İspanya'da Hamilton ilk seansın lideri

Güncelleme Tarihi:

İspanyada Hamilton ilk seansın lideri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 12:43

2017 Formula 1 Sezonu'nun 5. yarışı bu hafta sonu İspanya'da gerçekleştirilecek. Cuma günü geçilen ilk antrenman seansında Mercedes GP pilotları ilk iki sırayı almayı başardılar.

Haberin Devamı

Sıcak bir havada gerçekleşen antrenmanlarda takımlar bazı yeni güncellemeleri denediler. Mercedes, Red Bull ve Force India takımlarının güncellemeleri dikkat çekerkn bu yeniliklerin takımlara neler kazandıracağı bu hafta sonunun merak edilen konuları arasında.

Mercedes'in bu sezon ki en büyük rakibi Ferrari takımı Kimi Raikkonen ve Sebastan Vettel ile 3 ve 4. sıraları aldılar. Sebastain Vettel seansın başlarında  pit alanından çıkarken bir sorun yaşadı ve görevliler aracı iterek tekrar pit alanına götürmek zorunda kaldılar. Barcelona'da takımlar ilk bölümde sert ve orta sertlikteki Pirelli lastiklerini kullandılar.

Seansın önemli olaylarından biri McLaren-Honda takımından Fernando Alonso'nun daha ilk turunda motor sorunu nedeniyle seansı erken bitirmek zorunda kalmasıydı. Alonso sezon başından bu yana sorunlarla boğuşmaktan kendi evindeki bu yarşta da kurtulamadı.

Haberin Devamı

Red Bull takımı sessiz sakin yeni güncelemelerini denerken Max Verstappen 5. takım arkadaşı Daniel Ricciardo'da 6. sırayı aldılar.

İspanya'da günün ikinci seansı saat 15:00'da başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!