Hüseyin Beşok'tan Ömer Aşık ve Semih Erden açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Hüseyin Beşoktan Ömer Aşık ve Semih Erden açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 13:43

Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, konuk olduğu programda, yabancı kuralı, Ömer Aşık ve Semih Erden'in durumuna dair birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Beşok, “Yabancı kuralı çok ince bir konu… Kulüplerimiz ciddi yatırımlar yapıp başarılar elde ediyor. Ama Türk oyuncuların yetişmesi açısından sıkıntılar var. Bunları en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz ve bu projeleri hayata geçireceğiz. Hem liglerin değerine zarara vermemek hem de gençleri daha fazla aktif ederek önlerini açacak şekilde antrenman yapmalarını da sağlayacak şekilde projelendiriyoruz. Bunu da hayata geçireceğiz” dedi.

 

beIN Sports’a konuk olan Beşok’un açıklamlarının satır başları şöyle…

 

“Ersan, bütün özverisiyle turnuvaya gelecektir” 

 

Ömer Aşık bizim için çok önemli bir oyuncu. Bir enfeksiyon sorunu yaşıyor ama durumu daha iyiye gidiyor. Aynı zamanda Semih Erden de bizim için çok önemli bir isim… O da omzundan ameliyat oldu. Umarım bu iki uzunumuz hem sağlıklı hem de formda olur ve kendilerinden yararlanırız. Ersan İlyasova da bizim için çok önemli bir oyuncu ve takımında iyi de oynuyor. Bütün özverisiyle turnuvaya gelecektir. Güçlü bir kadroyla turnuvada yer almak istiyoruz. Bu arkadaşlarımız da bize destek olacaktır.”

Haberin Devamı

“Süper Lig’deki bütün takımların altyapıyla ilgilenmesi gerekiyor”

“Ligimiz çok kaliteli ama kulüplerimizin ve biz federasyonun ilgilenmesi gereken bir konu da altyapı… Oyuncu yetiştirilmesi için birkaç kulübün değil Süper Lig’de oynayan tüm takımlarımızın altyapıyla ilgilenmesi gerekiyor. Bu farkındalığı sağlamak hedeflerimizden birisi. Altyapıya odaklanma olsun ki bu oyuncularla da hayatlarını idam ettirebilsinler. Umarım bunu başaracağız.”

Udoh konusunda karar Obradovicin Tarafından hazırlanmıştır

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!