Golden State Warriors NBA şampiyonluğuna bir adım yakın!

Güncelleme Tarihi:

Golden State Warriors NBA şampiyonluğuna bir adım yakın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2022 10:05

NBA finallerinde heyecan serinin 5. maçıyla devam etti. Golden State Warriors, evinde Boston Celtics'i yenerek 3-2 öne geçti ve şampiyonluğa yaklaştı. Stephen Curry'nin tarihi serisi ise bu maçla son buldu.

Haberin Devamı

NBA finallerinde heyecan, serinin 5. maçıyla devam etti. Chase Center'da oynanan maçta Golden State Warriors, Boston Celtics'i 104-94 yenerek 3-2 öne geçti.

Warriors'da Andrew Wiggins 26 sayı, 13 ribauntla; Klay Thompson 21 sayıyla, Stephen Curry ise 16 sayı, 8 asistle galibiyete katkı verdi. Boston Celtics'te ise Jayson Tatum'un 27 sayı, 10 ribaunt, 4 asisti; Marcus Smart'ın 20 sayısı, Jaylon Brown'ın 18 sayı, 9 ribaunt, 4 asisti mağlubiyetin önüne geçemedi.

4 galibiyete ulaşan takımın şanpiyon olacağı final serisinin 6. maçı Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece Boston'da oynanacak.

Curry'nin rekor üçlük serileri sona erdi

Bocton Celtics karşısında 9 üç sayı denemesinde isabet bulamayan Stephen Curry, art arda 233 maçta(normal sezon & play-off) üç sayı isabeti bulma serisi sona erdi. Bu seriler, NBA tarihinin en uzun serileri olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Curry'nin üç sayı isabeti bulamadığı son maç 8 Kasım 2018'de oynanmıştı.

Golden State Warriors NBA şampiyonluğuna bir adım yakın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!