İpek Soylu çiftlerde çeyrek finalde

Güncelleme Tarihi:

İpek Soylu çiftlerde çeyrek finalde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2017 15:18

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) tarafından Japonya'da düzenlenen turnuvada milli tenisçi İpek Soylu ile Belçikalı partneri Elise Mertens, ilk turda Lyudmyla Kichenok-Katarina Srebotnik ikilisini 2-0 yenerek çiftlerde çeyrek finale yükseldi.

Haberin Devamı

Başkent Tokyo'da düzenlenen organizasyondaki çift kadınlar ilk tur mücadelesinde İpek Soylu-Elise Mertens ikilisi, Ukraynalı Kichenok ve Sloven Srebotnik çiftiyle karşılaştı. İpek Soylu ile takım arkadaşı Mertens, müsabakadan 7-6 ve 6-3'lük setlerle 2-0 galip ayrılarak çeyrek finale çıktı. Organizasyonun çeyrek final mücadelesinde İpek Soylu-Elise Mertens ikilisi, yarın Ukraynalı Kateryna Bondarenko ve Sırp Aleksandra Krunic çiftiyle karşı karşıya gelecek.

İPEK SOYLU KİMDİR?

1996 doğumlu milli tenisçi İpek Soylu, Enka Spor Kulübü oyuncusudur. 2012 yılında Wimbledon’da gençler kategorisinde mücadele eden İpek Soylu, aynı turnuvada gençler kategorisi ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını gösterdi. İpek Soylu, Nisan 2014’te Antalya’da düzenlenen ITF turnuvası finalinde İsrailli rakibi Deniz Khazaniuk’u 2-1 mağlup ederek kariyerindeki beşinci ITF şampiyonluğuna ulaştı.
2014 Amerika Açık tenis turnuvası çift kızlar kategorisinde İpek Soylu ve İsviçreli takım arkadaşı Jil Belen Teichmann ile birlikte çıktıkları final maçında 5-7, 6-2 lik setlerden sonra süper tie-break setinde 10-7 üstünlük sağladıkları Belarus Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalíková çiftine karşı şampiyonluğun sahibi olmuşlardır. İpek Soylu bu sonuçla Türk tenis tarihinde Grand Slam turnuvalarında bir kategoride şampiyon olan ilk Türk sporcu ünvanına sahip olmuştur.

BAKMADAN GEÇME!