Galatasaray Schalke maçında gol sesi çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Schalke maçında gol sesi çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 20:08

Galatasaray Schalke 04 mücadelesi golsüz tamamlandı. 18 yaşındaki defans oyuncusu Ozan Kabak'ın ilk 11'de başladığı karşılaşmada, ileri uçta Eren Derdiyok yer aldı. Sarı Kırmızılı taraftarların yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmayı 245 yerli ve yabancı medya mensubu takip etti. İşte, Galatasaray Schalke 04 maçının önemli dakikalardan oluşan özeti ve karşılaşma hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi D Grubu temsilcimiz Galatasaray sahasında Schalke 04 ile 0-0 berabere kaldı.

STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Benoit Basten, Hicham Zakrani, Frederic Haquette
GALATASARAY: Fernando Muslera, Martin Linnes, Ozan Kabak, Maicon Roque, Yuto Nagatomo (Dk. 81 Ömer Bayram), Ryan Donk, Badou N'diaye, Sinan Gümüş (Dk. 61 Selçuk İnan), Younes Belhanda, Garry Rodrigues, Eren Derdiyok (Dk. 70 Muğdat Çelik)
SCHALKE 04: Alexander Nübel, Daniel Caligiuri, Matija Nastasic, Salif Sane, Hamza Mendyl, Sebastian Rudy, Benjamin Stambouli, Mark Uth (Dk. 90 Guido Burgstaller), Suat Serdar, Yevhen Konoplyanka (Dk. 77 Steven Skrzybski), Breel Embolo (Dk. 82 Weston McKennie)
SARI KARTLAR: Yuto Nagatomo, Martin Linnes, Belhanda (Galatasaray) - Breel Embolo (Schalke 04)

Haberin Devamı

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Galatasaray Schalke maçında gol sesi çıkmadı

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

9'uncu dakikada Rodrigues'in uzak mesafeden vuruşunda kaleci Nübel topu kornere yumrukladı.
13'üncü dakikada Galatasaray savunmasının arkasına atılan uzun topla Konoplyanka buluştu ve vuruşunu yaptı. Linnes kaleciyi geçen topu uzaklaştırdı.
17'nci dakikada Schalke 04'ün kullandığı köşe vuruşunda Embolo müsait durumda topu kafayla auta gönderdi.
45'inci dakikada Rodrigues, Linnes'in pası ile ceza sahasına sağ kanattan girdi. Bu oyuncunun içeri çevirdiği topa Eren vurdu, kaleci Nübel gole izin vermedi.
45+1'inci dakikada Konoplyanka topla ceza sahasına girerken vuruşunu yaptı, Muslera topu kornere çeldi.
47'nci dakikada savunma arasına atılan pasa hareketlenen Embolo kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muslera'dan dönerek tekrar kendisine geldi. Bir kez daha şansını deneyen Embolo'ya bu kez çizgi üzerinde Ozan Kabak izin vermedi.
58'inci dakikada Caligiuri sağ çaprazdan ceza sahasına girdi ve pasını arka direğe doğru gönderdi. Gelen topa Embolo dokundu ve Muslera'nın kontrol edemediği top ağlara gitti. Ancak maçın hakemi Basten, yan hakemin uyarısıyla pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti ve golü geçerli saymadı.
63'üncü dakikada Embolo topla birlikte ceza sahasına girdi ve sert bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
88'inci dakikada Skrzybski ceza yayının sağ tarafından ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak top Muslera'da kaldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR
OZAN KABAK'IN İLK MAÇI
Galatasaray'ın genç futbolcusu Ozan Kabak, kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Teknik direktör Fatih Terim, Serdar Aziz'in yokluğunda Schalke 04 karşısında 18 yaşındaki Ozan Kabak'ı, stoperde Maicon ile birlikte görevlendirdi. Genç futbolcu, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 4'ü ilk 11 olmak üzere 5 karşılaşmada oynadı.

MUSLERA'DAN YENİ BİR REKOR
Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Schalke 04 maçında ilk 11'de başlayarak Galatasaray'da yeni bir rekora imza attı. Galatasaray'da 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki kaleci, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasından itibaren sarı-kırmızılı formayı en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 30. kez kalesini koruyan Muslera, sarı-kırmızılıların eski oyuncuları Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu'nun rekoruna ortak oldu. Fernando Muslera, Galatasaray'da en çok resmi maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekorlarına sahip.

Haberin Devamı

SCHALKE 04'TE 3 EKSİK
Schalke 04'te 3 futbolcu, sakatlık ve rahatsızlıkları nedeniyle müsabakada forma giyemedi. Alman ekibinde kaleci Ralf Fahrmann ve forvet Cedric Teuchert sakatlık, savunma oyuncusu Naldo da hastalığı nedeniyle maçın kadrosunda yer almadı.

Galatasaray Schalke maçında gol sesi çıkmadı


TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki karşılaşmasına yoğun ilgi gösterdi.  Türk Telekom Stadı'nı dolduran taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.  Schalke 04'ün bin kadar taraftarı da kendilerine ayrılan yerde maçı takip etti.  Bu arada karşılaşma öncesinde iki takımın oyuncuları UEFA'nın Eşit Oyun kampanyası kapsamında birlikte poz verdi. Öte yandan maç öncesinde Schalke 04 Teknik Direktörü Domenico Tedesco'nun selamlaştığı Fatih Terim'e "İmparator" diye hitap etmesi dikkati çekti.

Haberin Devamı

BAKAN KASAPOĞLU DA TAKİP ETTİ
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, karşılaşmayı statta izledi. Bakan Kasapoğlu, müsabakayı protokol tribününde takip etti.

GALATASARAY, UEFA GENÇLİK LİGİ'NDEKİ MAÇI KAZANDI
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımların 19 yaş altı ekiplerinin karşı karşıya geldiği UEFA Gençlik Ligi'nde Galatasaray, Schalke 04'ü 3-0 mağlup etti. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın gollerini Atalay Babacan (2) ve Mutlu Aksu Doğan kaydetti.
Grupta puanını 4'e yükselten Galatasaray, aynı puana sahip Porto'nun ardından averajla 3. sıraya yerleşti. Lokomotiv Moskova'nın 7 puanla lider olduğu grupta 1 puanı bulunan Schalke 04 ise son sırada yer aldı.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİNDE DOSTLUK YEMEĞİ
Karşılaşma öncesinde iki takımın yöneticileri dostluk yemeğinde bir araya geldi. Yemek organizasyonuna Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay, yönetim kurulu üyeleri İlber Aydemir, Ömer Cansever, Dorukhan Acar, Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Özgür Savaş Özüdoğru, Schalke 04 Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg ve yönetim kurulu üyeleri ile UEFA delegeleri katıldı.

245 MEDYA MENSUBU TAKİP ETTİ
Galatasaray-Schalke 04 maçına medya mensuplarının ilgisi büyük oldu. Karşılaşmayı, muhabir, foto muhabiri, radyo yayıncısı ve yazar olarak toplam 245 kişinin takip ettiği açıklanırken, bunun 37'sinin yabancı olduğu aktarıldı. Müsabakayı Almanya'dan 30, Japonya ve Azerbaycan'dan ikişer, Fransa, Yunanistan ve Çin Halk Cumhuriyeti'nden de birer basın mensubunun takip ettiği bildirildi.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!