel becerilerinin yanı sıra takım çalışması, saygı, azim, birlikte hareket etme kabiliyeti gibi temel değerleri gençlere öğretmeyi hedefliyor. Oyuncular, antrenörler ve ebeveynlerin basketbol deneyimini geliştirip iyileştirmek için çaba sarf eden program, 2023-2024 sezonu boyunca jr. NBA Avrupa ve Ortadoğu’da 28 ülkede, 50 bin gence ulaşacak.

Jr. NBA BİDEV Ligi’nde 2023-24 sezonu sona erdi

Türkiye'deki taraftarlar, NBA'yı Facebook, Instagram, YouTube ve X üzerinden takip edebilir ve en son haberler, güncellemeler, skorlar, istatistikler, programlar, videolar ve daha fazlası için iOS ve Android'de resmi NBA Uygulamasını indirebilirler.

BAKMADAN GEÇME!