Hatay’da çocuklar ve gençler için yeni spor alanı

Güncelleme Tarihi:

Hatay’da çocuklar ve gençler için yeni spor alanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2023 19:01

İhtiyaç Haritası ve kripto para platformu Paribu’nun çatısı altındaki Team Paribu, Hatay’daki Konteyner Yaşam Alanı’nda çocuklar ve gençler için çok amaçlı bir spor alanı inşa etti.

Haberin Devamı

7 Ağustos’ta A Millî Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem ve millî cimnastikçi Ahmet Önder’in katılımıyla Konteyner Yaşam Alanı’ndaki spor alanının açılışı gerçekleşti. Bu proje ile yaklaşık 400 çocuk ve gencin, sporun iyileştirici gücünden faydalanması bekleniyor.

Proje sayesinde 6-18 yaş arası yaklaşık 400 çocuk ve genç yerleştikleri yaşam alanı içerisinde yer alan bu alanda antrenörler eşliğinde spor yapma imkânı yakalayacak. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde Klinik Spor Psikoloğu Berceste Şeber de aileler, çocuklar ve gençlerle görüşmeler düzenleyecek.

Açılış öncesinde Yasin Oral, Eda Erdem, Ahmet Önder ve Esra Arslan projeyle ilgili görüş ve düşüncelerini aktardı. Ardından çocuk ve gençler, Eda Erdem, Ahmet Önder ve proje antrenörleri Nurten Bereket, Kerem Yılmaz eşliğinde alanda ilk antrenmanlarını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Hatay’da çocuklar ve gençler için yeni spor alanı

Paribu CEO’su Yasin Oral, projeyle ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Bugün Hatay’da çocuk ve gençlerin fayda sağlayabileceği Konteyner Yaşam Alanı’nda çok amaçlı spor alanını açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlerleyen günlerde de farklı alanlardaki desteklerimize devam edeceğiz.”

Projeye öncülük eden A Millî Kadın Voleybol Takımı Eda Erdem duygularını şu cümlelerle özetledi: “Sporun iyileştirici gücüne olan inancımızla Konteyner Yaşam Alanı’nda çok amaçlı spor alanı inşa ettik. Takımımızda yer alan olimpik branşları gözeterek profesyonel eğitmenler eşliğinde çocuk ve gençlerin sporla gelişmesine, iyileşmesine destek olmayı amaçlıyoruz.”

Açılış etkinliğinde Klinik Spor Psikoloğu Berceste Şeber ise, şunları paylaştı: “Afet Bölgesi Spor Alanları Projesi’nin en önemli temalarından biri psikolojik destek olacak. Sporun iyileşme sürecindeki rolü her zaman çok değerlidir. Özellikle, normalleşme sürecinde işlevselliği sürdürmek için en önemli baş etme yöntemlerinden biri duyguları akıtmaktır. Spor, bu konuda önemli bir aracıdır ve biz bu proje ile birçok çocuk ve gence bu konuda yardımcı olmayı hedefliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!