Galatasaray 2-1 Ofspor / Maçın golleri ve özeti

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray 2-1 Ofspor / Maçın golleri ve özeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 01:43

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda TFF 3. Lig ekibi Yeşilyurt D.Ç Ofspor'u 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur mücadelesinde Galatasaray; Bafetimbi Gomis, Juan Mata ve Seferovic'le birçok gol pozisyonundan yararlanamadığı maçta Ofspor'u 2-1 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi.

Galatasaray'a turu getiren golleri 37. dakikada Seferovic ve 79. dakikada Berkan Kutlu kaydetti. 

Konuk Ofspor'un tek golü ise 18. dakikada Miraç Türkyılmaz'dan geldi. 

Bu skorla sarı kırmızılılar bir üst tura yükselirken Karadeniz ekibi Türkiye Kupası'na veda etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

18. dakikada Mustafa Emin Birinci’nin pasında orta sahanın solunda topla buluşan Miraç Türkyılmaz, ceza yayı önüne gelip çaprazdan çok sert bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi. 0-1

22. dakikada Mata’nın pasıyla soldan son çizgiye inen Seferovic, kale sahası önüne çevirdi. Gomis’in yakın mesafeden vuruşunda kaleci Mızhat topu ayaklarıyla çıkardı.

Haberin Devamı

37. dakikada Dubois sağdan ceza sahasına girip arka direğe ortaladı. Bu noktada topla buluşan Seferovic göğsüyle düzeltip çok sert vurarak topu ağlara gönderdi. 1-1

49. dakikada Midtsjö’nün pasında ceza sahası içinde topla buluşan Seferovic, penaltı noktası üzerine çevirdi. Müsait pozisyondaki Gomis’in şutunda top direkten dönerken, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

79. dakikada savunmanın uzaklaştıramadığı topu Berkan kafayla Mata’ya aktardı. Bu futbolcu bekletmeden tekrar Berkan’ı gördü. Berkan’ın ceza sahası dışından sert şutunda top filelere gitti. 2-1

BERKAN KUTLU İLK GOLÜNÜ ATTI

Galatasaraylı futbolcu Berkan Kutlu, Ofspor maçında attığı golle bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu’nda TFF 3. Lig takımlarından Ofspor ile mücadele eden Galatasaray’da galibiyet golü Berkan Kutlu’dan geldi. Mücadelenin 79. dakikasında ceza yayının sağından köşeye bir vuruş yapan Kutlu, attığı golle takımına turu getirdi. 24 yaşındaki futbolcu, bu golle bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Mücadeleye 11’de başlayan Berkan Kutlu, 90 dakika sahada kaldı.

GALATASARAY’DA KUPA ROTASYONU

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Beşiktaş derbisinin 11’ine göre Ofspor’a karşı rotasyon yaptı ve 11’i tamamen değiştirdi.

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası 4. Eleme Turu’nda Galatasaray evinde TFF 3. Lig ekiplerinden Ofspor ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kupa maçında rotasyon ve sistem değişikliği yaptı. Buruk, ligde Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmaya göre 11 oyuncusunu da değiştirirken, sahaya da çift forvetle çıktı.

ALTYAPIDAN TAKVİYE

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kupa maçında altyapıdan birçok futbolcuyu kadroya aldı. Metehan Baltacı mücadeleye 11’de başlarken, Jankat Yılmaz, Emin Bayram, Baran Demiroğlu, Özgür Baran Aksaka, Ali Turap Bülbül ve Efe Akman da kulübede bekledi.
Hafta sonu Beşiktaş ile oynanan derbide 11’de görev alan Fernando Muslera, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Emre Taşdemir, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Dries Mertens, Milot Rashica ve Mauro Icardi, Ofspor maçının kadrosunda yer almazken, Sacha Boey ile Barış Alper Yılmaz ise 21 kişilik kadroda yer aldı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Ofspor maçına; Okan Kocuk, Leo Dubois, Mathias Ross, Metehan Baltacı, Patrick van Aanholt, Fredrik Midtsjö, Berkan Kutlu, Yunus Akgün, Juan Mata, Haris Seferovic ve Bafetimbi Gomis 11’i ile çıktı.

Yedeklerde ise Jankat Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Emin Bayram, Barış Alper Yılmaz, Baran Demiroğlu, Özgür Baran Aksaka, Ali Turap Bülbül, Efe Akman, Kazımcan Karataş ve Sacha Boey bekledi.

Galatasaraylı taraftarlar, kupa maçında da takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, mücadele öncesinde tezahüratlarıyla futbolcuları maça hazırlarken, ayrıca tribünlerde 'Sami Yen'e hoş geldin Ofspor' pankartı açtı. Ofspor taraftarları da deplasman tribünündeki yerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!