İstanbul'un tek başpehlivanına önemli destek!

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun tek başpehlivanına önemli destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 16:52

İstanbul’da doğup kariyerine İstanbul’da devam eden tek başpehlivan olan Fatih Koyuncu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor.

Başarılı sporcuya Kırkpınar öncesi önemli bir sponsor desteği geldi. Paşa Döner AŞ Sahibi Yavuz Çakır, Koyuncu’ya sponsor oldu. Tecrübeli sporcu bundan böyle er meydanlarında Paşa Döner yazılı kispetiyle mücadele edecek.

Ata sporu yağlı güreşe ilgi ve desteklerinden dolayı Paşa Döner AŞ’ye ve Yavuz Çakır’a teşekkür eden Koyuncu, bu yıl Kırkpınar’da İstanbul ve Şile’nin adını en iyi şekilde duyurmak istediğini kaydetti.

1980 Şile doğumlu olan Koyuncu, babasının teşviği ile 1992 yılında Haydarpaşa Demirspor Kulübü’nde Enis Çakıroğlu ve Nuri ayık gözetiminde güreşe başladı. Yıldız gençler ve büyüklerde milli takıma kadar yükselen Koyuncu, gençlerde Avrupa ve dünya ikincisi oldu. Kariyeri boyunca Gaziosmanpaşaspor, İstanbul Tekelspor, İzmir Tekelspor, Ankara Diyanetspor, Ankara PTT ve Yalova Tersaneler kulüplerinde güreşen başarılı sporcu Kırkpınar’da 1997’de destek küçük boyda ikinci, 1999’da deste orta boyda ikinci, 2001’de destek büyük boyda birinci, 2004’te küçük orta küçük boyda üçüncü, 2011’de büyük ortada ikinci ve 2012’de başaltında üçüncü olduktan sonra başpehlivanlık kategorisine yükseldi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi BESYO mezunu olan, bir dönem U23 Milli Takımı’nı çalıştıran Fatih Koyunca aktif olarak yağlı güreşe devam ekmekte. Evli ve iki çocuk babası olan 37 yaşındaki sporcu Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmakta.
İstanbulun tek başpehlivanına önemli destek
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!