İsmail Balaban'ın annesiyle yaptığı görüşme olay oldu! 'Sarı Fırtına'nın Survivor öncesi son röportajı

Güncelleme Tarihi:

İsmail Balabanın annesiyle yaptığı görüşme olay oldu Sarı Fırtınanın Survivor öncesi son röportajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2021 09:30

Survivor'da en çok konuşulan yarışmacılardan biri olan başpehlivan İsmail Balaban'ın annesi Gülsüm Balaban'ın, ''Oğlum, senin bırakıp gittiğin gibi değil hiçbir şey burada. O kız senin bırakıp gittiğin gibi değilmiş oğlum. Sen bilirsin. Beni burada öldürdüler oğlum, ben ölümlerden döndüm. Hiçbir şekilde onun adını anma orada.'' sözleri büyük tartışma yarattı. Bunun ardından İsmail Balaban ve hayatına dair bilgiler merak edilmeye başlandı. İsmail Balaban, Survivor öncesi son röportajını ise Spor Arena'ya vermiş, kariyeriyle ilgili önemli açıklamalar yapmıştı.

Haberin Devamı

Survivor yarışmasının son bölümünde İletişim ödülünde İsmail Balaban ve annesinin telefon diyalogları çok konuşulurken başarılı sporcunun nişanlısıyla diyalog kurmak istememesi gecenin tartışma konusu oldu. 

Er meydanında 'Sarı Fırtına' olarak bilinen Balaban, Survivor öncesi son röportajını Spor Arena'ya vermiş, burada güreş kariyeriyle ilgili samimi açıklamalarda bulunmuştu. 

İşte 17 Ağustos'ta yaptığımız o röportaj:

Yağlı güreş organizasyonlarının önemli isimlerinden İsmail Balaban, kariyer hedefleri ve kendisiyle ilgili merak edilen noktaları Spor Arena yayınında açıkladı. Er meydanında 'Sarı Fırtına' olarak bilinen Balaban, hedefinin 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın madalya olduğunu belirtti.



İsmail Balaban’ın sorularımıza verdiği yanıtlar;

Haberin Devamı

- Öncelikle sizi tanımayanlar için İsmail Balaban kendi serüvenini nasıl görüyor?
"Ailemizde daha önce sporla ilgilenmiş hiç kimse yoktu güreşe de çok tesadüf başladık aslında, babamın ve amcalarımın ilgisi vardı. İkizim Turan ile beraber bizi sürekli güreştirirlerdi ve sonrasında 18 yaşına geldiğimizde kardeşimle güreşe başlama kararı aldık ve köyümüzde imkan olmadığı için Antalya’ya gitme kararı aldık ve açıkçası serüvenimiz bu şekilde başladı. En başta köyden kendimizi kurtarmak için bir çıkış yolu olarak görmüştük ama başlangıçta çok büyük zorluklarla karşılaştık, bize yaşınız çok geç artık sizden güreşçi olmaz dediler ama biz kafamıza koymuştuk. Çok sıkı bir şekilde antrenmanlarımızı devam ettirirdik ve yavaş yavaş basamakları çıkmaya başladık hedefimiz hep başpehlivan olup tarihe geçmekti ben 2013 yılında, ikizim ise benden 4 yıl sonra başpehlivan oldu ve biz bir ilki gerçekleştirip tarihe geçtik."

Haberin Devamı

- Birçok alan pandemiden etkilendi bunlardan bir tanesi de Yağlı Güreş, Motivasyon olarak ne durumdasınız?
"Salonlar kapanana kadar antrenmanlarımıza devam ettik ama yasaklar başlayınca biz de köyümüze dönüp çalışma kararı aldık. Köydeki evimizde ve depomuzda ikizim Turan ile beraber antrenmanlarımıza devam ettik. Çok zor bir süreç ve hep belirsizlik var ister istemez moral motivasyon olarak güreş camiasını ve bizi etkiledi maalesef."

- Pandemi sürecinin başından bu yana çalışma temponda, antrenman metotlarında ve beslenmende bir dezavantaj oldu mu?
"Takımla beraber yaptığımız antrenmanlar daha iyi oluyordu daha fazla partnerler çalışma fırsatımız oluyordu öyle bir sorun vardı, yağlı antrenmanlarımızı ve kuvvet antrenmanlarımızı da maalesef çok fazla yapamadık."

Haberin Devamı

- Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, 2020 bitmeden 659. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yapmak istediklerini açıkladı. Altın kemeri hedefleyen birisi olarak nasıl değerlendiriyorsun?
"Açıklamalar hep yapacağız şeklinde. Ben antrenmanlarıma devam edeceğim hedefi olan bir sporcuysanız devamlı çalışmak zorundasınız. Kırkpınar yapılırsa muhakkak ben de sahaya çıkıp mücadelemizi vereceğiz."

- Daha önceki bir röportajında, ‘Maddi imkansızlıklardan dolayı liseyi bırakmıştım. Şimdi ise yüksek lisans okuyorum’ demiştin, okulu bitirdin mi?
"Yüksek lisansı bitirmek için geçtiğimiz hafta Edirne’ye gittim. Normalde daha erken bitmesi gerekiyordu ama pandemiden dolayı maalesef okullara da ara verildi. Ve geçen hafta savunmamızı yapıp yüksek lisansımı bitirdim, eğitim çok önemli ve şimdi hedefimiz doktora."

Haberin Devamı

- Tecrübe, çalışmak ve yetenek… Üçü de sende var en iyisi olma yolunda 1. Kriter hangisi?
"Başarı için en büyük kriter içinden istemek ve azmetmek. Bunlar olursa insanın yapmayacağı şey yok."

- 'En büyük dezavantajım sabırsızlığım’ diyorsunuz.. kazanma hırsından mı kaynaklanıyor?
"Evet, biraz hırslı bir sporcuyum ve sahaya çıktığım zaman hemen rakibimi yenip sonuca ulaşmayı düşünüyorum. Ben sabırsız davranıp bir an önce bitirmek istiyorum ama maalesef bundan dolayı kaybettiğim kritik maçlar oldu aslında maçı uzatsaydım kazanabileceğim maçlardı."

- En unutulmaz maçınız hangisiydi?
"2018 Elmalı güreşlerinde Ali Gürbüz ile yarı final maçımız vardı ve 2 saat 15 dakika sürmüştü, benim için unutulmaz bir maçtı."

Haberin Devamı

- İnsanların sana ve yağlı güreşe olan ilgisi ne durumda?
"Yağlı güreşin azımsanmayacak bir seyircisi var bence futboldan sonra en çok kitleye sahip branş. Basketboldan daha fazla seyircisi olduğunu düşünüyorum. Eğer daha fazla gündeme gelirse yağlı güreş çok daha iyi yerlere gelecek."

- Turan Balaban ile Kırkpınar'da ikiz başpehlivan olarak final yapma hedefiniz var.. Kendinizi buna ne kadar yakın hissediyorsunuz?
"Hayalimiz birlikte başpehlivan olmaktı ve bunu başardık, şimdi ki hayalimiz ise iki başpehlivan olarak finale çıkmak. Tabii ki çok zor bir şey ama imkansız değil."

- Güreşte ilerlemek isteyen adaylara nasıl bir mesaj verirsin?
"Yağlı güreş amatör bir spor ve çok fazla destek yok maalesef. Biz de çok zor yollardan geldik yılmasınlar ve kendilerine hedefler koysunlar. Güreşte başarılı olmak isteyenler hayatlarındaki her şeyden feragat etmeleri lazım. Zorluklarda yılmasınlar yenile yenile pes etmemeyi öğrenecekler."

Survivor İsmail güreş kariyeri

2012 Kırkpınar Başaltı üçüncülüğü
2013 Kırkpınar başpehlivanlığı
2014 Kurtdereli başpehlivanlığı
2014 Kırkpınar ikinciliği
2015 Kurtdereli ikincliği
2016 Kurtdereli üçüncülüğü
2017 Kırkpınar başpehlivanlığı
2018 Kurtdereli başpehlivanlığı
2019 Elmalı Yağlı Güreşleri ikinciliği

Survivor İsmail Kırkpınar kariyeri

2012 yılında gerçekleşen 651. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başaltında üçüncü olarak başpehlivanlık kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. 2013 yılındaki 652. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kalıp başpehlivan olmayı başardı.

2014 yılındaki 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde Fatih Atlı'ya yenilerek 2. oldu. 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenerek 2. kez Başpehlivan oldu. 2013 yılında yapılan 652. Kırkpınar yağlı güreşlerinde ise Ali Gürbüz'e finalde yenildi. Fakat Ali Gürbüz'ün doping testi pozitif çıkınca ve altın kemer İsmail Balaban'a verildi.

Survivor İsmail Balaban Kurtdereli kariyeri

2014 yılında, Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde aldığı başpehlivanlıktan sonra, 2015'te ikincilik, 2016'da üçüncülük ve ve 2018 yılında yeniden Kurtdereli başpehlivanı unvanını almıştır.

Elmalı Yeşilyayla

Elmalı Yeşilyayla Yağlı Güreşleri'nde 2019 yılında final oynadı.

10.000 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

BAKMADAN GEÇME!